Ο ΠΑΟΚ και το νέο Europa League. Οι ημερομηνίες και το καινούργιο format

Ο ΠΑΟΚ μετά τον οδυνηρό αποκλεισμό από τη Μάλμε στα προκριματικά του Champions League «έπεσε» στα Play Off του Europa League, εκεί που θα αντιμετωπίσει μια εκ των Τσέλιε ή Σάμροκ Ρόβερς.

Όπως και το Champions League έτσι και το Europa αλλάζει φέτος και μπαίνει σε καθεστώς νέου φορμάτ.

Αυτό που αλλάζει από εφέτος είναι πως στη φάση των ομίλων θα γίνουν οχτώ και όχι έξι αγωνιστικές, όπως επίσιης ότι κάθε ομάδα θα παίξει με άλλες δύο από κάθε γκρουπ δυναμικότητας (κι όχι από ένα ματς εντός και εκτός έδρας με την κάθε ομάδα όπως ίσχυε μέχρι τώρα).

Δηλαδή με τη μία ομάδα απ’ το πρώτο γκρουπ δυναμικότητας θα παίξει μόνο εντός έδρας και με τη δεύτερη μόνο εκτός έδρας. Οι οκτώ μονοί αγώνες που θα δώσει κάθε ομάδα στους ομίλους (League Stage) θα καθορίσουν και τη θέση στη συνολική κοινή βαθμολογία των 36 ομάδων της διοργάνωσης (δεν υπάρχει πλέον βαθμολογία ανά όμιλο).

Παράλληλα, οι αγώνες των ομίλων, αφού θα υπάρχουν δύο επιπλέον αγωνιστικές, θα συνεχιστούν και τον Ιανουάριο. Ως εκ τούτου, το πρώτο ματς των ομίλων θα γίνει στις 25-26 Σεπτεμβρίου 2024 και το τελευταίο στις 30 Ιανουαρίου 2025.

Το καλεντάρι του νέου Europa League:

30 Αυγούστου 2024 – Κλήρωση ομίλων
25-26 Σεπτεμβρίου 2024 – 1η αγωνιστική
3 Οκτωβρίου 2024 – 2η αγωνιστική
24 Οκτωβρίου 2024 – 3η αγωνιστική
7 Νοεμβρίου 2024 – 4η αγωνιστική
28 Νοεμβρίου 2024 – 5η αγωνιστική
12 Δεκεμβρίου 2024 – 6η αγωνιστική
23 Ιανουαρίου 2025 – 7η αγωνιστική
30 Ιανουαρίου 2025 – 8η αγωνιστική

Το 1ο γκρουπ δυναμικότητας περιλαμβάνει ήδη έξι ομάδες, ενώ θα προστεθούν άλλες τρεις όταν ολοκληρωθεί η τρέχουσα σεζόν και τα προκριματικά.

Οι έξι γνωστές ομάδες είναι οι Ρόμα, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Πόρτο, Λάτσιο, Τότεναμ και Ρεάλ Σοσιεδάδ.

Ο ΠΑΟΚ πιθανότατα σε περίπτωση πρόκρισης θα βρεθεί στο 2ο γκρουπ δυναμικότητας

https://inpaok.com/831305/o-paok-kai-to-neo-europa-league/

 Οι πρώτες οκτώ ομάδες, από την εν λόγω συγκεντρωτική βαθμολογία θα πάρουν την πρόκριση για τη φάση των «16» του Europa League, ενώ οι σύλλογοι που θα τερματίσουν από την 9η θέση μέχρι την 24η θα παίξουν play offs για την παρουσία τους στη φάση των «16».

Αντίθετα, όλες οι υπόλοιπες θα αποκλειστούν, μια και δεν υπάρχει το… μαξιλαράκι του «υποβιβασμού» στην επόμενη κατηγορία, ήτοι το Conference League.

Στο πρώτο γκρουπ δυναμικότητας θα βρίσκονται σίγουρα οι: Ρόμα, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Πόρτο, Λάτσιο, Τότεναμ, Ρεάλ Σοσιεδάδ, Άιντραχτ Φρανκφούρτης και δεν αποκλείεται σε αυτό να είναι και ο Άγιαξ με την Ρέιντζερς.


Στο δεύτερο γκρουπ δυναμικότητας θα μπορούσαν, εκτός του ΠΑΟΚ, να είναι και οι: Άλκμααρ, Μπράγκα, Λιλ, Λιόν, ΛΑΣΚ, Φενερμπαχτσέ, Μακάμπι Τελ Αβίβ, Ολυμπιακός (δεν μπορεί να βρεθεί με τον ΠΑΟΚ στο league stage).


Εάν δεν υπάρξει κάποια έκπληξη και περάσουν όλα τα φαβορί, τότε το τρίτο γκρουπ δυναμικότητας θα μπορούσε να αποτελείται από τις: Φερεντσβάρος, Κάραμπαγκ, Γαλατασάραι, Μόλντε, Πλζεν, Μπόντο Γκλιμτ, Ουνιόν Σεν Ζιλουάζ, Ντιναμό Κιέβου, Λουντογκόρετς.


Στο τέταρτο γκρουπ δυναμικότητας θα είναι σίγουρα οι: Μπιλμπάο, Χόφενχαϊμ, Νις και δεν αποκλείεται, ανάλογα και με την εξέλιξη των ζευγαριών στα playoffs του Champions και Europa League, να βρεθούν και ομάδες όπως οι: Μίντιλαντ, Παρτιζάν Βελιγραδίου, Μάλμε (εάν αποκλειστεί από την Σπάρτα Πράγας στα playoffs του Champions League), ΑΠΟΕΛ, Άντερλεχτ και Τβέντε.

https://www.paok24.com/podosfairo/508080/ti-perimenei-ton-paok-sto-europa-league/

Ο ΠΑΟΚ και το νέο Europa League. Οι ημερομηνίες και το καινούργιο format Reviewed by GEORGE GEOPONOS on Αυγούστου 14, 2024 Rating: 5
All Rights Reserved by GEOPONOS BET PAOK © 2013 - 2017
Powered By Blogger, Designed by Sweetheme

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Εικόνες θέματος από merrymoonmary. Από το Blogger.