Το κύκνειο άσμα ενός παραπαίοντος συστήματος

Δυο αναγνώσεις έχει η τιμωρία-έκτρωμα που επέβαλε στον ΠΑΟΚ η Πειθαρχική της ΕΠΟ.
Δεν θα μπω στην διαδικασία ανάλυσης της απόφασης που εφηύρε γεγονότα στα παιχνίδια Κυπέλλου του Δικεφάλου με την Καλλονή και τον Πανιώνιο, για να δώσει διαστάσεις... τραγωδίας στην ποινή του ΠΑΟΚ.
Η τιμωρία έχει καθαρά εκδικητικό χαρακτήρα. ΕΠΟ και Ολυμπιακός, Γκιρτζίκης και Μαρινάκης, βρέθηκαν σε πολύ δύσκολη θέση το τελευταίο χρονικό διάστημα από τις θέσεις και τις απόψεις που εξέφρασε ο Ιβάν Σαββίδης. Το πρόβλημα τους δεν είναι ότι η αντίδραση κερδίζει την κοινή γνώμη αλλά ότι κερδίζει και τις ποδοσφαιρικές ενώσεις στην ελληνική περιφέρεια που η μια μετά την άλλη, προσπαθούν να απελευθερωθούν από τα δεσμά που χρόνια τις κρατούσαν ομήρους τους συστήματος.
Ο πανικός του συστήματος, προδόθηκε από την απόφαση εις βάρος του ΠΑΟΚ. Θεωρώ ότι η διάθεση ρεβάνς από τον μεγαλομέτοχο του Δικεφάλου για τα πλήγματα που έχει καταφέρει σε όσους λυμαίνονται και διαλύουν το ελληνικό ποδόσφαιρο, αποτελεί το κύκνειο άσμα ενός συστήματος που παραπαίει. Όταν αισθάνεσαι και είσαι ισχυρός, δεν χάνεις την ψυχραιμία σου. Δεν έχεις εκδικητικές τάσεις και δεν αναζητάς απεγνωσμένα ρεβάνς.
Η απόφαση προδίδει απώλεια ψυχραιμίας και αντιμετωπίσθηκε με επιφυλακτικότητα ακόμα και από τα φίλα προσκείμενα στο σύστημα ΜΜΕ, που αισθάνονται τους τριγμούς στα θεμέλια του σάπιου οικοδομήματος. Τα ουσιαστικά και επικοινωνιακά πλήγματα που έχουν δεχθεί το τελευταίο διάστημα, η ελληνική ποδοσφαιρική ομοσπονδία και ο Ολυμπιακός, οδηγούν τους... εγκεφάλους αυτής της κατάστασης σε ολέθρια σφάλματα.
Η αφαίρεση των 5 βαθμών, η τιμωρία της Τούμπας για 5 αγωνιστικές και το χρηματικό πρόστιμο που επιβλήθηκε, μπορεί να μοιάζει με ποινή εξόντωσης για τον Δικέφαλο αλλά σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να λυγίσει τον οργανισμό του ΠΑΟΚ και φυσικά τον Ιβάν Σαββίδη. Στον πόλεμο υπάρχουν απώλειες και ο μεγαλομέτοχος του Δικεφάλου μπήκε σ΄ αυτόν τον πόλεμο έτοιμος να αντιμετωπίσει παρόμοιες καταστάσεις.
Το... οπλοστάσιο τους δεν διαθέτει την δύναμη που χρειάζεται για να κερδίσουν τον ΠΑΟΚ και τον Ιβάν Σαββίδη. Ο χρόνος κυλά αντίστροφα και σύντομα θα γίνουμε μάρτυρες μια ανατροπής που θα απελευθερώσει μια για πάντα το ελληνικό ποδόσφαιρο από την σκλαβιά και την απαξίωση στο οποίο το έχουν καταδικάσει οι εγκέφαλοι του συστήματος.
Οι σύμμαχοι του ΠΑΟΚ, στην προσπάθεια που καταβάλλεται για να ξανακερδίσουν οι ελληνες φίλαθλοι τα Σαββατοκύριακα τους, αυξάνονται καθημερινά. Ομάδες, μεγαλομέτοχοι, φίλαθλοι και όλες οι υγιείς δυνάμεις αυτού του τόπου (ακόμα και η Πολιτεία που διαπίστωσε ότι δεν έχει περιθώρια να κάνει πολιτική αλλά να πάρει ξεκάθαρη θέση), δείχνουν να έχουν πάρει την απόφαση να συνεργαστούν για να ξαναδούμε ποδόσφαιρο και όχι ένα πρωτάθλημα κομμένα και ραμμένο στα μέτρα του Ολυμπιακού για να κατακτά το πρωτάθλημα και να εισπράττει με ευκολία τα έσοδα που από την συμμετοχή του στους ομίλους του Champions League.
Μην γελιέστε. Το ζουμί βρίσκεται εδώ ακριβώς. Στην εξασφάλιση των χρημάτων που προσφέρει η κορυφαία ευρωπαϊκή ποδοσφαιρική διασυλλογική διοργάνωση στις ομάδες που συμμετέχουν στους χρυσοφόρους ομίλους. Αυτό αποτελεί προτεραιότητα ακόμα και από τον εγωισμό του μεγάλου αφεντικού.
Υ. Γ. Το παρασκήνιο της συνάντησης που δεν πραγματοποιήθηκε ποτέ, έδωσε μια μοναδική ευκαιρία στον μεγαλομέτοχο της ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Να αντιληφθεί χωρίς καμία αμφιβολία με ποιους έχει να κάνει και πως πρέπει εν τέλει να τους αντιμετωπίσει. Δεν είναι μόνο το απόσπασμα της δήλωσης... «Ίσως πλέον μπορούν να αντιληφθούν ακόμη κι εκείνοι που έκαναν ότι δεν κατάλαβαν την δήλωσή μου περί «αθηναϊκού ποδοσφαίρου».
Αυτοί από τους οποίους εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό η λειτουργία του ελληνικού ποδοσφαίρου και τελικά από εκείνους ένας δεν θέλει, άλλος δεν μπορεί και σε άλλον δεν επιτρέπεται...» που μου έδωσε το δικαίωμα να εξάγω αυτό το συμπέρασμα αλλά, η συνολική αντίδραση του Ιβάν Σαββίδη που έχει αντιληφθεί πλήρως ποιες πρέπει να είναι οι επόμενες κινήσεις του.
Το κύκνειο άσμα ενός παραπαίοντος συστήματος Reviewed by GEORGE GEOPONOS on Μαρτίου 27, 2016 Rating: 5
All Rights Reserved by GEOPONOS BET PAOK © 2013 - 2017
Powered By Blogger, Designed by Sweetheme

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Εικόνες θέματος από merrymoonmary. Από το Blogger.