Το «ασπρόμαυρο» παζλ: Τι έκανε, τι περιμένει και που ποντάρει ο ΠΑΟΚ. Αν και το «παράθυρο» των ελεύθερων ποδοσφαιριστών είναι ακόμη ανοιχτό, υπάρχει ξεκάθαρη εικόνα για τον ΠΑΟΚ της νέας σεζόν, καθώς συμπληρώθηκαν όλα τα κομμάτια του ασπρόμαυρου παζλ.

Ο Δικέφαλος προέρχεται από ένα... τρελό και πολύ έντονο καλοκαίρι σε όλα τα επίπεδα, με σημαντικές προσθαφαιρέσεις στο ρόστερ του που προμηνύουν έναν διαφορετικό, ανανεωμένο ΠΑΟΚ που θα ψάξει σημεία - αναφοράς σε κάθε γραμμή του, που έχει δώσει ήδη κάποια δείγματα γραφής, αναζητώντας παράλληλα απαντήσεις μέσα από κάποιες πολύ ενδιαφέρουσες -θεωρητικά σε πρώτη φάση- κινήσεις του.

Ας τα πάρουμε όμως από την αρχή...

Δεν κουνιέται ο Κοτάρσκι!

Κάτω από τα γκολποστ, δεν τίθεται αμφιβολία πως το σημείο αναφοράς του ΠΑΟΚ και τη φετινή σεζόν θα είναι ο Ντόμινικ Κοτάρσκι. Οι Θεσσαλονικείς τον έριξαν πέρσι στα... βαθιά, τον εμπιστεύτηκαν, τον στήριξαν και «εισπράττουν» αγωνιστικά από την επένδυσή τους. Προηγήθηκε και για τον Κοτάρσκι ένα πολύ έντονο καλοκαίρι σε επίπεδο φημών και σεναρίων λόγω της ηλικίας του, της προοπτικής που διαθέτει αλλά και της πρώτης γεμάτης σεζόν με τον ΠΑΟΚ. Μία πολύ σημαντική μονάδα για τους Θεσσαλονικείς που παραμένει στα ασπρόμαυρα, με τους Ζίβκοβιτς και Ταλιχμανίδη να ακολουθούν. 

Το μεγάλο στοίχημα με Εκόνγκ

Δεδομένης της προσφοράς αλλά και της πληθωρικής παρουσίας που είχε στον ΠΑΟΚ, η σύγκριση του Ίνγκι Ίνγκασον με τον Γουίλιαμ Τρόοστ Εκόνγκ θα είναι αναπόφευκτη, τουλάχιστον σε πρώτη φάση. Ο Δικέφαλος διαθέτει δύο αριστεροπόδαρους (Κουλιεράκης, Μιχαηλίδης) με τρομερά προσόντα, ωστόσο, ψάχνει και τον παίκτη βαρόμετρο στο κέντρο της άμυνας. Κινήθηκε στη λογική απόκτησης του αρχηγού της Εθνικής Νιγηρίας, με παραστάσεις και εμπειρία, και ως εκ τούτου ποντάρει πολλά πάνω του προκειμένου να σηκώσει το βάρος των απαιτήσεων στα μετόπισθεν... Είναι σαφές πως ο Νάσμπεργκ είναι πολύ πίσω στις προτιμήσεις του προπονητή του καθώς ακόμη και ο Τόμας Κεντζιόρα φαντάζει ως μία περίπτωση που μπορεί να δώσει λύσεις ως στόπερ, βάσει της πρώτης τουλάχιστον εικόνας του Δικεφάλου.

Με τη φόρα του Μπάμπα...

Μιλώντας για τους πλάγιους μπακ, οι εμφανίσεις του Ράχμαν Μπάμπα στην επιστροφή του στον Δικέφαλο, δεν αφήνουν -για την ώρα- περιθώρια αμφισβήτησης. Ο ΠΑΟΚ έψαχνε μία δυνατή λύση στο αριστερό άκρο της άμυνας, έναν ποδοσφαιριστή με διαφορετικά χαρακτηριστικά από τον Ράφα Σοάρες και τα βρήκε στο πρόσωπο του 29χρονου Γκανέζου. Στα δεξιά, το τοπίο παραμένει «θολό» καθώς ναι μεν ο πρώτος λόγος ανήκε, όπως φάνηκε, στον Κεντζιόρα, ωστόσο, έχει επιστρατευθεί και η εμπειρία του Βιεϊρίνια ενώ υπάρχουν και οι Λύρατζης - Σάστρε, αν και ο δεύτερος έχει χάσει πολύτιμο έδαφος καθώς τέθηκε και εκτός ευρωπαϊκής λίστας. Με ερωτηματικό παραμένει ο «Λύρα».

Κινήσεις με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον

Με γνώμονα πως αποκτήθηκαν τις τελευταίες ημέρες της μεταγραφικής περιόδου, δεν υπάρχει ακόμη ξεκάθαρη εικόνα για τους Μάρκος Αντόνιο και Σουαλιό Μεϊτέ, αν και πρόκειται για κινήσεις με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον που μπορούν να αποδειχθούν παίκτες - κλειδιά στο πλάνο του Ραζβάν Λουτσέσκου. Όπως αντίστοιχα και ο Οζντόεφ που ναι μεν βρίσκεται περισσότερο καιρό στους Θεσσαλονικείς αλλά θέλει ακόμη χρόνο. Σε κάθε περίπτωση, αναλύοντας τους παίκτες στον άξονα του ΠΑΟΚ, θα πρέπει κανείς πρωτίστως να μνημονεύσει τους Σβαμπ - Τσιγγάρα δεδομένης της προσφοράς τους σε ένα πολύ δύσκολο και κομβικό διάστημα για τους ασπρόμαυρους. Δύο ποδοσφαιριστές που ξέρεις τι μπορούν να σου δώσουν και πως θα πρέπει να τους διαχειριστείς σε μία δύσκολη και απαιτητική σεζόν ενώ υπάρχει και η περίπτωση του 22χρονου αμυντικού μέσου, Κυριάκου Γιαξή.

Στον «αστερισμό» του Κωνσταντέλια - Το «μπαμ» με Ντεσπόντοφ

Μεσοεπιθετικά, σαν σε συνέχεια της περσινής σεζόν, ο ΠΑΟΚ δύσκολα θα «ξεφύγει» από τον... αστερισμό του Γιάννη Κωνσταντέλια, που αναμενόμενα θα μας απασχολήσει ξανά και πολύ. Τάισον και Αντρίγια Ζίβκοβιτς δεν χρειάζονται συστάσεις ενώ το... κερασάκι στην τούρτα μπήκε με την απόκτηση του Κίριλ Ντεσπόντοφ στο 90' της μεταγραφικής περιόδου. Ένας έμπειρος, με γεμάτες σεζόν και εκπληκτικά νούμερα ποδοσφαιριστής που δικαιολογημένα έχει προκαλέσει ενθουσιασμό στις τάξεις των φίλων του ΠΑΟΚ και αναμένεται προσεχώς να δώσει μία πρώτη εικόνα με την ασπρόμαυρη φανέλα. Ο Μουργκ μοιάζει να έχει επιστρατευθεί από τον προπονητή του και φαίνεται πως θα έχει έναν πιο ενεργό ρόλο στον φετινό ΠΑΟΚ. Στα υπόψιν και ο Βρακάς ενώ αρκετά πίσω στην κλίμακα των προτιμήσεων βρίσκεται ο Αντρέ Ρικάρντο.

Ξεκίνησε με Μπράντον, περιμένει Σαμάτα, αλλά έχει και Τζίμα!

Σε μία θέση που «ταλαιπωρήθηκε» αρκετά, ο ΠΑΟΚ ανανέωσε το συμβόλαιο του Μπράντον Τόμας, ο οποίος «σήκωσε» και το βάρος στην αρχή της σεζόν, ωστόσο, είναι σαφές πως θα πρέπει να μπει άμεσα στην εξίσωση της κουβέντας και ο Άλι Σαμάτα, δεδομένου πως αποκτήθηκε στη λογική του βασικού φορ. Και μπορεί να είναι ο βενιαμίν του ασπρόμαυρου ρόστερ, ωστόσο, είναι σαφές πως ο 17χρονος Τζίμας που απαρτίζει την τριπλέτα των φορ, μόνο ρόλου... κομπάρσου δεν θα έχει, καταγράφοντας ήδη λεπτά συμμετοχών και γκολ.

https://www.sdna.gr/podosfairo/1120556_aspromayro-pazl-ti-ekane-ti-perimenei-kai-poy-pontarei-o-paok 

Το «ασπρόμαυρο» παζλ: Τι έκανε, τι περιμένει και που ποντάρει ο ΠΑΟΚ. Αν και το «παράθυρο» των ελεύθερων ποδοσφαιριστών είναι ακόμη ανοιχτό, υπάρχει ξεκάθαρη εικόνα για τον ΠΑΟΚ της νέας σεζόν, καθώς συμπληρώθηκαν όλα τα κομμάτια του ασπρόμαυρου παζλ. Reviewed by GEORGE GEOPONOS on Σεπτεμβρίου 12, 2023 Rating: 5
All Rights Reserved by GEOPONOS BET PAOK © 2013 - 2017
Powered By Blogger, Designed by Sweetheme

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Εικόνες θέματος από merrymoonmary. Από το Blogger.