ΠΑΟΚ: «Περιμένοντας» τον Τσάλοφ. Γράφει: Στέργιος Αναστασιάδης

Για την απόκτηση του Φεντόρ Τσάλοφ, ο ΠΑΟΚ πλήρωσε 3 εκ. ευρώ στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας προκειμένου να ενεργοποιήσει τη ρήτρα αποχώρησής του και πρόσφερε στον 26χρονο Ρώσο ένα συμβόλαιο διάρκειας τριών ετών, του οποίου θα του αποφέρει ετησίως 1,3 εκ. ευρώ, χωρίς να υπολογίζονται τα μπόνους.

Ασφαλώς, πρόκειται για μία πολύ σημαντική επένδυση, με τον «δικέφαλο» να βλέπει στο πρόσωπο του Τσάλοφ τον ποδοσφαιριστή που θα κάνει τον κόσμο της ομάδας να… ξεχάσει τους Νέλσον Ολιβέιρα και Αλί Σαμάτα, οι οποίοι για διαφορετικούς λόγους δεν δικαίωσαν τις προσδοκίες των «ασπρόμαυρων» τα τρία προηγούμενα χρόνια και η σχέση τους με τα αντίπαλα δίχτυα δεν μπορεί επουδενί να χαρακτηριστεί… στενή!

Οι δυσκολίες και η διάθεση

Ένα από τα πλέον σημαντικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Ρώσοι αθλητές όταν αγωνίζονται μακριά από την πατρίδα τους, είναι ο βαθμός προσαρμογής στο νέο περιβάλλον τους.

Έχοντας ως «στήριγμα» τον Μαγκομέντ Οζντόεφ, ο Τσάλοφ έχει προσαρμοστεί ικανοποιητικά τηρουμένων των αναλογιών στην ελληνική κουλτούρα στον 1,5 μήνα που βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη και στον ΠΑΟΚ.

Με τον ίδιο, πάντως, να εξακολουθεί να ψάχνει το πρώτο του γκολ με τη φανέλα των πρωταθλητών Ελλάδας, έχοντας αγωνιστεί ως αλλαγή στη ρεβάνς με τη Μάλμε στην Τούμπα και στα δύο παιχνίδια με την Σάμροκ Ρόβερς και ως βασικός στα 3 παιχνίδια της Stoiximan Super League, με Πανσερραϊκό, Παναιτωλικό και Ατρόμητο.

Στο πρώτο κομμάτι της σεζόν λοιπόν, ο πρώην αρχηγός της ΤΣΣΚΑ Μόσχας «μετράει» έξι συμμετοχές και 307 αγωνιστικά λεπτά, έχοντας μεταξύ άλλων απωλέσει σημαντικές ευκαιρίες.

Στο παιχνίδι της πρεμιέρας με τον Πανσερραϊκό, σημαδεύοντας και το οριζόντιο δοκάρι στο πρώτο ημίχρονο και αποτυγχάνοντας να μετουσιώσει σε γκολ το πέναλτι που εκτέλεσε στις καθυστερήσεις του αγώνα με την Σάμροκ Ρόβερς στην Τούμπα, στέλνοντας μάλιστα τη μπάλα στο αριστερό κάθετο δοκάρι κατά την επαναφορά.

Ασφαλώς, στον ΠΑΟΚ περιμένουν περισσότερα από τον Ρώσο επιθετικό με την επανέναρξη των υποχρεώσεων σε Ελλάδα και Ευρώπη, με τον Ράζβαν Λουτσέσκου να είναι πάντως ικανοποιημένος από τη διάθεση και την προσπάθεια που καταβάλει ο Τσάλοφ σε καθημερινή βάση, γνωρίζοντας συν τοις άλλοις πως οι απαιτήσεις του από τους κεντρικούς επιθετικούς είναι πολλές και δεν περιορίζονται στη δουλειά τους στο «κουτί».

Ο έντονος ανταγωνισμός και η… βοήθεια

Φυσικά, ο Φεντόρ Τσάλοφ δεν… παίζει μόνος του για τη θέση στην κορυφή της επίθεσης του ΠΑΟΚ.

Aντιθέτως, έχει να ανταγωνιστεί τους Ταρίκ Τισουντάλι και Μπράντον Τόμας, με τον πρώτο να έχει ήδη ανοίξει «λογαριασμό» και να δείχνει να έχει προσαρμοστεί καλύτερα και τον δεύτερο να απολαμβάνει της απόλυτης εμπιστοσύνης και εκτίμησης του Ράζβαν Λουτσέσκου.

Πάντως, το γεγονός πως ο Τσάλοφ δεν κλήθηκε από τον Βαλερί Καρπίν στην Εθνική Ρωσίας σε αυτή τη διακοπή, μπορεί να βοηθήσει τον 26χρονο φορ να προσαρμοστεί ακόμα καλύτερα στον ΠΑΟΚ αλλά και στη ζωή στη Θεσσαλονίκη.

Ο ίδιος έχει ως στόχο να βρίσκεται στις επόμενες κλήσεις μέσω και των γκολ που φιλοδοξεί να πετύχει με τη φανέλα του «δικεφάλου» στα παιχνίδια που ακολουθούν μέχρι την επόμενη διακοπή , κόντρα σε Παναθηναϊκό, Βόλο, Γαλατάσαραϊ, Στεάουα Βουκουρεστίου και Λεβαδειακό!

https://monobala.gr/paok-perimenontas-ton-tsalof/

 

ΠΑΟΚ: «Περιμένοντας» τον Τσάλοφ. Γράφει: Στέργιος Αναστασιάδης Reviewed by GEORGE GEOPONOS on Σεπτεμβρίου 08, 2024 Rating: 5
All Rights Reserved by GEOPONOS BET PAOK © 2013 - 2017
Powered By Blogger, Designed by Sweetheme

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Εικόνες θέματος από merrymoonmary. Από το Blogger.