Συντηρητικά, βερεσέ και με δόσεις έχει απ΄όλα ο μεταγραφικός «μπαξές». Δημήτρης Μπούζας

Το να προσπαθείς να προσεγγίζεις τακτικά και να παρουσιάζεις την τρέχουσα μεταγραφική δραστηριότητα, είναι κάπως δύσκολο και σε μερικές των περιπτώσεων και κουραστικό. Ιδιαίτερα όταν δεν σου δίνεται η ευκαιρία να αναφερθείς σε ενδιαφέρουσες περιπτώσεις. 

Δυστυχώς και μέχρι τώρα η ιδιαίτερα φτωχή (αν όχι άγονη) συγκομιδή, σε αποτρέπει ακόμη και από το να προχωρήσεις σε κάποιες ευοίωνες προοπτικές, οι οποίες επιβάλλεται να εμφανιστούν στον ορίζοντα. Κι αυτό, γιατί διαφορετικά τα πράγματα δεν θα είναι και τόσο ευχάριστα και δύσκολα την καινούργια χρονιά. Οι ομάδες στο σύνολο τους έχουν ξεκινήσει εδώ και μέρες την προετοιμασία τους, με τα πλάνα της μεταγραφικής τους ενίσχυσης εγκαίρως έτοιμα. 

ADVERTISEMENT

Το τι έχουν πετύχει μέχρι σήμερα έχει αποτυπωθεί τόσο σε επίσημες ανακοινώσεις, όσο και στις αντιδράσεις των οπαδικών εντύπων. Κρατώντας κάποιες αποστάσεις από την τελευταία αυτή άποψη και διατηρώντας την πρόθεση σου να παρουσιάσεις τα πράγματα αντικειμενικά, σίγουρα δεν δυσκολεύεσαι να διαπιστώσεις, ότι τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα είναι πενιχρά και προφανώς όχι τα αναμενόμενα. 

Ιδιαίτερη εντύπωση προκαλούν οι διαπιστώσεις που δεν κινείται χρήμα (ρευστό), ακόμη και από τους καθ΄ ομολογία οικονομικά εύρωστους. Οι συναλλαγές κινούνται σε περιορισμένα πλαίσια και με συντηρητικές συμφωνίες και διαδικασίες. 

Έχουμε αρκετές διευκολύνσεις (βερεσέ και με δόσεις ακόμη). Οι χωρίς δυσκολίες και με μικρές προκαταβολές δανεισμοί βρίσκονται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος των περισσότερων συναλλαγών. Σπανίζουν οι ελεύθερες ακριβές μεταγραφές από το μεσαίο, αλλά και πολύ περισσότερο από το πάνω ράφι. Εξαιρετικά χαρακτηριστική είναι η περίπτωση που αφορά μερικούς ένοικους του ρετιρέ, οι οποίοι κινδυνεύουν να χάσουν τους πολυτιμότερους παίκτες τους. 


Ο Ολυμπιακός σχεδόν έχει αποχαιρετήσει τον Ελ Καμπί και η ΑΕΚ αγωνίζεται με νύχια και με δόντια να κρατήσει τον Πινέδα. Στο πλαίσιο αυτής της διαπίστωσης υπάρχουν κινήσεις βέβαια και από τους τέσσερις, συμπεριλαμβανομένων δηλαδή και του ΠΑΟΚ και του Παναθηναϊκού, οι οποίες όμως ακόμη δεν έχουν τελεσφορήσει. 

Ο ΠΑΟΚ παραμένει με την απόκτηση του αξιόλογου Μαντί Καμαρά, ο Ολυμπιακός πήρε τους Στάμενιτς και Γκαρθία, αλλά δεν έχει κλείσει ακόμη συμφωνίες με τους τρεις τους οποίους θεωρούσε σίγουρους και υπερβέβαιους και μιλάμε για τον Φορτούνη, τον Ποντένσε και τον Μασούρα, χώρια βέβαια από την κλειστή πόρτα που βρίσκει για να επαναφέρει στο Φάληρο τους βασικούς παίκτες της περσινής χρονιάς (Κάρμο, Όρτα). Δειλά βήματα ωστόσο και από την ΑΕΚ που περιορίζεται στους δύο τερματοφύλακες Μπρινιόλι και Στρακόσια και στον Τούκου Περέιρα. Στον Παναθηναϊκό απόλυτη ηρεμία με ανοιχτό το θέμα της πώλησης του Ιωαννίδη. Πόρτα έφαγαν οι πράσινοι και στην υπόθεση με τον Ρεμπότσο.

Μέσα στο «πίσω – μπρος» των μεταγραφών του Δικέφαλου, φως, συγκίνηση και επιστροφή στην αύρα του πιο μάγκικου πρωταθλήματος, με την κυκλοφορία ταινίας – ντοκιμαντέρ δύο ωρών, με τις πιο σημαντικές και μεγάλες στιγμές του ανεπανάληπτου ΠΑΟΚτσήδικου έπους. Μια ταινία υπέροχη, η οποία επιβάλλεται να γίνει προσπάθεια ώστε να την δουν οι χιλιάδες φίλων του Δικέφαλου. Ομολογουμένως πρόκειται για μια εξαιρετική δουλειά. Μπράβο στους εμπνευστές της.

ΥΓ: Αναμένονται εξελίξεις για την υπόθεση Μεϊτέ, μετά την επίσημη ανακοίνωση ότι ο παίκτης δεν υπολογίζεται από την Μπενφίκα.

https://www.metrosport.gr/33-1720269855-8hna9fuygz-1000892

 

Συντηρητικά, βερεσέ και με δόσεις έχει απ΄όλα ο μεταγραφικός «μπαξές». Δημήτρης Μπούζας Reviewed by GEORGE GEOPONOS on Ιουλίου 07, 2024 Rating: 5
All Rights Reserved by GEOPONOS BET PAOK © 2013 - 2017
Powered By Blogger, Designed by Sweetheme

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Εικόνες θέματος από merrymoonmary. Από το Blogger.