Η... επιβεβαίωση του ΠΑΟΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια και το μήνυμα του Σαββίδη Εύα Σαράντη. Η μεγάλη αλλαγή από τα προηγούμενα ντέρμπι του ΠΑΟΚ με την ΑΕΚ, το πλάνο του Ραζβάν Λουτσέσκου που δικαιώθηκε και η αντίδραση του Ιβάν Σαββίδη.

Ακόμη μία ισορροπημένη συνάντηση μεταξύ ΑΕΚ-ΠΑΟΚ που δεν ανέδειξε... νικητή, διατήρησε τα μέχρι πρότινος βαθμολογικά δεδομένα που υπήρχαν ανάμεσά τους, αποτύπωσε προθέσεις και αγωνιστικές σκέψεις, ωστόσο, επιβεβαίωσε εκ νέου την ικανότητα των «ασπρόμαυρων» να διαχειρίζονται εκτός έδρας απαιτητικές αναμετρήσεις στη Νέα Φιλαδέλφεια, με τους μεν φιλοξενούμενους να μην εκδηλώνουν διάθεση ρίσκων στο πλάνο τους και τους δε γηπεδούχους να προχωρούν σε εκπλήξεις προσώπων. Στις προηγούμενες αναμετρήσεις τους ήταν σαφές ότι ο ΠΑΟΚ δυσκολευόταν εξαιρετικά και αδυνατούσε επί της ουσίας να βρει απαντήσεις στην υψηλή πίεση των «κιτρινόμαυρων», στο σπάσιμο του πρέσινγκ τους προκειμένου να χτυπήσει με άμεση μεταφορά της μπάλας την αντίπαλη εστία.

Εξ ου και η επιλογή να εστιάσει κατά την περίοδο της διακοπής του ελληνικού πρωταθλήματος εν πολλοίς στην ανάπτυξη επίθεσης από την πίσω ζώνη. Ποντάροντας αποκλειστικά στους ποδοσφαιριστές που δούλεψε στο διάλλειμα Οκτωβρίου και όχι στους διεθνείς που άφησε στον πάγκο, ο Ράζβαν Λουτσέσκου έμεινε πιστός στο πλάνο που ήξερε ότι θα του βγει, ότι θα πάρει κάτι από αυτό, ότι θα του αποπνέει σιγουριά και στα θετικά για εκείνον είναι πως τη βρήκε. Χαρακτηριστικότερη είναι η φάση της αναγκαστικής αλλαγής του Ράχμαν Μπάμπα και της εισόδου του Ομάρ Κόλεϊ όταν η άμυνα υπέστη διαφοροποιήσεις, με τον Τόμας Κεντζιόρα να μετατοπίζεται ως δεξιός οπισθοφύλακας μετά από αρκετό καιρό και τον Ντέγιαν Λόβρεν που στην πρώτη του εμφάνιση ως βασικός με τον ΠΑΟΚ ανταποκρίθηκε εξαιρετικά να γίνεται από αριστερός, δεξιός κεντρικός αμυντικός.  

Ακόμη και μετά το τέρμα ισοφάρισης της ΑΕΚ που ήρθε πάνω σε ένα μομέντουμ κατά το οποίο μπορούσε να «καθαρίσει» το ματς, προσπαθούσε να δημιουργήσει καταστάσεις και από τα δύο άκρα του, είχε αριθμητικό πλεονέκτημα στη μεσαία του γραμμή, έδειξε ηρεμία και έμεινε όρθιος παρά τον επιθετικό μονόλογο που εκδήλωσαν οι γηπεδούχοι έως τη λήξη του πρώτου μέρους. Επιθετικά, όμως, πήρε ελάχιστα πράγματα με τους Τόμας Μουργκ-Τσάλοφ να δυσκολεύονται στην παραγωγή φάσεων και συνεργασιών ενώ οι ατομικές ενέργειές τους δεν ήταν ικανές ώστε να δημιουργήσουν πρόβλημα, με το δεύτερο μέρος να μη «στιγματίζεται» γενικώς από μεγάλες στιγμές που θα τοποθετούσαν τον ΠΑΟΚ σε ρόλο οδηγού. 

Ενδεχομένως η ανάκτηση περισσότερων προπονήσεων από τους Μπράντον Τόμας-Γιάννη Κωνσταντέλια να άλλαζαν τα δεδομένα της αρχικής σύνθεσης και κυρίως της επίθεσης καθώς αμφότεροι «κούμπωναν» στο χαρακτήρα του ντέρμπι, με τον Ρουμάνο τεχνικό να ξεκαθαρίζει πως «είμαι πολύ χαρούμενος που επέστρεψε ο Μπράντον από τον τραυματισμό του. Σας έχω πω πως όλοι οι παίκτες θα χρειαστούν γιατί η σεζόν είναι μεγάλη. Αλλά ο Μπράντον και σε αυτό το σύντομο χρόνο που έπαιξε στο ματς έδειξε τα στοιχεία που τον διακρίνουν. Έτρεξε αρκετά, βοήθησε και περιμένω σιγά σιγά να ανέβει και άλλο και να μας δίνει τα πράγματα που έχουμε πάρει από αυτόν και πριν το τραυματισμό του».

Συνολικά, ο ΠΑΟΚ «καρπώθηκε» αυτό που ήθελε δεδομένου πως διατηρείται στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα και πλέον η προσοχή του μετατοπίζεται στην εντός έδρας αναμέτρηση με τη Βικτόρια Πλζεν για το League Phase του UEFA Europa League, έχοντας συνάμα και τη «σφραγίδα» στήριξης του Ιβάν Σαββίδη πρωτίστως στον Ράζβαν Λουτσέσκου.

https://www.sportdog.gr/blogs/855764/h-epibebaiwsh-toy-paok-sth-nea-filadelfeia-kai-to-mhnyma-toy-sabbidh

 

Η... επιβεβαίωση του ΠΑΟΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια και το μήνυμα του Σαββίδη Εύα Σαράντη. Η μεγάλη αλλαγή από τα προηγούμενα ντέρμπι του ΠΑΟΚ με την ΑΕΚ, το πλάνο του Ραζβάν Λουτσέσκου που δικαιώθηκε και η αντίδραση του Ιβάν Σαββίδη. Reviewed by GEORGE GEOPONOS on Οκτωβρίου 22, 2024 Rating: 5
All Rights Reserved by GEOPONOS BET PAOK © 2013 - 2017
Powered By Blogger, Designed by Sweetheme

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Εικόνες θέματος από merrymoonmary. Από το Blogger.