«Σάρωσε» τη Λίμπουργκ κι έφυγε με το διπλό Ο ΠΑΟΚ mateco κέρδισε στην πρεμιέρα του στο FIBA Europe Cup

Δεν έθελξε, αλλά πήρε μία υπερπολύτιμη νίκη ο ΠΑΟΚ mateco, που κέρδισε τη Λίμπουργκ με 70-74 για την πρώτη αγωνιστική της φάσης των ομίλων του FIBA Europe Cup.

Ο Δικέφαλος ήταν αρκετά άστοχος στο πρώτο ημίχρονο, αλλά με επιμονή και πίεση σε κάθε μπαλιά, κατάφερε να αποπροσανατολίσει τους Βέλγους και να πάρει μία σημαντική νίκη στην ευρωπαϊκή διοργάνωση. Το τέταρτο δεκάλεπτο ήταν καθοριστικό για το σύνολο του Μάσιμο Καντσελιέρι, καθώς έβγαλε σπουδαίες άμυνες, έπαιξε με πάθος και επιμονή στην άμυνα, φτάνοντας σε ένα σημαντικό διπλό!

Για τους «ασπρόμαυρους» ξεχώρισαν οι Κρούζερ (14 π.) και Άπσον (13 π.), με τους Θεσσαλονικείς να παίρνουν το δεύτερο διαδοχικό διπλό τους, μετά από αυτό στο Περιστέρι το περασμένο Σαββατοκύριακο.

Μπήκε με… φόρα, ισορρόπησε στο τέλος της πρώτης περιόδου

O Μάσιμο Καντσελιέρι επέλεξε τους ΡέινολντςΜπάρτλεϊΠερσίδηΚρούζερ και Άπσον ως την αρχική πεντάδα του αγώνα.

Δυναμική εκκίνηση στο παιχνίδι έκανε ο ΠΑΟΚ mateco παίρνοντας με το… καλημέρα προβάδισμα πέντε πόντων (0-5) χάρη στους Άπσον και Κρούζερ. Με Πέμπερτον και Χάμοντς απάντησε η Λίμπουργκ, η οποία φορτώθηκε από νωρίς ομαδικά φάουλ, δίνοντας την ευκαιρία στους Θεσσαλονικείς να πάνε αρκετές φορές στη γραμμή των βολών.

Ο Δικέφαλος κράτησε τη διαφορά, βρίσκοντας καλάθια με τον Μπάρτλεϊ, ενώ ευστόχησε σε τέσσερις βολές και ο Ρέινολντς, κρατώντας το προβάδισμα στα μισά της πρώτης περιόδου (12-14). Οι γηπεδούχοι βρέθηκαν μπροστά στο σκορ στα τελευταία δύο λεπτά, καθώς ο Ντελαλιέ σκόραρε από μακριά, ενώ ο Χολμς έδωσε προβάδισμα δύο πόντων (19-17), μετά από επιθετικό ριμπάουντ.

Οι «ασπρόμαυροι» βγήκαν στον αιφνιδιασμό στο φινάλε του πρώτου δεκαλέπτου, με τον Περσίδη να σκοράρει και να διαμορφώνει το σκορ σε 21-21.

Με την πλάτη στον τοίχο από νωρίς

Με το καλάθι του Πέμπερτον και στη συνέχεια το κερδισμένο γκολ-φάουλ του ίδιου, έδωσε «ανάσα» πέντε πόντων (26-21). Ο Παπαδάκης μείωσε προσωρινά, αλλά ο Χολμς «απάντησε» άμεσα για το 28-25, μετά από τρία αγωνιστικά λεπτά στην δεύτερη περίοδο.

Η επιθετική ορμή των γηπεδούχων έβαλε δύσκολα στον ΠΑΟΚ mateco, που βρέθηκε πίσω με εννιά πόντους (33-24) μέσα σε ένα λεπτό. Χολμς και Ντελαλιέ βρήκαν καθοριστικά καλάθια, αναγκάζοντας τον κόουτς Καντσελιέρι να ζητήσει τάιμ άουτ περίπου στα μισά του δεύτερου δεκαλέπτου.

Ο Μπάρτλεϊ μείωσε προσωρινά με μία βολή, αλλά οι Βέλγοι απάντησαν πάλι με τρίποντο, αυτή τη φορά από τον Βαντερχέγκεν (36-25). Δεν βρήκε αρκετούς πρωταγωνιστές στην επίθεσή του ο Δικέφαλος, μένοντας πίσω στο σκορ με εννιά πόντους (40-31) περίπου τέσσερα λεπτά πριν το ημίχρονο.

Ο Δικέφαλος προσπάθησε να μειώσει, με τον Δημήτρη Κατσίβελη να έχει ηγετικό ρόλο στην επίθεση και με διαδοχικά καλάθια το 42-35 του πρώτου μέρους.

Μετά από 20 αγωνιστικά λεπτά, οι «ασπρόμαυροι» κατέγραψαν 37% στο δίποντο και 15% στο τρίποντο, τη στιγμή που η Λίμπουργκ είχε 44% και 46% αντίστοιχα. Οι Βέλγοι μάζεψαν τρία παραπάνω ριμπάουντ στο πρώτο ημίχρονο (22 έναντι 25), ενώ υπήρξε η απόλυτη ισορροπία στα λάθη, καθώς αμφότερες οι ομάδες είχαν από τέσσερα.

«Πάλεψε» να μειώσει, αλλά είχε να ανέβει ένα βουνό

Με καλάθι-φάουλ του Λίμανς ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο, με τη διαφορά να φτάνει στους δέκα (45-35). Ο Κρούζερ με μακρινό σουτ, αλλά και ο Άπσον από κοντά μείωσαν τη διαφορά στους έξι πόντους (46-40) περίπου στα μισά της τρίτης περιόδου. Η εξαιρετική επίθεση του ΠΑΟΚ και το κάρφωμα του Αμερικανού σέντερ έφεραν τους Θεσσαλονικείς σε απόσταση αναπνοής (46-44).

Οι γηπεδούχοι «απάντησαν» με τους Ντελαλιέ και Βαντερχέγκεν, φτάνοντας στο +6 (50-44) περίπου τέσσερα λεπτά, πριν τη λήξη του τρίτου δεκαλέπτου. Οι διαδοχικοί πόντοι του Φόρεστερ μείωσαν τη διαφορά, ωστόσο ο Δικέφαλος χρειαζόταν περισσότερη συγκέντρωση στην άμυνα, προκειμένου να φτάσουν στη νίκη. Με καλάθι του Βαντερχέγκεν διαμορφώθηκε το 58-49 του τρίτου μέρους.

Άντεξε την πίεση κι έφυγε με το διπλό

Ο Βαντερχέγκεν μπήκε δυναμικά στην τέταρτη περίοδο, ενώ ο Κρούζερ απάντησε με τρίποντο από τη γωνία για το 60-52, περίπου οκτώ λεπτά πριν τη λήξη της αναμέτρησης.

Άπσον και Κατσίβελης κράτησαν κοντά στο σκορ τον Δικέφαλο, ενώ το τρίποντο του Ρόκι Κρούζερ έφερε ξανά μία «ανάσα» μακριά τον ΠΑΟΚ (60-59). Το τρίποντο του Μπάρτλεϊ τέσσερα λεπτά πριν το φινάλε έδωσε προβάδισμα στους Θεσσαλονικείς μετά από πολλή ώρα (62-64).

Οι «ασπρόμαυροι» βρήκαν σημαντικά καλάθια από τον Φόρεστερ, ενώ και οι βολές των Χέντερσον και Κατσίβελη έδωσαν προβάδισμα τεσσάρων πόντων (62-66) τρία λεπτά πριν το τέλος. Με πολλή πάθος και συγκέντρωση στην άμυνα ο Δικέφαλος έφτασε σε μία σπουδαία νίκη, κάνοντας εκπληκτική εμφάνιση στο τέταρτο δεκάλεπτο, πετυχαίνοντας 25 πόντους!

Τελικά, ο ΠΑΟΚ mateco κέρδισε την Λίμπουργκ με 70-74 στο Χάσελτ του Βελγίου για την 1η αγωνιστική της φάσης των ομίλων του FIBA Europe Cup.

Επόμενη αγωνιστική υποχρέωση το Σάββατο 12 Οκτωβρίου, όταν ο Δικέφαλος θα υποδεχθεί στο άδειο Παλατάκι τον Παναθηναϊκό.

Λίμπουργκ – ΠΑΟΚ: 70-74

Αρχική πεντάδα ΠΑΟΚ: Κατσίβελη, Ρέινολντς, Μπάρτλεϊ, Κρούζερ, Άπσον

Επιμέρους σκορ ανά περίοδο:

1η: 21-21
2η: 21-14
3η: 16-14
4η: 12-25

Τα δεκάλεπτα: 21-21, 42-35, 58-49, 70-74

Οι διαιτητές: Ζαπόλσκι (Πολωνία), Γκαρσία (Ισπανία), Μέιρσον (Ισραήλ)

Τα στατιστικά του ματς:

 

https://inpaok.com/838240/sarose-ti-libourgk-ki-efyge-me-to-diplo/ 

«Σάρωσε» τη Λίμπουργκ κι έφυγε με το διπλό Ο ΠΑΟΚ mateco κέρδισε στην πρεμιέρα του στο FIBA Europe Cup Reviewed by GEORGE GEOPONOS on Οκτωβρίου 09, 2024 Rating: 5
All Rights Reserved by GEOPONOS BET PAOK © 2013 - 2017
Powered By Blogger, Designed by Sweetheme

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Εικόνες θέματος από merrymoonmary. Από το Blogger.