«Κομίνη, σεβάσου τους θεσμούς και κατέθεσε» Τι έλεγαν δικαστικοί κύκλοι στη «Μ», ποιος ο ρόλος της ΚΕΔ και του Πορτογάλου Περέϊρα

Σύσσωμη η οικογένεια του ΠΑΟΚ περιμένει την απόφαση της επιτροπής εφέσεων της ΕΠΟ μετά την κατάθεση των υπομνημάτων (από τους δικηγόρους και των δύο ομάδων) για το ντέρμπι με την ΑΕΚ το οποίο δεν τελείωσε ποτέ, καθώς με τα έως τώρα δεδομένα είναι ξεκάθαρο πως αλλοιώνεται η βαθμολογία του Πρωταθλήματος. Σύμφωνα με πληροφορίες της «Μ» παραμένει στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος (με βάση τα όσα έλεγαν δικαστικοί κύκλοι) η κατάθεση του Γιώργου Κομίνη ενώπιον των τριών δικαστών της επιτροπής εφέσεων.

Μάλιστα δικαστικοί κύκλοι τόνιζαν με νόημα στη «Μ»: «Πως είναι δυνατόν να αποφασιστεί μία δίκαιη απόφαση εάν δεν καταθέσει ενώπιον των δικαστών, ο βασικός μάρτυρας»; Οι ίδιοι κύκλοι ανέφεραν ακόμη: «Σε οποιοδήποτε άλλο δικαστήριο, είτε αυτό είναι ποινικό, είτε πολιτικό, υποχρεούται ο βασικός μάρτυρας να δίνει το παρών και να καταθέτει. Μόνο στο αθλητικό δίκαιο δεν προβλέπεται η παρουσία του βασικού μάρτυρα. Ο Κομίνης πρέπει να σεβαστεί τους θεσμούς και να καταθέσει».

Παράλληλα πρέπει να αναφέρουμε, πως για το επίμαχο θέμα, κομβικός είναι ο ρόλος της ΚΕΔ και του Πορτογάλου αρχιδιαιτητή Βίτορ Μέλο Περέϊρα. Είναι απαραίτητο να πειστεί η ΚΕΔ (για την ακρίβεια είναι υποχρεωμένη να το πράξει) να πείσει με τον ένα ή τον άλλο τρόπο τον Κομίνη, να καταθέσει ενώπιον των τριών δικαστών της εφέσεων. Και εκεί, face to face με τους τρείς δικαστές, να απαντήσει στις εύλογες ερωτήσεις οι οποίες θα τεθούν υπόψιν του. Για παράδειγμα, στο βίντεο μέσα από τα αποδυτήρια, η εικόνα δείχνει τον Κομίνη να βάζει την σφυρίχτρα στο στόμα του και οι παίκτες του ΠΑΟΚ να βγαίνουν στον αγωνιστικό χώρο, όχι όμως και οι παίκτες της ΑΕΚ μετά την αντίδραση του Βασίλη Δημητριάδη στους διαιτητές.

Ακόμη στο βίντεο, φαίνεται ο επόπτης Κωνσταντίνος Ποντίκης να είναι έξω από τα γραφεία των διαιτητών στα αποδυτήρια κρατώντας την σημαία του. Γιατί κρατά την σημαία του, εάν δεν είχε ληφθεί η απόφαση να συνεχιστεί το παιχνίδι;. Υπάρχουν και άλλα ερωτήματα, στα οποία πρέπει να απαντήσει ο βασικός μάρτυρας. Και αυτός, ξεκάθαρα, είναι ο Κομίνης. Ο οποίος, παρεμπιπτόντως, είχε μετρήσει το γκολ του Βαρέλα δείχνοντας σέντρα και στη συνέχεια (μετά από μερικά λεπτά) άλλαξε την απόφασή του. Και μέσα στα αποδυτήρια, την άλλαξε εκ νέου μετρώντας το γκολ.

Εάν δεν παραστεί λοιπόν ο Κομίνης ενώπιον των τακτικών δικαστών της επιτροπής εφέσεων, πώς είναι δυνατόν να ληφθεί μία δίκαιη απόφαση; Αυτό είναι το κυρίαρχο ερώτημα που τίθεται.

Θυμίζουμε πως βιαίως δεν μπορεί να προσαχθεί ο Κομίνης ενώπιον των δικαστών. Αυτό αναφέρεται στο αθλητικό δίκαιο. Όμως, η ΕΠΟ πρέπει και μπορεί να βρει τον τρόπο, σε συνεργασία με την ΚΕΔ να πείσει τον Κομίνη να καταθέσει. Είναι υποχρέωση της ΕΠΟ και της ΚΕΔ (του Περέϊρα) να πράξουν τα δέοντα.
http://www.metrosport.gr/article/komini-sevasou-tous-thesmous-ke-katethese
«Κομίνη, σεβάσου τους θεσμούς και κατέθεσε» Τι έλεγαν δικαστικοί κύκλοι στη «Μ», ποιος ο ρόλος της ΚΕΔ και του Πορτογάλου Περέϊρα Reviewed by GEORGE GEOPONOS on Απριλίου 16, 2018 Rating: 5
All Rights Reserved by GEOPONOS BET PAOK © 2013 - 2017
Powered By Blogger, Designed by Sweetheme

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Εικόνες θέματος από merrymoonmary. Από το Blogger.