Τι νέο μπορεί να παρουσιάσει ο ΠΑΟΚ; Ο Δημήτρης Τσορμπατζόγλου γράφει για τις αλλαγές που αναμένονται στην ομάδα του Δικεφάλου του Βορρά μετά τις τελευταίες προσθήκες στο ρόστερ.

Ο πρώτος και πολύ βασικός στόχος επετεύχθη για τον ΠΑΟΚ και τώρα πρέπει να πάμε παρακάτω. Τι υπάρχει όμως στη συνέχεια για τους ασπρόμαυρους και την παρουσία τους στους αγωνιστικούς χώρους;

Θυμίζουμε για μία ακόμη φορά ότι ο Λουτσέσκου και οι παίκτες του πέτυχαν τρεις συνεχόμενες προκρίσεις έχοντας -σε κάποιες περιπτώσεις- αποδυναμωθεί σε σχέση με την περασμένη σεζόν. Έπρεπε για παράδειγμα να διαχειριστούν αγώνες-τελικούς με καλούς αντιπάλους, παίζοντας ακόμη και με 1,5 χαφ στον άξονα! Η ομάδα κράτησε όλο τον Οργανισμό όρθιο και στην πορεία (ή στο τέλος) έγιναν σημαντικές κινήσεις που πραγματικά δίνουν την αίσθηση της ποιοτικής αναβάθμισης που από εδώ και πέρα εννοείται ότι πρέπει να βγει και στο γήπεδο. Πώς θα γίνει κάτι τέτοιο;

Ο προπονητής ξέρει και εκείνος έχει την ευθύνη. Εμείς (απέξω) απλά καταγράφουμε, παρατηρούμε και κάνουμε διαπιστώσεις. Γνωρίζοντας μερικά δεδομένα, βλέποντας και τις ανάγκες, μπορούμε τώρα, σε αυτή την άδεια περίοδο προετοιμασίας να δούμε μπροστά σε όσα καινούρια πράγματα περιμένουμε να παρουσιάσει ο ΠΑΟΚ με στόχο να βελτιωθεί.

Θέσεις, γραμμές και πρόσωπα

Για να επιμείνουμε λίγο σε θέσεις και γραμμές όπου ο ΠΑΟΚ δείχνει να ψάχνεται ή έχει ενισχυθεί αρκετά και πρέπει αυτό να το βγάλει μέσα στο γήπεδο, θα ξεκινήσουμε από:

- Τον δεξιό μπακ που είναι ένα ζήτημα θέμα για τον ΠΑΟΚ. Τα πρόσωπα, η λογική χρησιμοποίησής τους, η χημεία μεταξύ τους. Η ομάδα διαθέτει τον Βιεϊρίνια, τον Λύρατζη, τον Σάστρε και φυσικά τον Κεντζιόρα που μπορεί και παίζει και σε αυτή τη θέση. Κακά τα ψέματα για τον ΠΑΟΚ υπάρχουν αγώνες ντέρμπι, πιο ισορροπημένα ελληνικά και ευρωπαϊκά παιχνίδια, ματς που μπορεί και πρέπει να κυριαρχήσει, υπάρχουν και ευρωπαϊκά παιχνίδια που συμμετέχουν όσοι έχουν δικαίωμα. Στα αριστερά το δίδυμο Μπάμπα-Σοάρες καλύπτει κάθε ανάγκη, στα δεξιά ο Λουτσέσκου θα χρειαστεί να δώσει νέους ρόλους και λογικά να αξιοποιήσει όλο το ρόστερ ανάλογα τις ανάγκες της κάθε αναμέτρησης και το φορμάρισμα των παικτών του.

-Τα δίδυμα των χαφ του άξονα στις πιο σημαντικές θέσεις για τον Λουτσέσκου, εκεί που δύο παίκτες ενώνουν όλες τις γραμμές. Οι αλλαγές και οι προσθήκες είναι πολλές, ο ΠΑΟΚ εκεί έχει πλέον ΤσιγγάραΣβααμπΜεϊτέΜάρκος ΑντόνιοΟζντόεφ και Φιλίπε Σοάρες. Ποια τα ζευγάρια που συνδυάζονται καλύτερα σε επίπεδο σύνθεσης χαρακτηριστικών και ανάλογα με τις απαιτήσεις της κάθε αναμέτρησης; Άλλος γρήγορος, άλλος αθλητικός, άλλος με μεγαλύτερη ποιότητα, άλλος με τρεξίματα, άλλος με καλύτερες προωθήσεις, ένας πιο 6 άλλος πιο 8, άλλος πιο δυνατός και… πολλοί πιθανοί συνδυασμοί τους οποίους περιμένουμε να δούμε και να μάθουμε.

- Τριάδα πίσω από τον φορ, πέντε οι πιο έμπειροι σε αυτή τη γραμμή και σίγουρα θα χρειαστεί άλλη μία λύση πέρα από τους νεαρούς Βρακά και Αντρέ Ρικάρντο. Ποιος άλλος (ίσως από τα φορ) μπορεί να παίξει και στα άκρα ; Ποιος άλλος έχει δυνατότητα να αγωνιστεί και στο 10, ίσως από εκείνους που αγωνίζονται στο κέντρο; Επιπροσθέτως έχει αξία να δούμε και τις τριάδες στη γραμμή με την επιλογής πλευράς του Ντεσπόντοφ σε σχέση με τον Ζίβκοβιτς, όπως και τα καλά δίδυμα στον άξονα στη σχέση φορ-επιτελικός ανάλογα με τις ανάγκες του κάθε παιχνιδιού.

Πέρα από τις επιλογές προσώπων μην ξεχνάμε ότι έχουμε ένα σύνολο που προσπαθεί πέρα από ποδόσφαιρο κυριαρχίας να γίνει πιο γρήγορο στην μετάβαση αφού με την πίεση που θα ασκήσει θα οδηγήσει σε λάθος τον αντίπαλο. Η όλη προσπάθεια πήγε εξαιρετικά στο ξεκίνημα της σεζόν και τώρα πρέπει να εξελιχθεί σε ένα ακόμη κρίσιμο σημείο.

Οι αλλαγές και οι προσθήκες είναι αρκετές, έχουν δημιουργηθεί νέα δεδομένα, ο ΠΑΟΚ μπορεί και πρέπει να βελτιωθεί αφού υπάρχουν καλύτερες προϋποθέσεις και απλά υπάρχει λιγότερος χρόνος για δουλειά και δοκιμές που τελικά θα γίνουν στην πράξη και σε διαδικασία αγώνων.

Είτε έτσι, είτε αλλιώς όλο το ποδοσφαιρικό σκηνικό και η προσπάθεια εξέλιξης έχει τεράστιο ενδιαφέρον, αρκεί να συνδυαστεί με αποτελέσματα μια και αυτά τρέφουν την μεγάλη ομάδα που έχει υψηλές απαιτήσεις.

* Ο Πρωθυπουργός θα βρεθεί στη Θεσσαλονίκη το Σάββατο και νωρίς την Κυριακή θα δώσει την καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου. Το βράδυ της Κυριακής είναι προγραμματισμένο το ΠΑΟΚ-Άρης που δεν γίνεται να αναβληθεί. Έτσι απλά είναι τα πράγματα…

https://www.gazzetta.gr/football/stoiximan-superleague/2255490/ti-neo-mporei-na-paroysiasei-o-paok

 

Τι νέο μπορεί να παρουσιάσει ο ΠΑΟΚ; Ο Δημήτρης Τσορμπατζόγλου γράφει για τις αλλαγές που αναμένονται στην ομάδα του Δικεφάλου του Βορρά μετά τις τελευταίες προσθήκες στο ρόστερ. Reviewed by GEORGE GEOPONOS on Σεπτεμβρίου 12, 2023 Rating: 5
All Rights Reserved by GEOPONOS BET PAOK © 2013 - 2017
Powered By Blogger, Designed by Sweetheme

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Εικόνες θέματος από merrymoonmary. Από το Blogger.