Στο τέλος μιλάει ο ΠΑΟΚ! Μαζί με το λαό του, ο ΠΑΟΚ ανέτρεψε την κατάσταση και νίκησε με 70-74 τη Λίμπουργκ

Δε μπορεί να παίζει ο ΠΑΟΚ στην κεντρική Ευρώπη και οι οπαδοί του να μην είναι εκεί. Το ίδιο συνέβη και απόψε στο Χαζέλτ του Βελγίου κόντρα στη Λίμπουργκ, με την κερκίδα να είναι πολύ δυνατή και να στηρίζει μέχρι τέλους. Χρειάστηκαν κάτι περισσότερο από 30 αγωνιστικά λεπτά για τους παίκτες του Μάσιμο Καντσελιέρι, προκειμένου να παίξουν άμυνα και να βγάλουν την απαραίτητη ενέργεια και. από τη στιγμή που έγινε αυτό στην 4η περίοδο, ο “Δικέφαλος του Βορρά“, νίκησε με 70-74 στην έδρα της Λίμπουργκ.

Η δουλειά έγινε με επιμέρους σκορ 12-25 στο καθοριστικό τελευταίο δεκάλεπτο, με τον ΠΑΟΚ αυτήν τη φορά να μην έχει έναν πρωταγωνιστή στην επίθεση. Ο Κρούζερ με 14 πόντους (4/7 τρίποντα) ήταν ο πρώτος σκόρερ, ο Άπσον ακολούθησε με 13, 12 είχε ο Κατσίβελης κι από 10 Μπάρτλεϊ και Φόρεστερ (σημαντικός στην 4η περίοδο), προκειμένου να έρθει το δεύτερο διπλό στη σεζόν και το πρώτο στο FIBA Europe Cup. Επόμενη ευρωπαϊκή μάχη, την επόμενη Τετάρτη με την Πόρτο, με τον ΠΑΟΚ να χτίζει ακόμα περισσότερη αυτοπεποίθηση με την αποψινή ανατροπή και τον κόσμο δίπλα του!

Ο αγώνας: 

Ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε με Ρέινολντς, Μπάρτλεϊ, Περσίδη, Κρούζερ και Άπσον, ψάχνοντας να ακουμπήσει κοντά στο καλάθι τη μπάλα, από τη στιγμή που οι Βέλγοι, είχαν από νωρίς ομαδικά φάουλ. Μετά το αρχικό 0-5, οι φιλοξενούμενοι πήγαν μέχρι το 10-14, με Κρούζερ, Άπσον, Ρέινολντς, αλλά στη συνέχεια, επέτρεψε στη Λίμπουργκ να φέρει το παιχνίδι στα μέτρα της με Πέμπερτον και Χολμς (20-17), με το τέλος της 1ης περιόδου, να βρίσκει τις δύο ομάδες στο 21-21.

Στη 2η περίοδο, ο ΠΑΟΚ δε μπήκε καθόλου συγκεντρωμένος στο αμυντικό κομμάτι, ο Παπαδάκης έδωσε μια λύση από μακριά (26-24), αλλά στη συνέχεια, η αστοχία ήταν μεγάλη και η κακή ατομική άμυνα, ακόμα μεγαλύτερη, με αποτέλεσμα οι Βέλγοι να φύγουν μέχρι και το 40-28. Σε εκείνο το σημείο, ο Κατσίβελης κυρίως έδωσε κάποιες λύσεις στην επίθεση και με λίγο μεγαλύτερη διάθεση στην άμυνα, το πρώτο μέρος, έκλεισε στο -7 (42-35) για το «Δικέφαλο του Βορρά».

Μετά από 1-2 κακές άμυνες στο ξεκίνημα, ο Χέντερσον έβγαλε ενέργεια στο κομμάτι αυτό, ο Κρούζερ έβαλε ένα τρίποντο και με Μπάρτλεϊ-Άπσον, ο ΠΑΟΚ επέστρεψε (46-44). Μετά το τάιμ άουτ της, η Λίμπουργκ έκανε ένα 7-0 για το 53-44 κι ενώ Ρέινολντς, Μπάρτλεϊ και Κρούζερ, ήταν άστοχοι. Οι φιλοξενούμενοι έβγαζαν ξεκάθαρα περισσότερη ενέργεια στην άμυνα, έλεγχαν τα ριμπάουντ, αλλά ρυθμό στην επίθεση δεν έβρισκαν με τίποτα (Ρέινολντς 0/6 σουτ και πάλι αρνητικός), για το 55-48 των Βέλγων. Με τον Φόρεστερ να… περιπλανιέται στην άμυνα, ο Βαντερχέγκεν κάρφωμα για το 58-49 στο τέλος της 3ης περιόδου.

Ο Ρέινολντς συνέχισε να τα «σπάει» κι επιτέλους πήγε στον πάγκο, με τον ΠΑΟΚ να τρέχει άμεσα ένα σερί 0-10, μειώνοντας σε 60-59, με δύο τρίποντα του Κρούζερ, πόντους από Άπσον, Κατσίβελη και σαφώς καλύτερη άμυνα. Με Φόρεστερ και τρίποντο του Μπάρτλεϊ, πέρασε μπροστά μετά από ώρα (62-64) και με άμυνα που έκλεινε κάθε διάδρομο, έφερε πλέον το παιχνίδι στα δικά του μέτρα. Ο Φόρεστερ έβαλε ένα μεγάλο έμμεσο τρίποντο και Χέντερσον, Κατσίβελης με βολές, έστειλαν τον ΠΑΟΚ στο +8 (62-70), με 1:43 να απομένει. Οι Βέλγοι προσπαθούσαν να σταματήσουν το χρόνο, Χέντερσον, Μπάρτλεϊ, έχασαν βολές και ο Ντελαλιό με τρίποντο, μείωσε σε 70-72, με 21 δευτερόλεπτα στο χρονόμετρο. Ο Ρέινολντς ήταν ψύχραιμος σε ένα ζευγάρι βολών για το 70-74, η άμυνα βγήκε στο τέλος και ο ΠΑΟΚ, πήρε τη νίκη.

Δεκάλεπτα: 21-21, 42-35, 58-49, 70-74

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα, ΕΔΩ.

https://www.paok24.com/mpasket/517858/sto-telos-milaei-o-paok/

 

Στο τέλος μιλάει ο ΠΑΟΚ! Μαζί με το λαό του, ο ΠΑΟΚ ανέτρεψε την κατάσταση και νίκησε με 70-74 τη Λίμπουργκ Reviewed by GEORGE GEOPONOS on Οκτωβρίου 09, 2024 Rating: 5
All Rights Reserved by GEOPONOS BET PAOK © 2013 - 2017
Powered By Blogger, Designed by Sweetheme

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Εικόνες θέματος από merrymoonmary. Από το Blogger.