ΠΑΟΚ: Ο δρόμος για τ' αστέρια περνάει από Βοσνία ή Αλβανία - Τα προφίλ των Μπάνια Λούκα και Εγνάτια.Το SDNA σκιαγραφεί τα προφίλ των Μπάνια Λούκα και Εγνάτια, με το νικητή του ζευγαριού να τίθεται αντιμέτωπος με τον ΠΑΟΚ για τον δεύτερο προκριματικό γύρο του Champions League.

Μπάνια Λούκα της Βοσνίας ή η Εγνάτια της Αλβανίας θα βρεθεί στον δρόμο του ΠΑΟΚ στον δεύτερο προκριματικό γύρο του Champions League, όπως προέκυψε από την κλήρωση στη Νιόν της Ελβετίας.

Το SDNA, σκιαγραφεί τα προφίλ των δύο ομάδων, με το πρώτο παιχνίδι στην Τούμπα να πραγματοποιείται στις 23 ή 24 Ιουλίου και τη ρεβάνς μία εβδομάδας αργότερα σε Βοσνία ή Αλβανία.

Μπάνια Λούκα: Πρωταθλητές και έτοιμοι να κυνηγήσουν τις πιθανότητές τους

Πώς βγήκε στην Ευρώπη

Η Μπάνια Λούκα αναδείχθηκε πρωταθλήτρια Βοσνίας την περασμένη σεζόν για τρίτη φορά στην ιστορία της, κατακτώντας τον τίτλο με δύο βαθμούς διαφορά από την μισητή της Ζρινιέσκι. Έτσι, πήρε το εισιτήριο για τον πρώτο προκριματικό γύρο του Champions League.

Οι παίκτες που ξεχωρίζουν

Οι δύο ποδοσφαιριστές που ξεχωρίζουν από το σύνολο είναι ο κεντρικός επιθετικός, Γιόβο Λούκιτς, ο οποίος την περασμένη σεζόν σημείωσε 13 γκολ και 6 ασίστ σε 39 ματς, ενώ από κοντά ήταν και ο Γιάκοβ Μπλαγκάιτς, με 6 γκολ και 14 ασίστ σε 37 παιχνίδια. Είναι με διαφορά οι πιο επικίνδυνοι παίκτες της ομάδας.

To ρόστερ απαρτίζεται από 27 παίκτες με μέσο όρο ηλικίας σχεδόν τα 26 έτη, με 11 ξένους ποδοσφαιριστές και αξία στα 7,40 εκατομμύρια ευρώ.

Ο προπονητής

Προπονητής της ομάδας από τις αρχές του καλοκαιριού είναι ο 43χρονος Μλάντεν Ζίζοβιτς ο οποίος ήρθε από την Σκούπι και έπαιξε στο παρελθόν ως ποδοσφαιριστής στη Μπάνια Λούκα, χωρίς κάτι αξιοσημείωτο για την ώρα προπονητικά.

Οι τίτλοι της Μπάνια Λούκα

Έχοντας ιδρυθεί την ίδια χρονιά με τον ΠΑΟΚ (1926), η Μπάνια Λούκα έχει στο παλμαρέ της 3 πρωταθλήματα και 1 κύπελλο Βοσνίας.

Η έδρα

Το γήπεδο της Μπάνια Λούκα είναι το Μπάνια Λούκα Σίτι, χωρητικότητας 10.000 θεατών μετά την τελευταία ανακαίνισή του το 2012.

Οι μεταγραφές της έως τώρα (19/6)

Οι πρωταθλητές Βοσνίας έχουν αποκτήσει ως ελεύθερους τους Μπαρτ Μέιχερς (Πετρολούλ), Ζινεντίν Μουστεντάναγκιτς (Βούκοβαρ), Τζούριχ Καρολίνα (Μιέτζ), Νίκολα Μιλίσεβιτς (Στουπτσάνιτσα), Ματέγια Στάσεβιτς (Ζβεζντάρα) και Λούκα Μισίμοβιτς (Ίνγκολσταντ Κ19).

Εγνάτια: Ζώντας το όνειρο...

Πώς βγήκε στην Ευρώπη

Όπως η Μπάνια Λούκα, έτσι και η Εγνάτια επικράτησε της Παρτιζάνι στον τελικό του πρωταθλήματος με 1-0 και σήκωσε τον τίτλο για πρώτη φορά στην ιστορία της, κατακτώντας μάλιστα το νταμπλ!

Οι παίκτες που ξεχωρίζουν

Οι δύο παίκτες που τράβηξαν τα φώτα της περσινής σεζόν ήταν ο κεντρικός μέσος, Άρμπιν Ζενουλάι με 46 ματς, 6 γκολ και 3 ασίστ αλλά και ο κεντρικός αμυντικός, Φερνάντο Μεδέιρος με ισάριθμα παιχνίδια, 7 τέρματα και 7 τελικές πάσες!

Το ρόστερ απαρτίζεται από 22 αθλητές με μέσο όρο ηλικίας τα 25 έτη, έχει 10 ξένους και κοστίζει σχεδόν 5 εκατομμύρια ευρώ. Σε αυτό υπάρχει και ο 23χρονος Αλβανός, Ρεζάρτ Ράμα, που έχει και ελληνική υπηκοότητα, αφού ξεκίνησε την καριέρα του από τις ακαδημίες του Ολυμπιακού, από τις οποίες αποχώρησε το καλοκαίρι του 2019 για να πάει στην Νότιγχαμ Φόρεστ.

Ο προπονητής

Τεχνικός της Εγνάτια είναι ο 41χρονος Έντλιν Τέτοβα, αλβανικής καταγωγής. Ήρθε στην ομάδα ως τεχνικός διευθυντής, αλλά ένα μήνα αργότερα έγινε προπονητής (Γενάρης 2023) και οδήγησε το σύνολό του ενάμιση χρόνο μετά στο νταμπλ!

Οι τίτλοι της Εγνάτια

Με έτος ίδρυσης το 1936, η Εγνάτια έχει κατακτήσει ένα πρώταθλημα και δύο κύπελλα.

Η έδρα

Αγωνίζεται στην Εγνάτια Αρένα, χωρητικότητας 4 χιλιάδων θεατών, στο Ρογκόζινε της Αλβανίας απ' όπου και είναι η ομάδα.

Οι μεταγραφές της έως τώρα (19/6)

Η Εγνάτια έχει κάνει μέχρι στιγμής δύο μεταγραφικές κινήσεις. Τον Ρέγκι Λούσκα από τα Τίρανα και τον Σάμικ Αλίγιεφ από την Αράζ.

 https://www.sdna.gr/podosfairo/1208906_paok-o-dromos-gia-t-asteria-pernaei-apo-bosnia-i-albania-ta-profil-ton-mpania

ΠΑΟΚ: Ο δρόμος για τ' αστέρια περνάει από Βοσνία ή Αλβανία - Τα προφίλ των Μπάνια Λούκα και Εγνάτια.Το SDNA σκιαγραφεί τα προφίλ των Μπάνια Λούκα και Εγνάτια, με το νικητή του ζευγαριού να τίθεται αντιμέτωπος με τον ΠΑΟΚ για τον δεύτερο προκριματικό γύρο του Champions League. Reviewed by GEORGE GEOPONOS on Ιουνίου 19, 2024 Rating: 5
All Rights Reserved by GEOPONOS BET PAOK © 2013 - 2017
Powered By Blogger, Designed by Sweetheme

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Εικόνες θέματος από merrymoonmary. Από το Blogger.