Επιστροφή στο… καλό κλίμα με «Ίμπρα», Ενρίκε, Ουάρντα Ο Δημήτρης Μπούζας αρθρογραφεί για τη χθεσινή εικόνα στην Τούμπα και το μήνυμα αισιοδοξίας για τη συνέχεια που έστειλαν οι «νεοφερμένοι»

Εύκολη επικράτηση. Οι γηπεδούχοι δε συνάντησαν δυσκολίες και ο Ίβιτς είχε την ευκαιρία να προχωρήσει σε ένα rotation όχι παρακινδυνευμένο, για να δει σε τι κατάσταση βρίσκονται οι εφεδρείες του. Η χθεσινή άνετη -και ομολογουμένως αναμενόμενη- νίκη μπορείς να υποστηρίξει κανείς ότι απέκτησε μια ιδιαιτερότητα από το γεγονός ότι στη διάρκεια του αγώνα εντοπίστηκαν και επισημάνθηκαν στοιχεία, τα οποία δείχνουν ότι μπορεί να ξεπεραστεί γρήγορα και  με κάποια σχετική άνεση η ψυχρολουσία της ευρωπαϊκής γκέλας και η ομάδα να επανέλθει στην αγωνιστική κανονικότητά της.

Μία κανονικότητα την οποία είχε εμπεδώσει σταθερά με τις τελευταίες καλές εμφανίσεις της. Αυτές οι διαπιστώσεις αφορούν αναλογικά τη γενική εικόνα που παρουσίασε η ομάδα παράλληλα, όμως και την αντίστοιχη ατομική συμπεριφορά συγκεκριμένων παικτών. Η απόδοση των οποίων δείχνει ότι αποτελεί και μια στέρεη βάση και ένα αισιόδοξο μήνυμα ότι υπάρχει προοπτική και δυναμική αλλά και ισχυρά κίνητρα για να ξαναβρεθεί ο Δικέφαλος σε πολύ καλά στάνταρ. Όπως αντιλαμβάνεστε, αναφερόμαστε στους νεοαποκτηθέντες (Πρίγιοβιτς, Ενρίκε, Ουάρντα) και στα όσα σημαντικά και ελπιδοφόρα κατέθεσαν με τη χθεσινή τους εμφάνιση και μάλιστα με έναν αδιαμφισβήτητα παρεμβατικό τρόπο.

Για τους δύο πρώτους υπήρξαν πρόσφατες αποδείξεις για του λόγου το αληθές. Ο «Ίμπρα» των ΠΑΟΚτσήδων (Πρίγιοβιτς) με τα δύο γκολ που πέτυχε και ιδιαίτερα το δεύτερο όχι απλά επιβεβαίωσε ότι αποτελεί έναν ψυχρό εκτελεστή αλλά και ότι πάνω του μπορεί να στηριχθεί ο ΠΑΟΚ για πολύ περισσότερα πράγματα. Ανετα μπορεί να τοποθετηθεί στο ίδιο επίπεδο αξιολόγησης και να εκτιμηθεί ο εκρηκτικός Ενρίκε. Ολόψυχη και ολόθερμη συμμετοχή, αδιάκοπο τρέξιμο, μεγάλες μάχες και σημαντικές βοήθειες σε όλους τους συμπαίκτες του. Αν όμως για αυτούς του δύο υπήρχαν οι πρώτες νωπές «ενδείξεις και αποδείξεις», για την αξία του τρίτου δεν υπήρχαν παρά μόνο για όσους παρακολουθούν το Πρωτάθλημα, με τις εντυπώσεις τους από τη θητεία του στο Αγρίνιο και ένα 5λεπτο συμμετοχής στο παιχνίδι με τη Σάλκε φορώντας τη φανέλα του ΠΑΟΚ. Βέβαια σε αυτό το 5λεπτο έδειξε πως ήταν έτοιμος. Ίσως ο Ίβιτς θα έπρεπε να το χρησιμοποιήσει νωρίτερα γνωρίζοντας ότι ήταν ετοιμοπόλεμος από τη συμμετοχή του σχεδόν σε όλους τους αγώνες με την εθνική της χώρας του.

Στο απειροελάχιστο διάστημα που τον είδαν στην Τούμπα οι ΠΑΟΚτσήδες είχαν μια πρώτη εικόνα, αλλά όχι ολοκληρωμένη. Χθες όμως ο Ουάρντα είχε τον χρόνο να απλώσει στο γήπεδο τις αρετές ενός ολοκληρωμένου ποδοσφαιριστή.  Σπουδαίος χειριστής της μπάλας, ευφυής, επινοητικός και με άριστη διαχείριση των ικανοτήτων του και των δυνάμεών του, απετέλεσε κατά την προσωπική μας άποψη την ιδιαίτερη ευχάριστη νότα του 4-0. Και οι τρεις τους όπως όλα δείχνουν όχι απλά θα βοηθήσουν σημαντικά τον ΠΑΟΚ, αλλά θα τον ανεβάσουν αν όλα εξελιχθούν ομαλά και γίνει και σωστή διαχείριση του ρόστερ, να ανεβεί επίπεδο. Ο νεαρός Αιγύπτιος απέδειξε με δύο λόγια ότι δικαίως θεωρείται ταλαντούχος και χαρισματικός παίκτης. Στο χθεσινό του rotation ο Ίβιτς πολύ σωστά εμφάνισε τον νεαρό Σιαμπάνη, επανεμφάνισε τον μέχρι πρότινος τραυματία Πέλκα όπως επίσης και τον φέρελπι Πούγγουρα. Ίσως θα έπρεπε να δοθεί χρόνος στο Χαρίση, γιατί η «μονιμοποίησή» του Σάκχοφ (βρέξει χιονίσει, παίξει δεν παίξει καλά) νομίζουμε ότι δεν δικαιολογεί και δεν εξυπηρετεί ένα ολοκληρωμένο rotation, που λογικά γίνεται σε παιχνίδια όπως το χθεσινό. Με δυο λόγια η επιστροφή… στην αγωνιστική κανονικότητα που είχε διαμορφώσει το τελευταίο διάστημα ο ΠΑΟΚ ήρθε να βελτιώσει ως ένα σημείο τη διαταραγμένη ψυχολογία και την τραυματισμένη αυτοπεποίθηση των παικτών του, μέσα από ένα παιχνίδι (το χθεσινό) με τις «παρεμβάσεις» τριών νεοαποκτηθέντων από τις χειμερινές μεταγραφές. Το μήνυμα που έστειλαν και οι τρεις είναι μήνυμα αισιοδοξίας.

Θα λέγαμε όμως πως ένα μήνυμα έστειλε χθες και η εικόνα της σχεδόν άδειας Τούμπας. Αυτό αφορά όλους τους εμπλεκόμενους με το ποδοσφαιρικό τμήμα και τον τρόπο με τον οποίο θα διαχειριστούν το υπόλοιπο της… «διαδρομής» μέχρι το τέλος της αγωνιστικής περιόδου. Η Βέροια έδειξε ότι διαθέτει αρκετούς αξιόλογους παίκτες οι οποίοι βέβαια κάτω από διαφορετικές συνθήκες, γιατί είναι γνωστές οι περιπέτειες που περνάει η «βασίλισσα», θα μπορούν να κρατήσουν την ομάδα σε βαθμολογικά επίπεδα καλύτερα. Περιθώρια υπάρχουν. Έστω και περιορισμένα. Νομίζουμε ότι αξίζει τον κόπο να προσπαθήσουν να τα εκμεταλλευτούν οι Βεροιώτες.  
http://www.metrosport.gr/article/epistrofi-sto-kalo-klima-me-impra-enrike-ouarnta
Επιστροφή στο… καλό κλίμα με «Ίμπρα», Ενρίκε, Ουάρντα Ο Δημήτρης Μπούζας αρθρογραφεί για τη χθεσινή εικόνα στην Τούμπα και το μήνυμα αισιοδοξίας για τη συνέχεια που έστειλαν οι «νεοφερμένοι» Reviewed by GEORGE GEOPONOS on Φεβρουαρίου 21, 2017 Rating: 5
All Rights Reserved by GEOPONOS BET PAOK © 2013 - 2017
Powered By Blogger, Designed by Sweetheme

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Εικόνες θέματος από merrymoonmary. Από το Blogger.