ΠΑΟΚ: Όσα χρήματα έχει εξασφαλίσει ήδη και όσα μπορεί να διεκδικήσει στο Europa League. Συντάκτης: Στέλιος Στεργιάδης

Ο ΠΑΟΚ μετά από δυο νίκες απέναντι στην Σάμροκ Ρόβερς πήρε την πρόκριση στο League Phase του Europa League και μπορεί να μην ειναι Champions League, ωστόσο τα οικονομικά οφέλη είναι πολλαπλά.

Η αναλύση του SFINA.GR για τα έσοδα που έχει ήδη εξασφαλίσει ο Δικέφαλος και αυτά που κυνηγάει στα οκτώ παιχνίδια που έχει μπροστά του στο νέο φόρματ της διοργάνωσης.

Από την παρουσία του στα προκριματικά του Europa League οι πρωταθλητές Ελλάδας έχουν εξασφαλίσει το ποσό των 350.000 ευρώ, ενώ μόνο με τη συμμετοχή του στο League Phase έχει εγγυημένα 4.310.000 ευρώ τα οποία θα δοθούν σε δύο δόσεις από την UEFA. Για την ακρίβεια ο ΠΑΟΚ θα πάρει σύμφωνα με τον προγραμματισμό των οικονομικών από την ευρωπαϊκή ομοσπονδία, αρχικά 4.140.000 ευρώ και στη συνέχεια τα υπόλοιπα 170.000 ευρώ.

Σε ότι αφορά τα εξτρά έσοδα που μπορεί να έχει ο ΠΑΟΚ στην φετινή έκδοση της διοργάνωσης. Ο Δικέφαλος έχει περισσότερες πιθανότητες να εξασφαλίσει τις 450.000 ευρώ που “αξίζει” κάθε νίκη και τις 150.000 ευρώ κάθε ισοπαλίας σε αυτούς τους οκτώ αγώνες που έχει μπροστά του. Επίσης η κάθε ομάδα που συμμετάσχει στο League Phase θα πάρει ένα μπόνους ανάλογα με τη θέση στην οποία θα τερματίσει στο μίνι πρωτάθλημα.

Για παράδειγμα η 36η ομάδα θα λάβει 75.000 ευρώ, η 35η θα πάρει 75.000 επί δυο και πάει λέγοντας. Δηλαδή οσο πιο ψηλά τερματίσει ο ΠΑΟΚ, τόσα περισσότερα χρήματα θα βάλει στο ταμείο του εξτρά στα χρήματα που θα μαζέψει από την συγκομιδή του από τα αποτελέσματα του στα οκτώ παιχνίδια του.

Οι ομάδες που θα τερματίσουν στις θέσεις 1-8 θα λάβουν ακόμη 600.000 ευρώ, ενώ οι ομάδες που θα τελειώσουν το League Stage στις θέσεις 9-16 θα λάβουν 300.000 ευρώ και φυσικά τα έσοδα είναι ακόμη περισσότερα στη φάση των νοκ-άουτ.

Συνοπτικά για τον ΠΑΟΚ και για την επερχόμενη ευρωπαϊκή του εκστρατεία στο League Phase στο Europa League  μονάχα τα εγγυημένα χρήματα (χωρίς να υπολογίζονται τα όσα έρθουν από τα αποτελέσματα και από την θέση που θα πάρει στην γενική βαθμολογία), αλλά και τα έσοδα του value pillar από την τελευταία θέση (μένει να δούμε την κατάταξη που θα βρεθεί ο ΠΑΟΚ, τότε ο Δικέφαλος θα ξηεκινήσει περίπου από τα 4.500.000 ευρώ και το ποσό αυτό θα αυξηθεί ανάλογα με τις επιτυχίες της ομάδας του Ραζβάν Λουτσέσκου.

https://www.sfina.gr/paok-osa-chrimata-echei-exasfalisei-idi-kai-osa-mporei-na-diekdikisei-sto-europa-league/

 

ΠΑΟΚ: Όσα χρήματα έχει εξασφαλίσει ήδη και όσα μπορεί να διεκδικήσει στο Europa League. Συντάκτης: Στέλιος Στεργιάδης Reviewed by GEORGE GEOPONOS on Αυγούστου 30, 2024 Rating: 5
All Rights Reserved by GEOPONOS BET PAOK © 2013 - 2017
Powered By Blogger, Designed by Sweetheme

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Εικόνες θέματος από merrymoonmary. Από το Blogger.