Εμφανής η αλλαγή φιλοσοφίας στον ΠΑΟΚ



Με τρόπο διαφορετικό, σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια προσεγγίζει την νέα ποδοσφαιρική περίοδο αλλά και αυτές που θα ακολουθήσουν, η ΠΑΕ ΠΑΟΚ.
Η αποτυχία εκπλήρωσης των στόχων που είχα τεθεί για την σεζόν που ολοκληρώθηκε, προκάλεσε σοβαρό προβληματισμό αλλά όχι πανικό στον ασπρόμαυρο οργανισμό. Γεγονός που σχολιάζεται θετικά καθώς προδίδει ωριμότητα αναφορικά με την αντιμετώπιση της κατάστασης.
Η απόφαση να επενδύσει η ομάδα στην στελέχωση της και όχι αναζητώντας απεγνωσμένα παίκτες για ένα έτσι κι αλλιώς γεμάτο ρόστερ, αποτελεί κίνηση που θα αποφέρει αποτελέσματα, αργά ή γρήγορα.
Οι προσθήκες στελεχών στην τεχνική ηγεσία με προοπτική να μείνουν για πολλά χρόνια (Γκαλίνοβιτς, Δανιηλίδης, Αμανατίδης), ανεξάρτητα από τον εκάστοτε προπονητή και τους συνεργάτες που θα επιλέγει, καθώς επίσης και η στελέχωση της ιατρικής ομάδας από πανεπιστημιακούς αλλά και έμπειρους γιατρούς για την καθημερινότητα, δείχνει μια αλλαγή φιλοσοφίας στην Τούμπα.
Επένδυση δεν αποτελεί μόνο η απόκτηση παικτών. Επένδυση αποτελεί  η συνεργασία με ειδικούς στον κάθε τομέα, ικανούς να αλλάξουν level μια ομάδα με μακροπρόθεσμους και όχι εφήμερους στόχους. Αυτή είναι η προσέγγιση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ για το μέλλον και τα αποτελέσματα της νέας φιλοσοφίας, δεν θα χρειαστεί μεγάλο χρονικό διάστημα για να τα διαπιστώσουμε.
Σαφώς απαιτούνται αλλαγές και στο ρόστερ. Κανείς δεν μπορεί να εκφράσει αντίθετη γνώμη με βάση την εικόνα που παρουσίασε ο ΠΑΟΚ την χρονιά που ολοκληρώθηκε. Ο κύκλος ενός σημαντικού αριθμός παικτών, έκλεισε. Ωστόσο η αλλαγή της μορφής του ρόστερ δεν είναι κάτι που μπορεί να επιτευχθεί με βίαιο τρόπο.
Ειδικά αν αναλογιστούμε ότι σε 20 μέρες ο ΠΑΟΚ θα κληθεί να δώσει το πρώτο του παιχνίδι για τον β΄ προκριματικό γύρο του Champions League. Με αργά και σταθερά βήματα, έχει προγραμματιστεί να αλλάξει τουλάχιστον το 25% των παικτών που είχε πέρσι στη διάθεση του ο Φερέιρα.
Ο Σβάμπ είναι η πρώτη προσθήκη και θα ακολουθήσουν και άλλες. Όχι όμως βιαστικά και χωρίς ποδοσφαιρική λογική. Ο ΠΑΟΚ δεν έχει χώρο για άστοχες κινήσεις. Εγιναν αρκετές στο παρελθόν και κόστισαν ακριβά στα ταμεία της ΠΑΕ και την τσέπη του Ιβάν Σαββίδη.
Ο Ρέμπε δείχνει ότι έχει σχέδιο. Με πολιτική χαμηλών τόνων και την ηρεμία που διακρίνει τους ψυχρούς επαγγελματίες, επιχειρεί να επιφέρει αλλαγές που δεν θα ταράξουν τα νερά για επικοινωνιακούς και μόνο λόγους. Ας του δώσουμε την ευκαιρία να εργαστεί χωρίς πίεση και παρεμβάσεις που θα αλλοιώσουν τον τρόπο σκέψης του και κυρίως την φιλοσοφία του για το ποδόσφαιρο.
Δεν είναι μυστικό πως ο ΠΑΟΚ είναι ανοιχτός σε προτάσεις παραχώρησης παικτών με την προϋπόθεση ότι θα ικανοποιηθεί οικονομικά.
Παράλληλα αναζητά στην αγορά επιθετικό και χάφ. Θα γίνουν και άλλες κινήσεις όταν αρχίσει να ξεκαθαρίζει το ρόστερ και υπάρξει οριστική εξέλιξη με τις υποθέσεις Βιεϊρίνια, Μάτος, Βερνμπλουμ.
Αυτό που επίσης αναμένει ο Ρέμπε πριν κινήσει τα νήματα για προσθήκες στο ρόστερ, είναι τις εισηγήσεις του προπονητής για τους νεαρούς παίκτες που έχει στην προετοιμασία ο Φερέιρα (Κούτσια, Διαμαντή, Τσαούση, Τσιγγάρα).
Εμφανής η αλλαγή φιλοσοφίας στον ΠΑΟΚ Reviewed by GEORGE GEOPONOS on Αυγούστου 06, 2020 Rating: 5
All Rights Reserved by GEOPONOS BET PAOK © 2013 - 2017
Powered By Blogger, Designed by Sweetheme

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Εικόνες θέματος από merrymoonmary. Από το Blogger.