Η θέση - έκπληξη που υπολογίζει τον Καμαρά ο Λουτσέσκου. Ένα πολυεργαλείο στα χέρια του Ρουμάνου τεχνικού του Δικεφάλου.

Ήταν ένας παίκτης που τον ήθελε από… πάντα. Ένας παίκτης που πάντα προτιμούσε να τον έχει ο ίδιος στην ομάδα του, παρά να τον έχει ως αντίπαλο.

Κι αυτό το καλοκαίρι, η επιθυμία του Ραζβάν Λουτσέσκου φαίνεται ότι θα γίνει πράξη.

Ο Μαντί Καμαρά, ο οποίος μετά από 6 χρόνια αποχωρεί από τον Ολυμπιακό, έδωσε τα χέρια με τον ΠΑΟΚ και πολύ σύντομα θα αποτελέσει το νέο του μεταγραφικό απόκτημα.

Λύνει τα χέρια

Η απόκτηση του μέσου από την Γουινέα λύνει τα χέρια του προπονητή του ΠΑΟΚ, αλλά και της διοίκησης του.

Η θετική απάντηση του Μαντί, σε συνδυασμό με την συμφωνία για ανανέωση συμβολαίου του Σβαμπ δίνει την πολυτέλεια στον Δικέφαλο να έχει πολλά κομμάτια του παζλ στην σωστή τους θέση για την μεσαία γραμμή της επόμενης σεζόν, που έχει ακόμα τους Οζντόεφ, Τσιγγάρα που δεσμεύονται με συμβόλαια.

Είναι μία δικλείδα ασφαλείας, που μπορεί να παίξει τον ρόλο της και στις διαπραγματεύσεις με τον Σουαλιό Μεϊτέ, που μπαίνουν κι αυτές στην τελική τους ευθεία.

Λίγο από όλα

Ο Καμαρά είναι από τους χαφ που αρέσουν στον Λουτσέσκου, στον οποίο αρέσουν αυτό που στο ποδόσφαιρο αποκαλούμε εξαρο-οκτάρια. Ο μέσος από την Γουϊνέα δεν είναι ούτε καθαρό εξάρι, ούτε καθαρό οκτάρι, μα κάτι ενδιάμεσο.

Τα φυσικά του προσόντα (ταχύτητα, αντοχή, δύναμη) και τα χαρακτηριστικά του παιχνιδιού του λείπουν από το ρόστερ του ΠΑΟΚ, όμως υπάρχει και κάτι άλλο που ελάχιστοι έχουν σκεφτεί.

Μερικά από τα κορυφαία παιχνίδια του Μαντί Καμαρά με την φανέλα του Ολυμπιακού στο Champions League ήρθαν με εκείνον σε μία θέση – έκπληξη. Ως ψευτο-δεκάρι.

Χρησιμοποιήθηκε εκεί κυρίως σε δύσκολα εκτός έδρας παιχνίδια απέναντι σε μεγάλους αντιπάλους, εκεί που απαιτείται τρέξιμο και πρέσινγκ από όλους τους παίκτες.

Σε αυτό το ρόλο, ο Καμαρά ήταν αυτός που ξεκινούσε από πολύ ψηλά την πίεση, ένας συνδετικός κρίκος ανάμεσα στην μεσαία γραμμή και την επίθεση.

Σκηνή από τα προσεχώς

Αν ο ΠΑΟΚ καταφέρει να προκριθεί στο League phase του Champions League είναι μαθηματικά βέβαιο ότι θα βρει στο δρόμο του μερικά μεγαθήρια του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου και εκεί τα φυσικά προσόντα του Καμαρά, αλλά και η τακτική του χρησιμότητα, μπορεί να τον φέρουν σε μία θέση που ελάχιστοι έχουν σκεφτεί.

Κι αυτό από μόνο του δείχνει πόσο σημαντική κίνηση είναι.

Παίκτες που υπό προϋποθέσεις μπορούν να παίξουν στο έξι, στο οκτώ, ακόμα και στο δέκα σπανίζουν. Τέτοια «εργαλεία» τα λατρεύουν όλοι οι προπονητές…

 

Η θέση - έκπληξη που υπολογίζει τον Καμαρά ο Λουτσέσκου. Ένα πολυεργαλείο στα χέρια του Ρουμάνου τεχνικού του Δικεφάλου. Reviewed by GEORGE GEOPONOS on Ιουνίου 15, 2024 Rating: 5
All Rights Reserved by GEOPONOS BET PAOK © 2013 - 2017
Powered By Blogger, Designed by Sweetheme

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Εικόνες θέματος από merrymoonmary. Από το Blogger.