Ο ΠΑΟΚ δεν κέρδισε τον Ντραγκόφσκι. Ισόπαλο το ντέρμπι, παρέμεινε πρώτος ο “Δικέφαλος”

Δημιούργησε πολλές ευκαιρίες και ήταν απειλητικός, ωστόσο, δε βρήκε την ουσία. Ο ΠΑΟΚ έμεινε στο 0-0 με τον Παναθηναϊκό στην Τούμπα, στο μεγάλο ντέρμπι της 4ης αγωνιστικής της Stoiximan Super League.

Οι “ασπρόμαυροι” ήταν αυτοί που είχαν τον έλεγχο και την κατοχή στο μεγαλύτερο κομμάτι του αγώνα και είχαν και τις μεγάλες ευκαιρίες για να πάρουν το τρίποντο, όμως δεν ήταν αποτελεσματικοί και σπατάλησαν τις καλές τους στιγμές. Απείλησε με τον Σβαμπ σε δύο περιπτώσεις, απείλησε με τον Κωνσταντέλια, με τον Τσάλοφ, αλλά και τον Ζίβκοβιτς, ωστόσο, ο “Δικέφαλος” δε βρήκε το γκολ στο πρώτο μέρος, ενώ και στο δεύτερο το σκηνικό δεν άλλαξε ιδιαίτερα.

Ο Ντραγκόφσκι είπε “όχι” στον Σβαμπ και όποτε χρειάστηκε φώναξε “παρών” απέναντι από τους παίκτες του Λουτσέσκου, κρατώντας όρθια την ομάδα του, με τον Παναθηναϊκό από τη δική του μεριά να απειλεί στο πρώτο μέρος με τον Πελίστρι και στο φινάλε, με τον Ιωαννίδη, σε μία φάση όπου ο Κοτάρσκι έκανε μεγάλη επέμβαση. Οι γηπεδούχοι ήταν ανώτεροι, ήταν αυτοί που είχαν και τις μεγαλύτερες στιγμές στο ματς, αλλά ουσιαστικά αδίκησαν τους εαυτούς τους και δεν πήραν το τρίποντο που ήθελαν, επιστρέφοντας στη δράση μετά τη διακοπή.

Το ντέρμπι έκλεισε δίχως γκολ, με τις δύο ομάδες να παίρνουν από ένα βαθμό και τον ΠΑΟΚ να ξεκινάει έτσι μία σειρά απαιτητικών αγώνων, έχοντας μπροστά του πλέον τον Βόλο και τη “μάχη” στο Πανθεσσαλικό το Σάββατο (21/9 17:00).

ΠΑΟΚ με τον σταθερό κορμό

Με τον Ταρίκ Τισουντάλι να τίθεται νοκ άουτ, έχοντας ενοχλήσεις και τον Λουτσέσκου να τον προφυλάσσει, το ντέρμπι στην Τούμπα ξεκίνησε με τον Κοτάρσκι να είναι στο τέρμα και τους ΌττοΚεντζιόραΜιχαηλίδη και Μπάμπα στην άμυνα.

Στη μεσαία γραμμή, ήταν -όπως αναμενόταν- οι Σβαμπ και Οζντόεφ και μεσοεπιθετικά ξεκίνησαν οι ΤάισονΚωνσταντέλιαςΖίβκοβιτς και Τσάλοφ.

Ο ΠΑΟΚ και οι καλές του στιγμές

Το ντέρμπι ξεκίνησε με τον Παναθηναϊκό να πιέζει ψηλά και τον ΠΑΟΚ να κυκλοφορεί την μπάλα, με τον Ζίβκοβιτς να δοκιμάζει ένα σουτ στο 5ο λεπτό αλλά να είναι άστοχος, στέλνοντας την μπάλα πολύ ψηλά πάνω από την εστία του Ντραγκόφσκι. Η πρώτη μεγάλη ευκαιρία στο ματς, ήρθε έξι λεπτά μετά, όταν ο Μπάμπα έκανε πανέμορφο γύρισμα στον Σβαμπ και ο Αυστριακός σούταρε με τη μία, αλλά ο Ντραγκόφσκι είχε απάντηση, για να κρατήσει το μηδέν με δυσκολία, ενώ στο 14′ ήταν η σειρά του Τσάλοφ να κάνει τελική, όμως ήταν άστοχος.

Ο ΠΑΟΚ συνέχισε να απειλεί, αλλά δεν είχε την ουσία και στο 16′, μετά από ωραία συνεργασία των Κωνσταντέλια, Μπάμπα και Τάισον, η μπάλα έφτασε στον Ζίβκοβιτς στην περιοχή κι εκείνος γύρισε στον Σβαμπ, με τον Αυστριακό να σουτάρει και να βρίσκει τον Μαξίμοβιτς, για να περάσει η μπάλα εκτός. Οι “ασπρόμαυροι” απείλησαν και μετά την εκτέλεση του κόρνερ, με τον Τσάλοφ να στέλνει την μπάλα άουτ, παίρνοντας την… μπουκιά από το στόμα του Οζντόεφ, που χτυπιόταν, όντας μόνος μπροστά από τον Ντραγκόφσκι.

Στο 18ο λεπτό, ήταν η σειρά των φιλοξενούμενων να απειλήσουν, με τον Τετέ να κάνει ένα κακό σουτ και τον Κοτάρσκι να μην ανησυχεί ιδιαίτερα, ενώ στο 24′ ο “Δικέφαλος” είχε νέα, καλή στιγμή, όταν ο Κωνσταντέλιας σούταρε στην κίνηση άουτ μετά από γύρισμα του Μπάμπα. Ο ΠΑΟΚ ήταν αυτός που είχε την κατοχή και τις ευκαιρίες, ωστόσο, δεν ήταν αποτελεσματικός και λίγο πριν το φινάλε του πρώτου μέρους, οι “πράσινοι” λίγο έλειψε να… παγώσουν την Τούμπα, όταν ο Ιωαννίδης έκανε ωραία ενέργεια και άφησε πίσω του τον Κεντζιόρα, για να παίξει με τον Πελίστρι και να σουτάρει αυτός ψηλά άουτ στο 45′. Αυτή ήταν η τελευταία -ουσιαστικά- φάση του πρώτου μέρους, με τις δύο ομάδες να μπαίνουν ισόπαλες στα αποδυτήρια μετά από ένα ημίχρονο γεμάτο ευκαιρίες για τον “Δικέφαλο”.

Μεγάλες φάσεις, έλειψε η ουσία

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε χωρίς αλλαγές, με τους δύο προπονητές να επιμένουν στις αρχικές τους επιλογές και στο 47′, ο Παναθηναϊκός απείλησε με τον Τετέ που έκανε ένα δυνατό σουτ, με τον Κοτάρσκι να είναι σε ετοιμότητα, ενώ δύο λεπτά μετά, ο Τάισον εκτέλεσε ένα κόρνερ από τα δεξιά και ο Σβαμπ πήρε την κεφαλιά, όμως ήταν άστοχος. Ο Ραζβάν Λουτσέσκου έριξε στο ντέρμπι και τον Σαμάτα, που έκανε την επανεμφάνισή του στην Τούμπα και γνώρισε την αποθέωση και στο 68′ ο Παναθηναϊκός είχε καλή στιγμή, με τον Τετέ να πατάει περιοχή και να σουτάρει από πλάγια θέση δεξιά, για να αποκρούσει ο Κοτάρσκι, ενώ αμέσως μετά ο ΠΑΟΚ “απάντησε” με τον Σβαμπ να σουτάρει και τον Ντραγκόφσκι να διώχνει με υπερένταση.

Οι δύο προπονητές έκαναν τις αλλαγές τους, με τον Λουτσέσκου να βάζει στο ντέρμπι και τους Ντεσπόντοφ και Καμαρά αρχικά, αλλά και τον Σορετίρε λίγο μετά, με τον ρυθμό στο ντέρμπι να πέφτει και το 0-0 να μην αλλάζει, ωστόσο, στο φινάλε η Τούμπα παραλίγο να… παγώσει, όταν ο Ιωαννίδης έκανε το γυριστό και ο Κοτάρσκι με μεγάλη απόκρουση είχε απάντηση.

Οι συνθέσεις του αγώνα:

ΠΑΟΚ: Κοτάρσκι, Όττο, Κεντζιόρα, Μιχαηλίδης, Μπάμπα, Σβαμπ (Καμαρά), Οζντόεφ, Τάισον, Κωνσταντέλιας (Ντεσπόντοφ), Ζίβκοβιτς (Σορετίρε) και Τσάλοφ (Σαμάτα)

Παναθηναϊκός: Ντραγκόφσκι, Βαγιαννίδης, Γεντβάι, Ίνγκασον, Μλαντένοβιτς, Αράο, Μαξίμοβιτς, Μπακασέτας (Τζούρισιτς), Τετέ (Ουναΐ), Πελίστρι (Μαντσίνι) και Ιωαννίδης.

https://www.paok24.com/podosfairo/513572/o-paok-den-kerdise-ton-ntragkofski/

 

Ο ΠΑΟΚ δεν κέρδισε τον Ντραγκόφσκι. Ισόπαλο το ντέρμπι, παρέμεινε πρώτος ο “Δικέφαλος” Reviewed by GEORGE GEOPONOS on Σεπτεμβρίου 15, 2024 Rating: 5
All Rights Reserved by GEOPONOS BET PAOK © 2013 - 2017
Powered By Blogger, Designed by Sweetheme

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Εικόνες θέματος από merrymoonmary. Από το Blogger.