ΠΑΟΚ: Πέντε και πέντε για να είμαστε πιο ήσυχοι…Ο Δημήτρης Τσορμπατζόγλου γράφει για τις μεταγραφικές εκκρεμότητες του ΠΑΟΚ στο κέντρο και στην άμυνα, μετρώντας τις λύσεις που χρειάζονται.

Να θες να… αγιάσεις, να παίζει ο ΠΑΟΚ αγώνα και να μην μπορείς λόγω μεταγραφών. Να εξηγηθούμε λίγο γιατί εύκολα παρεξηγούμαστε.

Έγραψα και επιμένω ότι: Τα αγωνιστικά προβλήματα που παρουσίασε ο ΠΑΟΚ σε πολλά καλοκαιρινά του παιχνίδια ακόμη και από την προετοιμασία που έδειχνε προς τα πού πάει το πράγμα, ΔΕΝ πιστεύω με ΤΙΠΟΤΑ ότι οφείλονται στις μεταγραφές που δεν έγιναν ή πραγματοποιήθηκαν καθυστερημένα. Δεν με πείθει κανείς ότι ο πρωταθλητής ΠΑΟΚ με τον ίδιο κορμό στο 90% «έτρωγε» έξι-εφτά-οκτώ μεγάλες φάσεις σε ΚΑΘΕ ματς, επειδή δεν ανανέωσε ο Μεϊτέ και επειδή ήρθαν λίγο καθυστερημένα μέσα στην προετοιμασία οι Τσάλοφ - Τισουντάλι.

Μία από τις αποδείξεις είναι και ο αγώνας με τη Σάμροκ όπου ο 100% περσινός ΠΑΟΚ ήταν απόλυτα σοβαρός και δεν έδωσε δικαιώματα όπως σε ΜπόρατςΠανσερραϊκό, αλλά και την κ20 της Φίτεσε, τη Χιμπέρνιαν, την Γκενκ και άλλους στα φιλικά. Οι μεταγραφές δεν κάνουν τη διαφορά στα καλοκαιρινά φιλικά (έτσι δεν γίνεται και με τον Καμαρά που ακόμη δεν τυγχάνει απόλυτης εμπιστοσύνης;) και ο περσινός ΠΑΟΚ όφειλε να είναι πιο συμπαγής και συγκεντρωμένος χωρίς έπαρση για να αυξήσει τις πιθανότητες πρόκρισης. Στο κάτω-κάτω μπάλα είναι και ποτέ δεν μπορεί να είσαι σίγουρος… Εδώ χθες το ΑΕΚ - Λαμία έληξε 1-1.

Άλλο όμως τι γίνεται με τις μεταγραφές σε αυτά τα πρώτα ματς και άλλο τι ισχύει για όλη την απαιτητική χρονιά όπου οφείλεις να κάνεις καλύτερη ομάδα στηριζόμενος στις βάσεις που έχεις και στην ποιότητα που θα προσθέσεις. Σε μία πιο δύσκολη χρονιά, με πιο ανταγωνιστικό πρωτάθλημα όπου οι αντίπαλοι θα έχουν ένα ματς την εβδομάδα διαθέτοντας καλύτερο ρόστερ, σε χρονιά που πας να «μπλέξεις» με το απαιτητικό Europa League το οποίο μπορεί να σε εκθέσει σε σχέση με το Conference. Και άλλο βέβαια είναι η αποτυχία να δείξεις έτοιμος μεταγραφικά για να καλύψεις κενά και πωλήσεις που ήξερες ότι θα πραγματοποιηθούν από την άνοιξη. Τα διαχωρίζω ελπίζοντας ότι γίνομαι κατανοητός στο πώς βλέπω τις μεταγραφές και γίνομαι πιο συγκεκριμένος.

Ότι ο ΠΑΟΚ μπερδεύτηκε μεταγραφικά μετά τον Αύγουστο φάνηκε από πολλά γεγονότα. Αρχικά αποδεικνύεται σήμερα που πάει να παίξει έχοντας στο ρόστερ του τρία στόπερ και τρια χαφ στον άξονα. Αν σκεφτούμε ότι φεύγουν Κουλιεράκης και Τσιγγάρας γι αυτό και δεν υπολογίζονται η ομάδα σε περίοδο τριών αγώνων ανά οκταήμερο έχει λιγότερες λύσεις απ' ότι χρειάζεται και χτυπάμε ξύλο μη γίνει… στραβή. Από την άλλη είναι φανερό ότι ο ΠΑΟΚ έχει εγκλωβιστεί σε μία μικρή λίστα παικτών που τον απασχολούν σε κέντρο και άμυνα και κάπως έτσι ανακυκλώνονται συνέχεια τα ίδια ονόματα, μερικά από τα οποία κόβονται τη Δευτέρα και επανεξετάζονται το Σάββατο. Τέλος πάντων… «ΠΑΟΚ είσαι». Κάτι καταφέρνεις πάντα με τη συνεισφορά του τεράστιου προπονητή ο οποίος βρίσκει λύσεις (σχεδόν) σε όλα και πας τώρα να μπεις σε έναν χειμώνα πιο απαιτητικό και πιο δύσκολο από τον περσινό.

Σε αυτόν τον χειμώνα, σε μία μεγάλη περίοδο δηλαδή (και όχι σε έξι ματς Ιουλίου-Αυγούστου) που θα παίζεις με πιο δυνατό ΠΑΟ, πιο δυνατή (ίσως) ΑΕΚ, πιο οργανωμένο -από πέρσι- Ολυμπιακό και αντί για Ελσίνκι και Αμπερντίν (μπορεί να) έχεις απέναντι Ρόμα - Πόρτο - Μπιλμπάο - Άντερλεχτ - Φενέρ, η λογική επιτάσσει: Όπως ο ΠΑΟΚ είναι πλέον πολύ δυνατός και πολύ γεμάτος μπροστά (να τα λέμε και αυτά και να μην μένουμε μόνο στα προβλήματα και τις καθυστερήσεις) έτσι και στο κέντρο και στην άμυνα θα πρέπει να έχει και… μία λύση παραπάνω. Δύο τα χαφ του άξονα πάμε για πέντε λύσεις. Δύο τα στόπερ στους αγώνες, πάμε και εκεί για πέντε λύσεις. Πέντε και όσο γίνεται πιο ποιοτικές. Τουλάχιστον ο ένας χαφ και ο ένας στόπερ θα πρέπει άμα τη εμφανίσει να θεωρούνται βασικοί και ας κάνει ο Λουτσέσκου ένα-δύο μήνες να τους βάλει. Οκ! Γίνονται κι αυτά… Από μία πολύ ποιοτική-έτοιμη λύση και αν πρέπει να δούμε και το μέλλον, ίσως ο πέμπτος χαφ και ο πέμπτος στόπερ να είναι και πιο μικρής ηλικίας, αρκεί βέβαια να είναι επιπέδου και όχι… Κουαλιάτα ή Φιλίπε Σοάρες ή Αντριάν Περέιρα.

Να τονίζουμε με επιχειρήματα και χωρίς τρέλα τις αδυναμίες και τις παραλείψεις, να λέμε όμως και τα καλά, τα πολύ καλά με τις σπουδαίες κινήσεις μπροστά όπου ίσως ο ΠΑΟΚ πήρε και παραπάνω από όσους χρειάζεται! Εκτιμώ ότι στις τέσσερις θέσεις μπροστά έχει από τρεις(!) καλές λύσεις στην κάθε μία!

Έστω και έτσι, ό τι και να γίνει με πολλές και καλές λύσεις στο ρόστερ, ή λιγότερες και πιο μέτριες με ρίσκο στις τελευταίες επιλογές, εγώ πόνταρα και θα εξακολουθώ να ποντάρω ΚΥΡΙΩΣ στη δουλειά του προπονητή. Όποιος και αν έρθει όποιος και να μην έρθει, ο πολυτιμότερος στην ομάδα ήταν, είναι και θα είναι ο Λουτσέσκου. Απλά, αν του ανεβάσουν λίγο το ταβάνι του ρόστερ. Αν από έξι του το πάνε στο εφτά και εκείνος μετά με τη δουλειά του θα παίξει για… εννιά! Πάντα το κάνει!

* Θέλεις να πάρεις τον Ζιγκό ή όποιον άλλο πέντε-οκτώ-δέκα εκατομμυρίων παίκτη; Γιατί να μην έχεις σχέση με μία ομάδα υψηλότερου επιπέδου, πρωταθλήματος και μπάτζετ να τους παίρνει εκείνη και να στους δίνει δανεικούς; Εντελώς νόμιμα! Εννοείται…

* Ο Τσιγγάρας φεύγει γιατί έτσι θέλει, γιατί πιστεύει ότι αδικείται. Μακάρι από εδώ και πέρα να το αποδείξει και να παίξει πολύ-πολύ καλύτερα από όλους τους άλλους που έφυγαν από τον ΠΑΟΚ και ΔΕΝ απέδωσαν πολλά περισσότερα ή δεν απέδειξαν ξεκάθαρα ότι ο ΠΑΟΚ έκανε λάθος με το χρόνο τους, ακόμη-ακόμη και με την μεταγραφή τους.

* Εύκολο παιχνίδι πρωταθλήματος ανάμεσα στα καλοκαιρινά προκριματικά δεν υπάρχει. Δύσκολο θα είναι και το σημερινό ΠΑΟΚ - Παναιτωλικός όπου οι πρωταθλητές θα κάνουν αρκετές αλλαγές. Επιτέλους όμως να δούμε κάτι καλύτερο από Ντεσπόντοφ και ειδικά τον Καμαρά που πρέπει να πάρει πολλά μηνύματα από την απουσία που είχε στην περασμένη ενδεκάδα.

https://www.gazzetta.gr/football/superleague/2364769/paok-pente-kai-pente-gia-na-eimaste-pio-isyhoi

 

ΠΑΟΚ: Πέντε και πέντε για να είμαστε πιο ήσυχοι…Ο Δημήτρης Τσορμπατζόγλου γράφει για τις μεταγραφικές εκκρεμότητες του ΠΑΟΚ στο κέντρο και στην άμυνα, μετρώντας τις λύσεις που χρειάζονται. Reviewed by GEORGE GEOPONOS on Αυγούστου 25, 2024 Rating: 5
All Rights Reserved by GEOPONOS BET PAOK © 2013 - 2017
Powered By Blogger, Designed by Sweetheme

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Εικόνες θέματος από merrymoonmary. Από το Blogger.