Αρχηγική πρωτιά, με Καμαρά για τα δύσκολα. Ο ΠΑΟΚ προερχόταν από κάκιστο σερί, ακολουθούσε διακοπή και αν δεν κέρδιζε θα αντιμετώπιζε μεγάλη εσωστρέφεια. Γράφει ο Σταύρος Κόλκας.

Για 86΄λεπτά ο ΠΑΟΚ ήταν ένας πραγματικός πονόματος. Η ασύνδετη ενδεκάδα, ο κάκιστος αγωνιστικός χώρος και το πλάνο του Νίκου Παπαδόπουλου, ακύρωσαν εντελώς τους πρωταθλητές Ελλάδος. Αν προσθέσουμε σε όλα τα παραπάνω και τις κακές επαφές του Τισουντάλι εντός αντίπαλης περιοχής, περισσότερο πιθανό έδειχνε το να σκοράρει ο Κομπότης παρά ο ΠΑΟΚ.

Και εννοείται πως το πέναλτι και το σουτ του Γιαννιώτα λίγο μετά – που το έβγαλε με απίστευτη αντίδραση ο Κοτάρσκι – μαζί με το τετ α τετ του Ζίνι νωρίτερα, ήταν ξεκάθαρα καλύτερες φάσεις από αυτές που είχε δημιουργήσει μέχρι τότε ο ΠΑΟΚ.

Αφού ο ΠΑΟΚ έμεινε στο παιχνίδι, βρήκε τις φάσεις. Δημιουργία Βιεϊρίνια, εκτέλεση Καμαρά. Το δεύτερο τρίποντο που δίνει ο Αφρικανός στο τέλος ενός αγώνα πρωταθλήματος μετά το Περιστέρι, όμως το κεντρικό πρόσωπο είναι ο Άντρε.

Ήμουν της άποψης πως έπρεπε να σταματήσει μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος, για να έχει το ονειρικό τέλος. Μέσα μου θεωρούσα πως έκανε λάθος, ίσως το θεωρώ ακόμη. Αλλά νομίζω πως η συμμετοχή του σήμερα, θα είναι σημείο αναφοράς για τη σεζόν.

Ο ΠΑΟΚ θα είχε να αντιμετωπίσει πολλά δεινά αν δεν έφευγε με το τρίποντο. Και επειδή τα κατάφερε, είναι πλέον μόνος του στη κορυφή και πάει στη Φιλαδέλφεια μετά από αυτή έχοντας ηρεμία για 15 μέρες να δουλέψει. Και συνεχίζει να μην κάνει γκέλες με τους μικρούς, έστω και αν σήμερα τον βοήθησε η τύχη.

Ατομικά, σήμερα με τρόμαξε ο Μπακαγιόκο. Στο ερώτημα αν είναι ανέτοιμος ή βετεράνος, απάντηση δεν μπορώ να δώσω. Απάντηση μπορεί να δώσει μόνο ο ίδιος μέσα από τη δουλειά και την αλλαγή της εικόνας του. Τόσο κακές επαφές, τόσο αργές αντιδράσεις, τόσο κακές αποφάσεις, μόνο παίκτης που ήταν σε τέκνο πάρτι μέχρι τις 8 το πρωί μπορεί να έχει. Όχι πως ήταν, για να μη παρεξηγηθώ. Απλά ο ΠΑΟΚ έχει ποντάρει πολλά στον Γάλλο και οφείλει να τον πιέσει όσο γίνεται.

Αντίθετα ο Λόβρεν, παρότι ήταν βαρύς και το ξέραμε πριν το παιχνίδι, μας έδειξε πως θα αποτελέσει σημαντικό παίκτη για τη σεζόν. Η εμπειρία του και οι παραστάσεις του, είναι στοιχεία που μόνο να βοηθήσουν μπορούν.

Για το νεαρό τον Γκόμεζ, προφανώς και τα σημάδια είναι θετικά και αυτό όχι γιατί ανταποκρίθηκε στο ντεμπούτο του, αλλά γιατί ανταποκρίθηκε σε αυτό το γήπεδο. Βέβαια το πέναλτι που δίνει είναι δείγμα απειρίας, αλλά και σκάουτινγκ μιας και θα έπρεπε να ξέρει πως ο Γιαννιώτας έτσι βγάζει το ψωμί του χρόνια τώρα.

 Όσο για τον Τισουντάλι, δεν μπορώ να καταλάβω γιατί έχει τόσο κακές επαφές, όπως βέβαια και τόσο κακούς χρόνους στην εκτέλεση και γενικά στις αποφάσεις. Το θέμα φορ, φαίνεται πως θα μας ταλαιπωρήσει και φέτος, κυρίως γιατί μαζέψαμε τρεις σέκοντ στράικερ, με μέτρια τεχνική και τον Σαμάτα. Και σε αυτή τη κουβέντα, δεν βάζω την επιλογή του ΠΑΟΚ για τον Τζίμα, γιατί παραμένω υπέρ του να πάει κάπου εκτός ΠΑΟΚ, να βγει από την ασφάλεια που του προσφέρει το κλαμπ που τον μεγάλωσε και να αυξήσει τις παραστάσεις του. Ο ΠΑΟΚ εδώ θα είναι, δεν θα φύγει. Να μη ξεχνάμε πως τον Κωνσταντέλια κάπως έτσι τον κέρδισε το κλαμπ.

Για την αγωνιστική, θέλω να σχολιάσω πως είδα μία εικόνα διαιτητών ονειρική. Καμία αβάντα στους μεγάλους, κοινή φιλοσοφία σφυριγμάτων στις ομάδες που αγωνιζόντουσαν, δεν ξέρω αν μου διέφυγε κάτι αλλά το χάρηκα.

Τα παράπονα της ΑΕΚ μάλλον την εκθέτουν, μιας και μία ήττα στο Αγρίνιο δεν μπορεί να κρυφτεί με επικοινωνιακές πρακτικές. Μακάρι οι διαιτησίες να είναι αυτές και στο μέλλον.

Κλείνοντας, θεωρώ μεγάλη αλητεία αυτό που έκανε ο Κυριάκος Παπαδόπουλος μετά το γκολ του Καμαρά. Και ο τρόπος που μίλησε σε συναδέλφους του και αυτό που απαιτούσε. Ο ΠΑΟΚ και οι παίκτες του, δεν έχουν καμία υποχρέωση να σταματήσουν το παιχνίδι επειδή ένας συμπαίκτης του βούτηξε για να γίνει αλλαγή επειδή κουράστηκε. Και δεν ήταν ο πρώτος που το έκανε.

Δεν είναι η πρώτη φορά που το κάνει αυτό απέναντι στον ΠΑΟΚ και αναρωτιέμαι τι τον έχει πιάσει με τον ΠΑΟΚ. Κάποτε ήταν ΠΑΟΚ.

Αρχηγική πρωτιά, με Καμαρά για τα δύσκολα. Ο ΠΑΟΚ προερχόταν από κάκιστο σερί, ακολουθούσε διακοπή και αν δεν κέρδιζε θα αντιμετώπιζε μεγάλη εσωστρέφεια. Γράφει ο Σταύρος Κόλκας. Reviewed by GEORGE GEOPONOS on Οκτωβρίου 06, 2024 Rating: 5
All Rights Reserved by GEOPONOS BET PAOK © 2013 - 2017
Powered By Blogger, Designed by Sweetheme

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Εικόνες θέματος από merrymoonmary. Από το Blogger.