Επιστροφή Σαμάτα με εντολή Λουτσέσκου - Ζόρια για δύο πανάκριβες μεταγραφές του Λάζαρου Γεωργίδη. Πώς ο Τανζανός επιστρέφει ξανά στην ομάδα, ποιο είναι το πλάνο του Ρουμάνου προπονητή και για ποιους παίκτες υπάρχει έντονος προβληματισμός στην Τούμπα.

Σε πολύ καλό φεγγάρι βρίσκεται ο ΠΑΟΚ αυτό το διάστημα, καθώς η ισοπαλία που πήρε από την ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια έχει ανεβάσει ξανά την ομάδα στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα, έστω κι αν έχει συγκάτοικο τον Άρη, ενώ ευρύτερα η ομάδα δείχνει να έχει αγωνιστική βελτίωση.

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου δουλεύει με έναν γκρουπ παικτών από την εποχή που επέστρεψε στον Δικέφαλο, τα τελευταία 2,5 χρόνια στην ουσία, με τις προσθαφαιρέσεις να είναι λίγες και αυτό έχει ως αποτέλεσμα να έχει μια καλοδουλεμένη ομάδα που αγωνίζεται με τον ίδιο τρόπο για πολύ καιρό. Μάλιστα, όπως αναφέρουν στη Θεσσαλονίκη, παραδοσιακά οι ομάδες του Ρουμάνου προπονητή φορμάρονται μέσα στον Νοέμβριο, άρα αφού είναι έτσι η κατάσταση τώρα στον πίνακα της Σούπερ Λιγκ, τα καλύτερα είναι μπροστά.

Παρόλα αυτά υπάρχει ένα καμπανάκι που χτυπάει σε κάθε ματς του ΠΑΟΚ, δεδομένου ότι από τις θερινές μεταγραφές το κλαμπ δεν αντλεί πράγματα από τους Τσάλοφ και Τισουντάλι! Ειδικά ο πρώτος δεν συμμετέχει στο συνδυαστικό ποδόσφαιρο κ.λπ., μοιάζει με ξένο σώμα στην 11άδα του Δικέφαλου οποτε εμφανίζεται και ήδη έχουν προκύψει σενάρια που τον θέλουν στη χειμερινή μεταγραφικη περίοδο να επιστρέφει στη Ρωσία - Η μετάβαση από τη ρωσική λίγκα στο πιο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο δεν είναι καθόλου εύκολη.

Και ο Τισουντάλι, όμως, δεν έχει βγάλει μάτια μέχρι στιγμής με την απόδοσή του, και μόνο τυχαίο δεν ειναι το γεγονός ότι ο Λουτσέσκου έκανα πώς και πώς για να έχει ξανά στη διάθεσή του τον Μπράντον Τόμας - Ο Ισπανός επιθετικός δεν είναι καποιος στα μέσα στο γήπεδο, με υψηλού επιπέδου τεχνική κ.λπ., αλλά κάνει ακριβώς τη δουλειά που θέλει ο Λουτσεσκου από έναν επιθετικό. Για αυτό και, όπως έχουμε γράψει σε άσχετη φάση, όσο είναι προπονητής ο Ρουμάνος δεν έχει να φοβάται τίποτα για το μέλλον του στη Θεσσαλονίκη ο Τόμας.

Ξέρετε ποιος άλλος επιθετικός κάνει ακριβώς τη δουλειά που θέλει ο Λουτσέσκου στο γήπεδο, ακόμα κι αν δεν σκοράρει; Ο Σαμάτα, που το περασμένο καλοκαίρι έφτασε αρκετές φορές στην πόρτα της εξόδου (πώληση στα Εμιράτα, δανεισμός στην Κύπρο) αλλά τελικά συνεχίσε στον ΠΑΟΚ. Ο Τανζανός είναι δυνατός επιθετικός, έχει την ικανότητα να κουβαλήσει τη μπάλα, να παίξει εντός και εκτός περιοχής, να συνεργαστεί καλά με τους συμπαίκτες του - Ειδικά αυτό το τελευταιο λείπει από τον Τισουντάλι και, κυρίως, τον Τσάλοφ.

Τα στατιστικά του δεν είναι καθόλου καλά για επιθετικό, ειδικά σε ομάδα όπως ο ΠΑΟΚ που είναι η πρώτη ομάδα στο σκοράρισμα με 14 γκολ. Παρόλα αυτά συμμετέχει στο παιχνίδι της ομάδας του, οργώνει το γήπεδο, δεν είναι στατικός. Για αυτό και ο Ραζβάν Λουτσέσκου τον έχει στηρίξει δημόσια πολλές φορές με δηλώσεις του, ενώ και ο Ιβάν Σαββίδη είχε δηλώσει τη στηριξη του κλαμπ. Παρόλα αυτά ο Σαμάτα δεν παίρνει μπρος στο σκοράρισμα και, το κυριότερα, έχει συμβόλαιο για ακόμα έναν χρόνο (με οψιόν για περεταίρω ανανέωση).

Ο Λουτσέσκου θεωρεί ότι κουβαλάει την μπάλα στην επίθεση, συνεργάζεται με τους συμπαίκτες του, παίζει καλά έξω και μέσα από την περιοχή, με αποτέλεσμα να υπάρχει καλύτερη επιθετική λειτουργία όταν βρίσκεται στην 11άδα, σε σχέση με τους Τσάλοφ και Τισουντάλι. Για αυτό δεν θα πρέπει να προκαλέσει σε κανέναν έκπληξη αν τον δούμε στο βασικό σχήμα μέσα στο επόμενο διάστημα, και τα δύο θερινά μεταγραφικά αποκτήματα στον πάγκο ή ακόμα και εκτός αποστολής (ο ένας από τους δύο)...

https://www.sportdog.gr/podosfairo/superleague/855768/epistrofh-samata-me-entolh-loytseskoy-zoria-gia-dyo-panakribes-metagrafes

 

Επιστροφή Σαμάτα με εντολή Λουτσέσκου - Ζόρια για δύο πανάκριβες μεταγραφές του Λάζαρου Γεωργίδη. Πώς ο Τανζανός επιστρέφει ξανά στην ομάδα, ποιο είναι το πλάνο του Ρουμάνου προπονητή και για ποιους παίκτες υπάρχει έντονος προβληματισμός στην Τούμπα. Reviewed by GEORGE GEOPONOS on Οκτωβρίου 22, 2024 Rating: 5
All Rights Reserved by GEOPONOS BET PAOK © 2013 - 2017
Powered By Blogger, Designed by Sweetheme

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Εικόνες θέματος από merrymoonmary. Από το Blogger.