Με τη νέα «δομή» του πού μπορεί να φτάσει; Δημήτρης Μπούζας

Φιλοδοξίες, αισιοδοξία και κίνητρα πάντοτε υπάρχουν στο ξεκίνημα κάθε αγωνιστικής σεζόν. Το κατά πόσο θα δικαιωθούν όποιοι πιστεύουν πως είναι σε θέση και έχουν την ικανότητα και τη δυνατότητα να διακριθούν, θα φανεί σε σχετικό βάθος χρόνου. 

Αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε στο «ξεκίνημα» και ως εκ τούτου θεωρείται και είναι λογικό οι όποιες προβλέψεις να μην πατάνε σε στέρεο έδαφος. Μπορούμε ωστόσο να αναφερόμαστε σε «ενδείξεις» - έστω και αποχρώσες – που όμως μπορούν να αποτελέσουν τον «μπούσουλα» για κάποιες λογικές επισημάνσεις. Πάμε λοιπόν κατευθείαν στην ταμπακιέρα και στο ζητούμενο: Στους «διεκδικητές» (έστω και θεωρητικά) του φετινού τίτλου, όπως τουλάχιστον και αυτοπροσδιορίζονται ή αν θέλετε χρίζονται και προτείνονται από τους ειδικούς (μπουκμέικερς).

Ξεκινώντας με τη σειρά από την περσινή πρωταθλήτρια ΑΕΚ και συνεχίζοντας με τον Παναθηναϊκό, Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ, μπορούμε να υποστηρίξουμε ότι η περιρρέουσα ψυχολογία και η αντίστοιχη οπαδική προσδοκία, κινούνται μονόδρομα προς την κορυφή. Με τον ΠΑΟΚ πιο συγκρατημένο, λόγω της αρνητικής τριετίας και της καθυστερημένης (ωστόσο εξαιρετικής) μεταγραφικής του ενίσχυσης. Η περσινή πρωταθλήτρια αυτή τη στιγμή και σύμφωνα με το Ενωσίτικο ρεπορτάζ έχει κάποια ζητήματα με την άμυνα της, πέρα από την υπεροπλία στην μεσοεπιθετική γραμμή που διαθέτει. 

Ο Σιντιμπέ δεν έχει επιβεβαιώσει ως τώρα το καλό του βιογραφικό, ενώ ο Χατζησαφί που τον χαρακτηρίζουν και «βιονικό», είναι 34 ετών και κάπου δείχνει πολύ πιεσμένος. Στα 34 είναι και ο σταθερός Βιντα, με τον Μουκουντί να μπάζει κάποιες φορές και να μην εντυπωσιάζει. Κακά τα ψέματα, το κενό του Τζαβέλλα δυστυχώς δεν έχει αναπληρωθεί και ο Μήτογλου μένει στο περιθώριο. Ο Μελισσανίδης προχώρησε σε συμπληρωματικές κινήσεις, που αφορούν περισσότερο την άμυνα. Στον Παναθηναϊκό που διαπραγματεύεται παίκτες εκατομμυρίων ευρώ και όχι μόνιμα ελεύθερους, έχουν καθίσει πάνω στις διαπιστώσεις ότι οι επενδύσεις που έχουν γίνει, διπλασίασαν την χρηματιστηριακή αξία της ομάδας. Δώδεκα παίκτες του πράσινου ρόστερ, αξίζουν πάνω από τα 2 εκατομμύρια ευρώ. 

Απίστευτη η μεταστροφή για τον Μαντσίνι, τον οποίο είχαν έτοιμο για έξοδο από το ρόστερ και σήμερα είναι ο πιο φορμαρισμένος επιθετικός. Και μάλιστα ήρθε και πρόταση εκατομμυρίων ευρώ για μεταγραφή του, την οποία απέρριψε ο Γιοβάνοβιτς. Προχωρώντας στον Ολυμπιακό, μένουμε στα διθυραμβικά σχόλια που πλασάρονται (ως συνήθως)… μέχρι να διαψευστούν, με τίτλους όπως «το πολυμορφικό ρόστερ του Ντιέγκο Μαρτίνεθ το οποίο διαθέτει ποιότητα, βάθος και εμπειρία», καθώς και στον αριθμό των νεοαποκτηθέντων: 16. Αφήσαμε τελευταίο τον ΠΑΟΚ, με ένα και μόνο σκεπτικό, συγχρόνως όμως και ερωτηματικό. 

Αν είναι μέχρι τώρα αρκετές οι κινήσεις (οι εξαιρετικές επαναλαμβάνουμε) ενίσχυσης του ρόστερ, από τη στιγμή που θα πρέπει να υπολογιστούν και οι τρεις βασικές αποχωρήσεις (Ίνγκασον, Αουγκούστο, Νάρεϊ). Με δεδομένο φυσικά ότι η ομάδα θα έχει υποχρεώσεις σε Ελλάδα και Ευρώπη, συν το πρόβλημα της απουσίας για υποχρεώσεις στις εθνικές τους ομάδες, τριών νεοαποκτηθέντων (Εκόνγκ, Σαμάτα, Μπάμπα), σαφέστατα προκύπτει η αναγκαιότητα ο Λουτσέσκου να αποφασίσει αν χρειάζεται το ρόστερ μεγαλύτερη ενίσχυση. 

Είναι αλήθεια πως αν αντιμετωπιστεί και αυτή η περίπτωση με τη νέα «δομή» της η ομάδα και με την υψηλή ποιότητα που θα διαθέτει, θα είναι σε θέση να χτυπήσει υψηλούς στόχους. Ανάμεσα τους και ο τίτλους. Όλα αυτά όμως, με την προϋπόθεση να προστατευτεί από την αμαρτωλή ΚΕΔ και τους επίορκους Έλληνες διαιτητές, που υπηρετούν εθελόδουλα μεγαλόσχημους χαλίφηδες.

ΥΓ: Τραυματίας επιστρέφει από την εθνική του ομάδα ο Μπάμπα, βελτιώνεται η κατάσταση του Μάρκος Αντόνιο, σενάρια που δεν έχουν βέβαια επιβεβαιωθεί αναφέρονται και σε πιθανή «επιστροφή» Λημνιού. Πέραν αυτού, πολύ καλή εντύπωση έκανε η συμπεριφορά του Σαμάτα, που προτίμησε να μην πάει στην εθνική του ομάδα και να μείνει στη Θεσσαλονίκη, για να ολοκληρώσει την θεραπεία του και να είναι πανέτοιμος από την Κυριακή, στην διάθεση του Λουτσέσκου.

https://www.metrosport.gr/me-ti-nea-domi-toy-poy-mporei-na-ftasei-836527

 

Με τη νέα «δομή» του πού μπορεί να φτάσει; Δημήτρης Μπούζας Reviewed by GEORGE GEOPONOS on Σεπτεμβρίου 12, 2023 Rating: 5
All Rights Reserved by GEOPONOS BET PAOK © 2013 - 2017
Powered By Blogger, Designed by Sweetheme

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Εικόνες θέματος από merrymoonmary. Από το Blogger.