Τα κουρέλια τραγουδάνε ακόμη.Από σήμερα η χώρα έχει πολλούς εκατομμυριούχους και λογικά βγαίνει οριστικά από τις κακουχίες και την οικονομική ύφεση. Τόσοι πολλοί που πίστευαν στο πρωτάθλημα του ΠΑΟΚ, λογικά σήμερα πρέπει να εξαργυρώνουν τα στοιχήματα που έπαιξαν από πέρυσι το καλοκαίρι που η απόδοση ήταν κάπου στο… 20! Γράφει ο Κώστας Βασιλόπουλος.

Οι στοιχηματικές εταιρίες είναι σοβαροί οργανισμοί, που σπάνια κάνουν δώρα. Συνήθως αποτυπώνουν με ποδοσφαιρικά κριτήρια τις πιθανότητες της στιγμής. Πέρυσι το καλοκαίρι λοιπόν, η εικόνα ήταν ακριβώς αυτή. Ο ΠΑΟΚ θεωρούνταν απ όλη την ποδοσφαιρική κοινότητα ο φτωχός συγγενής.

Όπου ποδοσφαιρική κοινότητα, βάλτε και τον δικό του περίγυρο. «Παρατημένος», «αποτυχημένος», «ανεπαρκής», ήταν λίγοι μόνο από τους χαρακτηρισμούς που τον συνόδευαν στις πρώτες μέρες της προετοιμασίας περίπου 11 μήνες πριν. Και όσο τα μαύρα σύννεφα πύκνωναν γύρω από την ομάδα, οι μόνοι που πίστευαν, απλά δούλευαν, προσπαθώντας -όσο είναι ανθρωπίνως δυνατό- να αγνοήσουν όσα οι άλλοι πίστευαν για αυτούς.

Την ίδια στιγμή οι περίγυροι του ανταγωνισμού και για να είμαστε ειλικρινείς κυρίως της ΑΕΚ που ήταν λογικά μεθυσμένη από το περυσινό νταμπλ, έκαναν πάρτυ έπαρσης. Μέχρι και την τελευταία μέρα του φετινού πρωταθλήματος. Ο Αλμέιδα με το man to man ήταν σχεδόν ο Μεσσίας, οι παίκτες δεν έβλεπαν κανέναν, ακόμη κι αν τράκαραν μόνοι τους στην άμυνα για να ισοφαριστούν από τον Άρη ας πούμε. Και χωρίς να με αφορά, η έπαρση του περίγυρου της ΑΕΚ, ήταν ως το τέλος ο σύμμαχος του ΠΑΟΚ.

Στον οργανισμό του ΠΑΟΚ θα σταθώ όμως, γιατί αυτό ήταν το κύριο όπλο και τα φώτα πρέπει να πάνε δικαίως εκεί. Ο Ιβάν Σαββίδης διαβάζει επί χρόνια στωικά πολύ σκληρή κριτική για τον απομακρυσμένο τρόπο διοίκησης που ασκεί, μέσω της τεχνολογίας, αλλά και μέσω των στενών του συνεργατών. Είναι αμφίβολο ωστόσο αν όταν ερχόταν συχνότερα στην Ελλάδα, είχε παραγωγικότερες και περισσότερες συναντήσεις με τον προπονητή, τους παίκτες, τους παράγοντες της ομάδας. Η τωρινή του ενασχόληση είναι άμεση, καθημερινή και πολύωρη. Μας το λέγανε, αλλά κι εμείς δυσκολευόμασταν να το πιστέψουμε. Και του αξίζουν συγχαρητήρια πρώτα και πάνω απ´ όλους που δεν λύγισε στην ισοπέδωση και που έδινε πρώτος το παράδειγμα της ψυχραιμίας.

Όπως και τα στελέχη της ΠΑΕ, με ειδική μνεία στον Μάκη Γκαγκάτση, το alter ego του Ιβάν στον ΠΑΟΚ, μας τόνιζαν ότι τα πράγματα είναι πολύ καλύτερα από αυτό που (νομίζαμε ότι) βλέπαμε. Οι μεταγραφές έγιναν, τα οικονομικά της ομάδας προστατεύτηκαν, η διαφορά καλύφθηκε και πάλι από τον μεγαλομέτοχο, οι προκρίσεις στην Ευρώπη ήρθαν, το πρωτάθλημα ξεκίνησε με μια άλλη αυτοπεποίθηση.

Και ερχόμαστε στον Ραζβάν Λουτσέσκου που πια έχει και επίσημα μόνος του όσα πρωταθλήματα πήραν όλοι οι προηγούμενοι προπονητές στην ιστορία του ΠΑΟΚ! Που όταν κερδίζει είναι «Στρατηγός» και όταν χάνει «Ρουμάνος». Αυτός, που έχει εμμονές με ένα σύστημα, δεν βάζει νέους (σωστά, Κοτάρσκι, Κωνσταντέλιας, Κουλιεράκης, Τζίμας, Μιχαηλίδης, δεν έπαιξαν μ´ αυτόν, τους έβαζαν κρυφά οι βοηθοί του), δεν πιέζει για μεταγραφές και πόσα ακόμη

Αυτός που δεν ξέρω αν είναι ο καλύτερος προπονητής στον κόσμο, αλλά είναι ο καλύτερος προπονητής στον κόσμο για τον ΠΑΟΚ. Γιατί σε μια δύσκολη πόλη, σε ένα δύσκολο οργανισμό, σε μια πεντακάθαρη ομάδα, χωρίς βαστάζους και… υποβοηθήσεις, δουλεύει σαν το σκυλί με ό,τι υλικό έχει και το ξεζουμίζει. Τα λόγια μου στερεύουν για να μιλήσω για εκείνον και οι απόψεις είναι υποκειμενικές. Τα μαθηματικά δεν είναι! Οι νίκες του, οι τίτλοι του, όλα όσα έχουν γραφτεί. Αλλά ο πιο σημαντικός αριθμός είναι το 3 στην περίπτωσή του. Όσα τα χρόνια που έχει ακόμη συμβόλαιο με την ομάδα της καρδιάς του!

Όταν έληξε το παιχνίδι με τον Άρη και μετά τους πρώτους λυγμούς, σκέφτηκα ένα πράγμα. Ότι το ματς εκείνο δεν έπαιζε κανέναν ρόλο στην χρονιά που έφευγε. Όλα όσα απίστευτα έκανε ο ΠΑΟΚ θα ίσχυαν ακόμη κι αν δεν κέρδιζε στο Βικελίδης. Ήταν ένα παιχνίδι που του έφτιαχνε το άμεσο μέλλον. Ο ΠΑΟΚ ετοιμάζεται ως ισχυρός (απόρροια των σούπερ ευρωπαϊκών σεζόν πρόπερσι και φέτος) να αγωνιστεί στα προκριματικά του Champions League. Να αλλάξει επίπεδο, να φτιάξει τη μοίρα του. Το 2019 μπορεί να φαίνεται μακρινό, αλλά τα λάθη εκείνου του καλοκαιριού, είναι η μεγαλύτερη προίκα για τον σχεδιασμό του φετινού.

Ο ΠΑΟΚ είναι ο πρωταθλητής του κορυφαίου πρωταθλήματος όλων των εποχών! Αλλά τώρα έχει ακόμη περισσότερη δουλειά να κάνει. Και θέλει να την κάνει σωστά.

https://www.sdna.gr/podosfairo/1200168_ta-koyrelia-tragoydane-akomi

 

Τα κουρέλια τραγουδάνε ακόμη.Από σήμερα η χώρα έχει πολλούς εκατομμυριούχους και λογικά βγαίνει οριστικά από τις κακουχίες και την οικονομική ύφεση. Τόσοι πολλοί που πίστευαν στο πρωτάθλημα του ΠΑΟΚ, λογικά σήμερα πρέπει να εξαργυρώνουν τα στοιχήματα που έπαιξαν από πέρυσι το καλοκαίρι που η απόδοση ήταν κάπου στο… 20! Γράφει ο Κώστας Βασιλόπουλος. Reviewed by GEORGE GEOPONOS on Μαΐου 22, 2024 Rating: 5
All Rights Reserved by GEOPONOS BET PAOK © 2013 - 2017
Powered By Blogger, Designed by Sweetheme

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Εικόνες θέματος από merrymoonmary. Από το Blogger.