Σκορ, θέαμα και δοκιμές

Το ματς με την ουραγό της βαθμολογίας Βέροια προσφέρονταν για σκορ και θέαμα, αλλά και για δοκιμές. Ο ΠΑΟΚ τα συνδύασε όλα. Κέρδισε άνετα με 4-0 προσφέροντας σκορ και θέαμα (παρότι δεν έπιασε τα υψηλότερα δυνατά στάνταρ απόδοσης), αλλά ο Βλάνταν Ίβιτς βρήκε την ευκαιρία να κάνει αρκετές δοκιμές χρησιμοποιώντας αρκετούς παίκτες σε διαφορετικές θέσεις και ρόλους.
Ήταν η πρώτη φορά που ξεκίνησαν το βασικό σχήμα μαζί και οι τρεις μεταγραφές του Ιανουαρίου, Πρίγιοβιτς, Ουάρντα και Ενρίκε και μάλιστα έπαιξαν σε όλο το ματς.
Ήταν η πρώτη φορά που πήρε επίσημο παιχνίδι στην πρώτη ομάδα ο 17χρονος τερματοφύλακας Μάριος Σιαμπάνης(θεωρείται ίσως ο καλύτερος στην Ελλάδα στην ηλικία του και ένας εκ των κορυφαίων ακόμη και στην Ευρώπη όπως λένε οι πιο αισιόδοξοι) μπαίνοντας αλλαγή στη θέση του Γλύκου.
Ήταν η πρώτη φορά φέτος που έπαιξε βασικός ο Εργκούς Κάτσε, μετά την επιστροφή του από τον δανεισμό στη Βικτόρια Πλζεν.
Ήταν η πρώτη φορά φέτος που έπαιξε αριστερό μπακ ο Κίτσιου, λόγω της απουσίας του Λέοβατς.
Ήταν η πρώτη φορά που έπαιξε φέτος στο πρωτάθλημα (ως αλλαγή αντί του Μαλεζά) ο νεαρός Αχιλλέας Πούγγουρας(είχε παίξει λίγο και στο 7-0 του Κυπέλλου με τον Πανελευσινιακό).
Γενικά έγιναν πολλές δοκιμές. Ο Ουάρντα ξεκίνησε 10άρι, μετά έπαιξε στη δεξιά πτέρυγα και συνολικά κινήθηκε αρκετά ελεύθερα μπροστά από το κέντρο δείχνοντας με το καλημέρα εξαιρετικά στοιχεία πάνω στα οποία μπορεί να χτίσει για να ανέβει σε ακόμη υψηλότερο επίπεδο. Έβγαλε και δύο ασίστ και ειδικά η 2η στον Πέλκα ήταν δείγμα παίκτης μεγάλης ποδοσφαιρικής «πάστας».
Ο Ενρίκε έδειξε και πάλι πολλές επιθετικές αρετές και εκτός του γκολ που πέτυχε κέρδισε και το πέναλτι με το οποίο ο ΠΑΟΚ καθάρισε ουσιαστικά το ματς. Έχει ορισμένα θέματα στην ανασταλτική του λειτουργία και στις βοήθειες που πρέπει να δίνει, αλλά θεωρώ ότι αυτό θα το βελτιώσει στην πορεία.
Ο δε Πρίγιοβιτς, έβαλε δύο γκολ και έφτασε τα πέντε σε έξι συμμετοχές (!) και σε μόλις περίπου 220 λεπτά αγωνιστικά λεπτά!!! Πάλι δεν είχε τόσο μεγάλη συμμετοχή στις φάσεις, πάλι έμοιαζε εκτός κλίματος αρκετές φορές, αλλά τα νούμερα δείχνουν ότι δε χαρίζει… κάστανα και ξέρει καλά να βάζει τη μπάλα στα αντίπαλα δίκτυα.
Αυτό που κρατάω ενόψει της δύσκολης συνέχεια, είναι ότι ο ΠΑΟΚ δείχνει να αποκτά περισσότερες λύσεις με περισσότερες εναλλακτικές επιλογές και αυτό είναι σημαντικό όταν έχεις συνεχόμενους αγώνες.
Μην ξεχνάτε ότι ο Δικέφαλος που κέρδισε με 4-0 τη Βέροια (παρότι ξαναλέω ότι δεν θεωρώ ότι έπιασε σπουδαία απόδοση) παρατάχθηκε χωρίς τους Κρέσπο, Λέοβατς, Τσίμιροτ, Κάνιας, Μπίσεσβαρ, Μυστακίδη, Αθανασιάδη και Κουλούρη που σε πολλά από τα προηγούμενα ματς ήταν βασικοί…
http://inpaok.com/339532/σκορ-θέαμα-και-δοκιμές/
Σκορ, θέαμα και δοκιμές Reviewed by GEORGE GEOPONOS on Φεβρουαρίου 20, 2017 Rating: 5
All Rights Reserved by GEOPONOS BET PAOK © 2013 - 2017
Powered By Blogger, Designed by Sweetheme

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Εικόνες θέματος από merrymoonmary. Από το Blogger.