Θέλει δουλειά πολλή ο ΠΑΟΚ… Μέτρια εμφάνιση στο Κάλιαρι και εύκολη ήττα από τη Σάσαρι με 83-70.

 


 Οταν δέχεσαι σε ένα εκτός έδρας παιχνίδι, 14 τρίποντα, δύσκολα κερδίζεις. Όταν μάλιστα αυτό το εκτός έδρας παιχνίδι, είναι στις 6 Σεπτεμβρίου, για μια ομάδα με τόσα πολλά καινούργια πρόσωπα και συνδυάζεται με σημαντικό αριθμό λαθών (17) και αστοχία στην επίθεση, η νίκη μοιάζει με θαύμα…

Αυτή ήταν η εικόνα του ΠΑΟΚ, στο μεγαλύτερο κομμάτι του αγώνα με τη Σάσαρι, στο φιλικό τουρνουά του Κάλιαρι, με το συμπέρασμα που βγαίνει για την ομάδα που έχει φτιάξει ο Μάσιμο Καντσελιέρι, να είναι ότι έχει πραγματικά πολλή δουλειά μπροστά της, για να βελτιωθεί. Χρόνο, βέβαια, δεν έχει, δεδομένου ότι έχει σε λίγες ημέρες, τα πρώτα επίσημα παιχνίδια της, για προκριματικά του BCL στην Αττάλεια.

Ο Μπάρτλεϊ ήταν ο πρώτος σκόρερ, με 17 πόντους, δείχνοντας σε αρκετά σημεία την ποιότητά του, αλλά και την επιβάρυνση του προς το τέλος, διψήφιοι ήταν και οι Άπσον, Κρούζερ (10π.), ενώ για τη Σάσαρι, πρώτος σκόρερ ήταν ο Ρένφρο, με 14. Ο ΠΑΟΚ θα αντιμετωπίσει αύριο, το χαμένο της αναμέτρησης της Βίρτους Μπολόνια με τη Γκραν Κανάρια που ξεκινάει στις 22:00.

Ο αγώνας:

Ο Καντσελιέρι ξεκίνησε με Κατσίβελη, Μπάρτλεϊ, Χέντερσον, Ιατρίδη και Άπσον, με διάθεση για πίεση στην άμυνα αλλά και εύκολα λάθη στην επίθεση, κυρίως από τον Κατσίβελη. Μετά το αρχικό 6-5, από τρίποντο του Χέντερσον, οι γηπεδούχοι «διάβασαν» καλύτερα την άμυνα του αντιπάλου τους, βρήκαν εύκολα λέι απ με τον Καπελέτι στην πίεση και με τρίποντα από Ταμπόνε, Τρουκέτι και Φομπς, έκλεισαν το πρώτο δεκάλεπτο στο +9 (24-15), με τον ΠΑΟΚ να συνεχίζει τα λάθη και να ζορίζεται να βρει επιθετικό ρυθμό.

Στο ξεκίνημα της δεύτερης περιόδου, με την άμυνα οδηγό, ο «Δικέφαλος του Βορρά», μείωσε σε 25-22, αλλά με τον Φομπς ζεστό έξω από τα 6.75 και την περιφερειακή άμυνα του ΠΑΟΚ, κακή, η Σάσαρι ξέφυγε ξανά (34-22). Με τον Μπάρτλεϊ να παίρνει κάποιες πρωτοβουλίες και τον Άπσον να τελειώνει φάσεις, οι φιλοξενούμενοι μείωσαν σε 38-31, αλλά με τρίποντα από Σοκολόφσκι, Ταμπόνε και τον Ρένφρο να πιέζει στα ριμπάουντ, η Σάσαρι πήγε στο 48-37 στην ανάπαυλα, έχοντας 9 εύστοχες προσπάθειες έξω από τα 6.75.

Το σκηνικό που είχε διαμορφωθεί στο μεγαλύτερο κομμάτι του πρώτου ημιχρόνου, δεν άλλαξε στο τρίτο δεκάλεπτο. Ο ΠΑΟΚ αδυνατούσε να φέρει το παιχνίδι στα μέτρα του, συνέχιζε να έχει σοβαρό θέμα στην περιφερειακή του άμυνα και η Σάσαρι, κρατούσε εύκολα τη διαφορά σε στα ίδια επίπεδα. Ο Ρέινολντς εμφανίστηκε με 4 πόντους και μια ασίστ σε τρίποντο του Χέντερσον (56-48), αλλά οι Ιταλοί χτυπώντας και κοντά στο καλάθι, έκλεισαν το τρίτο δεκάλεπτο, στο +14 (64-50).

Ο Καντσελιέρι χαμήλωσε το σχήμα, ο Παπαδάκης έβαλε ένα τρίποντο, αλλά ο Μπίμπινς με άλλα δύο και ο Σοκολόφσκι είχαν τις απαντήσεις για το 73-53 στο ξεκίνημα του 4ου δεκάλεπτου. Ο ΠΑΟΚ έβγαλε μια αντίδραση σε εκείνο το σημείο και με τρίποντα από Κρούζερ, Μπάρτλεϊ, μείωσε (73-61). Το σερί του ΠΑΟΚ σταμάτησε εκεί, με τις επιθετικές επιλογές να είναι λανθασμένες ως επί το πλείστον, με τον Μπάρτλεϊ να δίνει μια ανάσα για το 76-65. Ο Ρένφρο με μια τάπα στον Άπσον και ένα δικό του τελείωμα ψηλά, έκανε το 78-65, με το νικητή να φαίνεται ότι πολύ δύσκολα θα αλλάξει. Παρότι ο ΠΑΟΚ μείωσε σε 79-70 με Κρούζερ, Περσίδη, ο Ρένφρο τελείωσε το παιχνίδι για το 81-70, 49 δευτερόλεπτα πριν τη λήξη. Το μόνο που έμενε ήταν το τελικό σκορ, που έγραψε, 83-70 πάλι μετά από καλάθι του πρώην σέντερ του ΠΑΟΚ.

Δεκάλεπτα: 24-15, 48-37, 64-50, 83-70.

https://www.paok24.com/mpasket/511834/thelei-doyleia-polli-o-paok/



Θέλει δουλειά πολλή ο ΠΑΟΚ… Μέτρια εμφάνιση στο Κάλιαρι και εύκολη ήττα από τη Σάσαρι με 83-70. Reviewed by GEORGE GEOPONOS on Σεπτεμβρίου 06, 2024 Rating: 5
All Rights Reserved by GEOPONOS BET PAOK © 2013 - 2017
Powered By Blogger, Designed by Sweetheme

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Εικόνες θέματος από merrymoonmary. Από το Blogger.