Άλλο το συναίσθημα, άλλο η λογική.Η διαφαινόμενη πώληση του Κωνσταντέλια δεν αρέσει αλλά θα κριθεί και από τον αντικαταστάτη του. Γράφει ο Κ.Κεφαλογιάννης.

Τι θα ήθελα κι εγώ και όλοι οι ΠΑΟΚτσήδες; Ο Κωνσταντέλιας να ανανεώσει το συμβόλαιό του με τον ΠΑΟΚ για να πάρει περισσότερα χρήματα, να μείνει ένα ακόμα χρόνο, να παίξει Τσάμπιονς Λιγκ με την ομάδα και στη συνέχεια να φύγει φέρνοντας plus 20 εκατομμύρια.

Στην πραγματικότητα θα ήθελα να μη φύγει ποτέ, να παραμείνει στην Τούμπα όλη του καριέρα, να πάρει τίτλους, να φτιάξει χιλιάδες νέα ΠΑΟΚτσάκια και να γίνει μύθος του συλλόγου.

Αλλά επειδή το δεύτερο σενάριο είναι απίθανο, βάζω στη συζήτηση το πρώτο, το οποίο όταν ολοκληρώθηκε η φετινή σεζόν έμοιαζε αρκετά πιθανό. Πλέον δεν μοιάζει.

Η νέα, βελτιωμένη πρόταση της Zάλτσμπουργκ για 17,5 εκατομμύρια ευρώ και 18% ποσοστό μεταπώλησης, έχει φέρει την υπόθεση ένα βήμα πριν την ολοκλήρωσή της.

Με πιο απλά λόγια, εφόσον το αποφασίσει ο Ιβάν Σαββίδης ο Ντέλιας πακετάρει για Αυστρία.

Είναι λογικό η εξέλιξη να προκαλεί γκρίνια στις τάξεις των οπαδών. Μικρότερη από όση θα υπήρχε αν δεν είχε κατακτήσει ο ΠΑΟΚ το πρωτάθλημα, πάντως γκρίνια.

Εν μέρει δικαιολογημένη. Ο “Δικέφαλος” βρίσκεται μπροστά σε μια μεγάλη πρόκληση με καλές πιθανότητες: την είσοδο στο league stage του Champions League. Αν πετύχει, αλλάζει οικονομικό στάτους σε βαθμό που να μην επείγεται να πουλήσει; Για ποιο λόγο βιάζεται να μειώσει αυτές τις πιθανότητες με την πώληση ενός εκ των πολυτιμότερων της περυσινής σεζόν;

Διότι η πρόταση της Ζάτσμπουργκ είναι αντικειμενικά πολύ καλή και βρίσκεται τώρα πάνω στο στο τραπέζι. Εμείς μπορεί να πιστεύουμε ότι ο Ντέλιας αξίζει 30 εκατομμύρια, αλλά όταν η προηγούμενη πιο ακριβή πώληση του κλαμπ έφτανε στα 11 εκατομμύρια (του Τζόλη), τα 17,5 αποτελούν μεγάλη πρόοδο που καταγράφεται στην ποδοσφαιρική αγορά.

Επιπλέον η Ζάλτσμπουργκ, ένα καλό selling club έχει την δυνατότητα να εξελίξει τον παίκτη, να τον μεταπουλήσει πολύ πιο ακριβά από όσο θα τον πουλούσε ποτέ ο ΠΑΟΚ.

Επαναλαμβάνω; Αυτά τα δεδομένα έχουν οι “Ασπρόμαυροι” μπροστά τους, τώρα, όχι αύριο, Συν την επιθυμία του ποδοσφαιριστή να ολοκληρωθεί η μεταγραφή (κάτι πάντως ελεγχόμενο, από όσο καταλαβαίνω: ο Ντέλιας είναι καλό παιδί, δεν θα πιέσει καταστάσεις και ειδικά αν του προταθεί και αναπροσαρμογή συμβολαίου, εικάζω δεν θα έχει πρόβλημα να μείνει).

Μπορεί να αρνηθεί; Σαφώς και μπορεί. Δεν είναι το πιθανότερο και εδώ που τα λέμε δεν είναι και το πιο λογικό. Από την στιγμή που εμφανίστηκε στο προσκήνιο ο Κωνσταντέλιας γνωρίζαμε ότι θα φτάναμε σε αυτό το σημείο: φτάσαμε, μετά από ονειρική σεζόν όπου ο “μικρός μάγος” εξελίχθηκε σε ηγέτη πρωταθληματικής πορείας. Μάλλον πήραμε ήδη περισσότερα από όσα περιμέναμε.

Όσο κι αν το συναίσθημα λέει παραμονή, η λογική λέει πώληση. Όλα τα άλλα είναι ρίσκο που μπορεί να βγει, μπορεί και να μη βγει (π.χ. η ΑΕΚ με τον Λιβάι την πάτησε).

Σε περίπτωση που ο Ντέλιας φύγει, προφανώς πρέπει να έρθει στη θέση του ένας παιχταράς ώστε το κενό του στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ. , κατά το δυνατόν, να μη φανεί.

Η επιτυχία μιας πώλησης κρίνεται και από την αντικατάσταση. Και ο ΠΑΟΚ δεν έχει πολύ καλό ρεκόρ ως προς αυτό.

Εντούτοις, το φετινό καλοκαίρι, δείχνει διαφορετικό, με ξεκάθαρο σχεδιασμό που προχωρά γρήγορα. Θα περιμένουμε λοιπόν να μάθουμε τι πρόκειται να συμβεί.

Με εμπιστοσύνη και καλή διάθεση προς όσους μας έφεραν το πρωτάθλημα.

Και με κρυφή ελπίδα να αλλάξουν όλα και ο Ντέλιας να μείνει τελικά στην Τούμπα...

 

Άλλο το συναίσθημα, άλλο η λογική.Η διαφαινόμενη πώληση του Κωνσταντέλια δεν αρέσει αλλά θα κριθεί και από τον αντικαταστάτη του. Γράφει ο Κ.Κεφαλογιάννης. Reviewed by GEORGE GEOPONOS on Ιουνίου 07, 2024 Rating: 5
All Rights Reserved by GEOPONOS BET PAOK © 2013 - 2017
Powered By Blogger, Designed by Sweetheme

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Εικόνες θέματος από merrymoonmary. Από το Blogger.