Δεν προηγήθηκε, τιμωρήθηκε και δεν πήρε τίποτε από τις αλλαγές πέραν από τον Καμαρά. Γιώργος Ζαΐρης

Στον αγώνα με την Γαλατά δεν κατάφερε να προηγηθεί χωρίς αυτό να σημαίνει πως ακόμη και αν το πετύχαινε θα έφευγε με θετικό αποτέλεσμα. Απέναντι στον Αρη, οι ευκαιρίες ήταν περισσότερες, το διάστημα που ήταν καλύτερος από τον αντίπαλο μεγαλύτερο αλλά και πάλι έχασε. Και θα ήταν άδικο να σταθεί κανείς απλά στα δυο δοκάρια για να δικαιολογήσει την ήττα. Ναι έπαιξαν και αυτό τον ρόλο τους αλλά δεν είναι πειστικό επιχείρημα να σταθείς μόνο σε αυτά για να εξηγήσεις μια ήττα. Ειδικά όταν σε αυτό το ματς είχε 60 λάθη!

Απλά όταν κυριαρχείς στο πρώτο μέρος (το παραδέχθηκε και ο αντίπαλος) έστω και από φτηνά λάθη και δεν μπορείς να σκοράρεις, τότε φλερτάρεις με την τιμωρία. Ο ΠΑΟΚ του πρώτου ημιχρόνου έδειξε πως δεν εμπεριείχε ρίσκο η χρησιμοποίηση για παράδειγμα του Μπακαγιόκο που είναι ακόμη ανέτοιμος. Δεν ήταν κακός απέναντι στα ποιοτικά χαφ του Αρη. Αλλά όταν πας στα αποδυτήρια και με μια τέτοια καλή εμφάνιση με το 0-0, δίνεις ελπίδες στον αντίπαλο. 

Και φάνηκε αυτό στο δεύτερο μέρος. Και τιμωρήθηκε… Και δεν τιμωρήθηκε από ένα τυχερό γκολ αλλά από ένα πανέμορφο που αν το έβαζε παίκτης του ΠΑΟΚ τώρα οι φίλοι του θα είχαν την απαίτηση να ψηφιστεί ως το καλύτερο της αγωνιστικής και από τους αντιπάλους. Ο Άρης λοιπόν είχε αυτό που δεν είχε ο ΠΑΟΚ. Σκόραρε έστω και στην πρώτη του καθαρή φάση.

Δεν θα αρχίσω το «αν έπαιζε ο Κόλεϊ» και τα συναφή αφού όταν γνωρίζεις πως θα έχεις μια γεμάτη σεζόν, πρέπει να προσαρμοστείς στα δεδομένα και να έχεις έτοιμους όλους τους παίκτες σου. Το ζητούμενο είναι να παίρνεις πράγματα από τις αλλαγές σου και ειδικά όταν στραβώνει ένα ματς. Εκτός του Καμαρά που μέσα από την παρουσία του στο διάστημα που αγωνίστηκε έδειξε την ποιότητα του κανείς άλλος από τους παίκτες που μπήκαν δεν βοήθησε. 

Ο Ντεσπόντοφ κατέστρεφε, ο Τσάλοφ δεν μπορούσε να κάνει έστω ένα καλό κοντρόλ σε όσες (έστω και λίγες) φάσεις τροφοδοτήθηκε ενώ και ο Οζντόεφ έδειχνε χαμένος. Και όταν ο χρόνος μειώνεται και ο αντίπαλος έχει την αυτοπεποίθηση, χρειάζεται καθαρό μυαλό που ο Δικέφαλος δεν είχε. Αλλωστε έπρεπε να περάσουν σχεδόν 20 λεπτά από το γκολ του Αρη για να δω καθαρή ευκαιρία από τους ασπρόμαυρους.

Η αλήθεια είναι πως αυτή η ήττα ήρθε νωρίς για τον ΠΑΟΚ αλλά δεν ήταν η πρώτη από τον συγκεκριμένο αντίπαλο. Και πέρσι τον κέρδισε, αναγκάζοντας μάλιστα την επομένη του αγώνα τους οπαδούς του να κάνουν μια επίσκεψη στη Νέα Μεσημβρία αλλά είδαμε τελικώς πώς τέλειωσε η σεζόν και πώς πήρε ο ΠΑΟΚ το Πρωτάθλημα.

Απλά η συγκεκριμένη ήττα δίνει την ευκαιρία να αναδειχθεί το πρόβλημα όταν ο ΠΑΟΚ αναγκάζεται να παίξει ένα δύσκολο ματς λίγες μέρες μετά από μια ευρωπαϊκή βραδιά και μια υπερπροσπάθεια. Και δεν ξέρω πόσο τολμηρό θα ήταν για παράδειγμα για τον Λουτσέσκου να ρίξει στο ματς τον Σορετίρε τη στιγμή που ο αντίπαλος προπονητής για παράδειγμα έχει έναν Ντιαντί που αλωνίζει την πλευρά του και προφανώς δεν ήταν ο μόνος καλός παίκτης. 

Αλλά ξέρω πως μετά την απομάκρυνση από το ταμείο κανένα λάθος δεν αναγνωρίζεται και το ζητούμενο για τον ΠΑΟΚ είναι να κερδίσει την Πέμπτη την Στεάουα και για λόγους ουσίας και ψυχολογίας και φυσικά τον Λεβαδειακό για να πάει με μια ηρεμία στην διακοπή που θα του φανεί χρήσιμη από κάθε άποψη.

Θα κλείσω και με κάτι ακόμη που προφανώς και είναι ξεχωριστό στατιστικό στοιχείο. Είναι η τέταρτη συνεχόμενη φορά την τελευταία πενταετία που όταν ο ΠΑΟΚ παίζει μετά από ευρωπαϊκό ματς απέναντι στον Αρη χάνει και μάλιστα με το ίδιο σκορ δηλαδή με 0-1. Συνέβη μετά από ματς με την Σλόβαν Μπρατισλάβας, την Γρανάδα, την Ντιναμό Ζάγκρεμπ και τώρα μετά από το ματς με την Γαλατά.

https://www.metrosport.gr/den-proigithike-timorithike-kai-den-pire-tipote-apo-tis-allages-pera-apo-ton-kamara-1051545

 

Δεν προηγήθηκε, τιμωρήθηκε και δεν πήρε τίποτε από τις αλλαγές πέραν από τον Καμαρά. Γιώργος Ζαΐρης Reviewed by GEORGE GEOPONOS on Σεπτεμβρίου 30, 2024 Rating: 5
All Rights Reserved by GEOPONOS BET PAOK © 2013 - 2017
Powered By Blogger, Designed by Sweetheme

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Εικόνες θέματος από merrymoonmary. Από το Blogger.