Πρώτο δείγμα θετικό με… άρωμα Αυστρίας. Χαμόγελα για τους “ασπρόμαυρους” και ποδαρικό με το δεξί με αρκετούς πρωταγωνιστές

Φιλικό “τεστ” Νο1 για τον ΠΑΟΚ στην Ολλανδία, με τους “ασπρόμαυρους” να βρίσκουν απέναντί τους την ΑΕΚ Λάρνακας στο Σβόλγκεν και να παίρνουν τη νίκη με 2-1Σβαμπ και Μουργκ τα γκολ.

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου ήθελε να εκμεταλλευτεί αυτό το παιχνίδι, για να μοιράσει το χρόνο στους παίκτες του, χρησιμοποιώντας δύο ενδεκάδες κι από την άλλη, η ομάδα της Κύπρου έδωσε το δεύτερο φιλικό της ματς, μετά την ήττα από την Ντεν Μπος, όντας πιο μπροστά σε επίπεδο προετοιμασίας. Το σύνολο του Λουτσέσκου -ωστόσο- ήταν αυτό που είχε τον πρώτο λόγο και το πάνω χέρι στο πρώτο μέρος, με τους “ασπρόμαυρους” να παίζουν ωραίο συνδυαστικό ποδόσφαιρο, όπως μας έχουν συνηθίσει από πέρυσι και να διασπούν το pressing της ΑΕΚ ολόσωστα σε πολλές περιπτώσεις, με κλεψίματα σε κρίσιμα σημεία.

Ο ΠΑΟΚ άνοιξε το σκορ στο 28ο λεπτό, με τον Οζντόεφ να αφήνει έξυπνα την μπάλα με προσποίηση και τους Σβαμπ και Ντεσπόντοφ να συνεργάζονται άψογα, για να σεντράρει ο Βούλγαρος και να σκοράρει με δυνατή κεφαλιά ο Αυστριακός, “εκτελώντας” τον Αλομέροβιτς και δύο λεπτά μετά, η ΑΕΚ Λάρνακας λίγο έλειψε να βρει την άμεση απάντηση, αλλά ο Φαράι είχε δοκάρι, με τους παίκτες του Λουτσέσκου να βρίσκουν και δεύτερο γκολ στο 39′, με τον Μουργκ. Οι “ασπρόμαυροι” έκλεψαν ψηλά και ο Σβαμπ έπαιξε με τον Μουργκ, που όντας μόνος του πλάσαρε εύστοχα για το 2-0, με το πρώτο μέρος να κλείνει με χαμόγελα για τον ΠΑΟΚ, που είχε σε γενικές γραμμές εξαιρετική παρουσία.

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με έντεκα αλλαγές για τον “Δικέφαλο”, όπως αναμενόταν και παρά το γεγονός ότι στο γήπεδο έπαιζε μία ομάδα με μεγαλύτερη ποιότητα, οι “ασπρόμαυροι” δεν μπορούσαν να απειλήσουν και δέχθηκαν το γκολ από τους Κύπριους, στο 53ο λεπτό. Η αριστερή πλευρά είχε κακή αμυντική αντίδραση, ο Τσιφτσής έκανε κακή εκτίμηση και η ΑΕΚ μείωσε με τον Καμπρέρα, ενώ ο ΠΑΟΚ απείλησε για πρώτη φορά με ένα σουτ του Βιεϊρίνια, σε ένα δεύτερο ημίχρονο σαφώς πιο ισορροπημένο και με λιγότερες καλές στιγμές.

Στο τέλος υπήρξαν κι αρκετοί νεύρα από πλευράς ΠΑΟΚ, με φόντο κάποιες αποφάσεις του βοηθού που “έκοψε” επιθέσεις με χαρακτηριστική ευκολία, δίχως να φαίνεται να έχει ξεκάθαρη εικόνα και το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή, βρήκε τους “ασπρόμαυρους” να χαμογελούν, με τους παίκτες του Λουτσέσκου να μαγνητίζουν τα βλέμματα, σε ένα γήπεδο όπου έδωσαν το “παρών” 200-300 ΠΑΟΚτσήδες δημιουργώντας πολύ όμορφη ατμόσφαιρα. Θετικά τα πρώτα δείγματα, ορεξάτοι οι παίκτες και μικρά συμπεράσματα από τον Λουτσέσκου, που είδε κυρίως στο πρώτο μέρος την ομάδα του να παίζει με το γνωστό της στιλ και να έχει εξαιρετική παρουσία, απέναντι σε έναν καλό αντίπαλο.

Το πρώτο δείγμα

Όπως αναμενόταν, ο Ραζβάν Λουτσέσκου χρησιμοποίησε αυτό το πρώτο φιλικό του ΠΑΟΚ στην Ολλανδία για να μοιράσει το χρόνο και στο πρώτο μέρος του ματς με την ΑΕΚ Λάρνακας, ξεκίνησε ο Κοτάρσκι στο τέρμα και στην άμυνα ήταν οι Όττο, Εκόνγκ, Μιχαηλίδης και Ράφα Σοάρες.

Στη μεσαία γραμμή, ήταν ο Σβαμπ με τον Οζντόεφ και μεσοεπιθετικά οι Μουργκ, Ντεσπόντοφ, Κουαλιάτα και Σαμάτα.

Στο δεύτερο μέρος του φιλικού, στο τέρμα ήταν ο Τσιφτσής και στην άμυνα οι Μπάμπα, Νάσμπεργκ, Κουλιεράκης και Σάστρε.

Δίδυμο στα χαφ, ήταν οι Τσιγγάρας και Καμαρά και πιο μπροστά, ξεκίνησαν οι Γκούμας, Τάισον, Βιεϊρίνια και Μπράντον.

Θετικός ΠΑΟΚ και γκολ με “υπογραφή” Αυστρίας

Η πρώτη εικόνα του ΠΑΟΚ στα φιλικά επί ολλανδικού εδάφους ήταν -αν μη τι άλλο- εντυπωσιακή! Η ΑΕΚ Λάρνακας, που βρίσκεται και λίγο πιο μπροστά σε επίπεδο προετοιμασίας, έχοντας δώσει ήδη ένα φιλικό ματς πριν από μερικές ημέρες, μπήκε με διάθεση στον αγωνιστικό χώρο και σταδιακά, με τον Οζντόεφ να ανεβάζει τέμπο, ο “Δικέφαλος” ήταν όλο και καλύτερος και κυρίως μετά το 20′ η εικόνα του ήταν εξαιρετική.

Όττο και Ντεσπόντοφ ήταν αρκετά ορεξάτοι στα δεξιά, με τους “ασπρόμαυρους” να παίζουν ωραίο συνδυαστικό ποδόσφαιρο και να ανοίγουν το σκορ στο 28ο λεπτό, όταν έσπασαν ολόσωστα το pressing των Κυπριων, με τον Ντεσπόντοφ να συνεργάζεται με τον Σβαμπ, για να στείλει ο Αυστριακός την μπάλα στα δίχτυα με δυνατή κεφαλιά, δίχως να αφήσει περιθώριο αντίδρασης στον Αλομέροβιτς.

Δύο λεπτά μετά, η ΑΕΚ είχε δοκάρι, σε φάση όπου μετά από απομάκρυνση, ο Φαράι σημάδεψε τη δοκό της εστίας του Κοτάρσκι, που ήταν στατικός και στη συνέχεια έδιωξε. Στο 39′, οι παίκτες του Λουτσέσκου έκλεψαν ψηλά και ο Σβαμπ έπαιξε με τον Μουργκ, που όντας μόνος του πλάσαρε εύστοχα για το 2-0, που ήταν και το σκορ του πρώτου μέρους, με τον ΠΑΟΚ να σκορπά χαμόγελα σε ένα ημίχρονο όπου στάθηκε πολύ-πολύ καλά, παίζοντας το δικό του, γνωστό ποδόσφαιρο.

Πλήρωσε την αδράνεια

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με τον Ραζβάν Λουτσέσκου να αλλάζει όλη την ενδεκάδα του, όπως αναμενόταν, με τους Κύπριους να μπαίνουν καλά στον αγωνιστικό χώρο και να βρίσκουν το γκολ για να μειώσουν σε 2-1 στο 53′. Κακή αμυντική προσπάθεια από την αριστερή πλευρά του “Δικεφάλου”, δεν μπόρεσε να απομακρύνει και ο Τσιφτσής και ουσιαστικά, οι Κύπριοι μπαίνουν με την μπάλα στα δίχτυα, με τον Καμπρέρα να μειώνει σε 2-1.

Στο 71′, ο ΠΑΟΚ είχε ένα καλό σουτ του Βιεϊρίνια, μετά από μπαλιά του Τάισον, που όμως δεν είχε τύχη, ενώ οι Κύπριοι έπαιζαν με δέκα αλλαγές που έγιναν όλες μαζί, με τον Αλομέροβιτς να είναι ο μοναδικός που παρέμεινε στον αγωνιστικό χώρο. Το δεύτερο μέρος δεν είχε σημαντικές ευκαιρίες και ιδιαίτερο θέαμα, ενώ επικράτησε κι αρκετός εκνευρισμός προς το τέλος, με φόντο κάποιες αποφάσεις και οφσάιντ του βοηθού, με τους παίκτες του Λουτσέσκου να αντιδρούν, με τον “Δικέφαλο” να κάνει ποδαρικό με το δεξί στα φιλικά του, κερδίζοντας με 2-1 την ομάδα της Κύπρου.

Οι συνθέσεις του αγώνα:

ΠΑΟΚ 1ο μέρος: Κοτάρσκι, Όττο, Εκόνγκ, Μιχαηλίδης, Ράφα Σοάρες, Σβαμπ, Οζντόεφ, Μουργκ, Ντεσπόντοφ, Κουαλιάτα, Σαμάτα

ΠΑΟΚ 2ο μέρος: Τσιφτσής, Μπάμπα, Νάσμπεργκ, Κουλιεράκης, Σάστρε, Τσιγγάρας, Καμαρά, Γκούμας, Τάισον, Βιεϊρίνια, Μπράντον

ΑΕΚ Λάρνακας: Αλομέροβιτς, Καμπρέρα, Σολ, Φαράι, Μπρούνο Γκάμα, Καπτούμ, Εκπολό, Δημητρίου, Ρομπέρζ, Ναούμ, Ανδρέου.

https://www.paok24.com/preseason/501653/proto-deigma-thetiko-me-aroma-aystrias/

 

Πρώτο δείγμα θετικό με… άρωμα Αυστρίας. Χαμόγελα για τους “ασπρόμαυρους” και ποδαρικό με το δεξί με αρκετούς πρωταγωνιστές Reviewed by GEORGE GEOPONOS on Ιουλίου 03, 2024 Rating: 5
All Rights Reserved by GEOPONOS BET PAOK © 2013 - 2017
Powered By Blogger, Designed by Sweetheme

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Εικόνες θέματος από merrymoonmary. Από το Blogger.