Χέρια, πόδια και ο ΠΑΟΚ την δουλειά του. Ο ΠΑΟΚ κέρδισε στο Περιστέρι όχι για το ποδόσφαιρό του, αλλά για τον χαρακτήρα πρωταθλητή που έχει χτίσει. Γράφει ο Κ. Κεφαλογιάννης.


 Ο ΠΑΟΚ στο Περιστέρι είχε κακή διαιτησία. Απλά, λιτά, ξεκάθαρα. Πραγματικά κακή. Δεν νομίζω ότι χρειάζεται περισσότερη ανάλυση, όποιος είδε το ματς, είδε ότι όλες οι κρίσιμες αποφάσεις διαιτητή και VAR ήταν εις βάρος του ΠΑΟΚ και στην πλειονότητά τους ήταν και λανθασμένες. Παρ' όλα αυτά, και παρά το γεγονός ότι δεν έπιασαν καλή απόδοση, οι πρωταθλητές νίκησαν! Γιατί; Μα επειδή είναι πρωταθλητές!

Το κλισέ για την “καρδιά του πρωταθλητή”, είναι μεν κλισέ αλλά έγινε τέτοιο για κάποιον λόγο. Ομάδες οι οποίες καταφέρνουν να πάρουν πρωτάθλημα, ειδικά ένα πρωτάθλημα όπως το περυσινό, προφανώς διαθέτουν το μέταλλο και την προσωπικότητα για να ξεπεράσουν τις δυσκολίες που προκύπτουν μέσα στον αγώνα. Πρόκειται για χαρακτηριστικό εξαιρετικά σημαντικό στην πορεία της σεζόν. Είναι δεδομένο ότι θα έρθουν και άλλα απογεύματα όπως της Κυριακής για τον ΠΑΟΚ. Δεν εννοώ με τόσο κακές διαιτησίες, ελπίζω ότι τέτοια, όχι, δεν θα έρθουν κι άλλα.

Μιλώ για απογεύματα ή βράδια όπου είτε λόγω της κούρασης του Πέμπτη – Κυριακή – Πέμπτη, είτε λόγω πνευματικού αδειάσματος, είτε λόγω τραυματισμών, ντεφορμαρίσματος παικτών, είτε για οποιονδήποτε άλλο λόγο, η απόδοση δεν θα είναι καλή. Στα συγκεκριμένα ματς, το “τρίποντο” είναι ζήτημα πνευματικής σκληράδας. Συστατικό άκρως απαραίτητο για πρωταθλητισμό.

Ο ΠΑΟΚ δεν έχει ούτε φέτος το πληρέστερο, ακριβότερο, ποιοτικό ρόστερ στο τοπ-4. Ακόμα κι αν αποκτηθεί ο Χατζηδιάκος και οι Κόλεϊ – Μπακαγιόκο βγάλουν τα λεφτά τους, οι ποσοτικές και ποιοτικές ελλείψεις του είναι δεδομένες. Έχει όμως τον Λουτσέσκου, άρα μπορούμε να είμαστε βέβαιοι ότι θα παίξει στο ταβάνι των δυνατοτήτων του και ακόμη πιο ψηλά. Και έχει επίσης "προίκα" την περυσινή την νοοτροπία του πολεμιστή που παλεύει μέχρι το τελευταίο σφύριγμα. Αυτήν τον έβγαλε στον αφρό στο Περιστέρι, αυτή είναι ο καταλύτης ώστε και στην τρέχουσα σεζόν να παρουσιαστεί άκρως ανταγωνιστικός μέχρι το τέλος.

Μέσα σε μια παράξενη κατάσταση όπου χέρια δίνονται πέναλτι, χέρια δεν δίνονται πέναλτι, καθαρά κλεψίματα (με τα πόδια) δίδονται επιθετικά φάουλ, γραμμές οφσάιντ αμφισβητούνται και φυσικά για όλα φταίει ο Γκαγκάτσης, ο ΠΑΟΚ συνεχίζει να κάνει την δουλειά του, με συνέπεια, και σοβαρότητα, επιβεβαιώνοντας σε όσους δεν το είχαν εμπεδώσει από πέρυσι ότι θα αποτελέσει εξαιρετικά σκληρό καρύδι και φέτος! Κοινώς, έχει φτιάξει ομάδα που μπορεί να κερδίζει και τους διαιτητές. Ας ελπίσουμε να μην χρειαστεί να το κάνει πολλές φορές ακόμα.

Υ.Γ. Το χέρι του Κουκουρέγια στο EURO, το χέρι του Μουκουντί στη Λιβαδειά, το χέρι του Ότο στο Περιστέρι ΔΕΝ είναι ίδιες περιπτώσεις.

Ειδικά στη Λιβαδειά, θεωρώ κι εγώ ότι δεν ήταν πέναλτι η φάση. Βέβαια, στο πλαίσιο του αφηγήματος για την διαιτησία (της ελεγχόμενης) ΕΠΟ που κυνηγά την ΑΕΚ, θα έπρεπε να δοθεί πέναλτι και κόκκινη. Δεν δόθηκε και ορθώς. Και παράλληλα ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε όργια στο Περιστέρι. Είναι αυτός λόγος να αλλάξει το αφήγημα; Μπα, εδώ ισχύει το “μην αφήνεις την αλήθεια να σου χαλάσει μια ωραία ιστορία”. Έτσι θα πάει η χρονιά, το ξέρουμε, είναι αυτοεκπληρούμενη προφητεία. Ο ΠΑΟΚ οφείλει να διαμαρτύρεται όταν έχει λόγο, να μην μπει στη συζήτηση περισσότερο από όσο χρειάζεται και να κάνει την δουλειά του, όπως ακριβώς πέρυσι. Είναι δύσκολο με διαιτησίες όπως της Κυριακής, μα απαραίτητο.

https://www.sdna.gr/podosfairo/1231141_heria-podia-kai-o-paok-tin-doyleia-toy

Χέρια, πόδια και ο ΠΑΟΚ την δουλειά του. Ο ΠΑΟΚ κέρδισε στο Περιστέρι όχι για το ποδόσφαιρό του, αλλά για τον χαρακτήρα πρωταθλητή που έχει χτίσει. Γράφει ο Κ. Κεφαλογιάννης. Reviewed by GEORGE GEOPONOS on Σεπτεμβρίου 02, 2024 Rating: 5
All Rights Reserved by GEOPONOS BET PAOK © 2013 - 2017
Powered By Blogger, Designed by Sweetheme

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Εικόνες θέματος από merrymoonmary. Από το Blogger.