Χρόνια καλλιεργούσαν τον διχασμό και τώρα ξορκίζουν το φάντασμά του! Ο Δημήτρης Μπούζας αρθρογραφεί και σχολιάζει τη στάση της Αθήνας απέναντι στον Τουρσουνίδη και τον Φωκά

Τους έπιασαν ξαφνικά οι ευαισθησίες. Βλέπετε, δεν είχαν με κάτι άλλο πιο σοβαρό να ασχοληθούν, όπως επί παραδείγματι με την ελεεινή συμπεριφορά του πρωθυπουργού των Oσμαλήδων, Γιλντιρίμ, που δίχως ίχνος φιλότιμου, όντας ηθικοί αυτουργοί, αυτός και η χώρα του, αποτόλμησε να εκφράσει συλλυπητήρια για τον χαμό του ηρωικού πιλότου μας, Γιώργου Μπαλταδώρου, ενός ακόμα θύματος της θηριωδίας και της βαρβαρότητας με θύματα τα ελληνόπουλα που «φυλάσσουν Θερμοπύλες».

 Όπως επίσης και με το κοροϊδιλίκι του Ζόραν Ζάεφ, που μας δουλεύει ψιλό γαζί. Έπεσαν με τα μούτρα πάνω στην «ευκαιρία» -φαιδρή εκτίμηση βέβαια- που τους δόθηκε από τα όσα ειπώθηκαν σ’ ένα οπαδικό συλλαλητήριο διαμαρτυρίας. Δύο-τρεις ατάκες του Γιώργου Τουρσουνίδη και μερικές σκληρές επισημάνσεις από τον βουλευτή της Ένωσης Κεντρώων, Αριστείδη Φωκά, αποτέλεσαν το κορυφαίο θέμα -μετά την επέμβαση στη Συρία- όλων των καναλιών, των ραδιοφωνικών σταθμών, και του συνόλου σχεδόν των ΜΜΕ του Λεκανοπεδίου. Όπως ακριβώς έγινε και στις περιπτώσεις των δύο ποδοσφαιρικών εγκλημάτων σε βάρος του ΠΑΟΚ στην Τούμπα και ιδιαίτερα στο περιστατικό με τον Ιβάν Σαββίδη. Έτσι ακριβώς και σε αυτή την περίπτωση υπήρξε τέτοια σύμπνοια που δεν έχει εμφανιστεί μέχρι τώρα ακόμα και στα κορυφαίας χρησιμότητας εθνικά μας θέματα.

Η ίδια συνταγή και πάλι, με την «επιστράτευση» μεγαλοδημοσιογράφων από τα αφεντικά τους με προφανή σκοπό να προσδώσουν ιδιαίτερη σοβαρότητα σε αυτά τα οποία παρουσίασαν στο θλιβερό ρεπερτόριό τους. Σε ρόλο τρέιλερ ακολουθούν αγόγγυστα (αν θέλουν ας κάνουν κι αλλιώς) οι επώνυμοι εκπρόσωποι της ενημέρωσης, αβαντάροντας για μια ακόμα φορά τις σκοπιμότητες -επιχειρηματικές και όχι μόνο- συγκεκριμένων μεγαλόσχημων και καταχρεωμένων εκπροσώπων του μιντιακού χώρου. Ενοχλήθηκαν (μάλλον εξοργίστηκαν) οι Αθηνοπειραιώτες, γιατί όπως λένε σε μερικά από τα λεχθέντα υπήρξαν υπαινιγμοί και προειδοποιήσεις με αναφορές σ’ εναν πιθανολογούμενο διχασμό. Πρωτοφανές, απίστευτο και ως ένα σημείο και αισιόδοξο!

Γιατί στα αλήθεια δεν είναι μικρό πράγμα να ευαισθητοποιούνται -με τον οποιοδήποτε τρόπο- κάποια παχύδερμα που επί χρόνια δεν τους «ακουμπούσαν» τα πλέον απεχθή και χυδαία αντεθνικά συνθήματα. Είναι αυτοί που με την ένοχη σιωπή τους, αλλά και τις ευλογίες τους, καθιέρωσαν και εμπέδωσαν το ανατριχιαστικό «Βου…Βου… Βούλγαροι», του «Μακεδονία… λεσβία», και το «γαμ…ται η Θεσσαλονίκη και ο βορράς». Με τη δική τους λοιπόν υπογραφή παγιώθηκαν και καθιερώθηκαν ,σαν γηπεδικά συνθήματα, αυτές οι αθλιότητες οι οποίες εκτοξευόντουσαν και με το παραμικρό ανάποδο φάουλ από τους εθνικά ευαίσθητους Αθηνοπειραιώτες εναντίον της οποιαδήποτε βορειοελλαδίτικης ομάδας που ήταν αντίπαλός τους.

Τους πείραξε το σύνθημα που αποδέχθηκε, με τη σιωπή του βέβαια, ο Αριστείδης Φωκάς. Ενα σύνθημα το οποίο όμως δεν τους ενόχλησε ποτέ και στο διάστημα που είχε καθιερωθεί από κάποιες οργανωμένες ομάδες μπερδεμένων και αντικυβερνητικών τότε στοιχείων.  Τότε δεν αντέδρασαν στο παραμικρό. Θα πρέπει όμως να καταλάβουν ότι οι καθαρές κουβέντες, όπως αυτές που ειπώθηκαν στο συλλαλητήριο, δεν γεννούν διχαστικές προθέσεις. Αυτές κυοφορούνται μέσα στις ανισονομίες, τις αδικίες και τα διαρκεί διαχρονικά εγκλήματα που επιχειρούνται σε βάρος του παραγκωνισμένου βορρά.

Οι αλλεπάλληλες σφαγιαστικές συμπεριφορές για όλες τις ομάδες του βόρειου χώρου δεν διαγράφονται εύκολα. Χρόνια ολόκληρα λοιπόν εσείς, που τώρα κυνηγάτε το φάντασμα του διχασμού για να το ξορκίσετε, είστε τελικά εκείνοι που επιπόλαια και ανεύθυνα ρίχνετε τη σπορά του. Ακόμα και αυτό που επιχειρείτε σήμερα δεν είναι παρά μια κίνηση που ρίχνει νερό στον ίδιο μύλο. Σε αυτόν δηλαδή του διχασμού. Αν όμως θέλετε να βρείτε ποιοι είναι εκείνοι που υποδαυλίζουν τον διχασμό μπορείτε να το κάνετε εύκολα και χωρίς μεγάλο κόπο. Κι αυτό γιατί, βρίσκονται πολύ κοντά σας, είναι δίπλα σας και μόνιμα φιλοξενούμενοι στα παράθυρα και τις εκπομπές σας. Μπάζα και ιδεολογικά σκουπίδια, εθνομοϊδεάτες, αρνητές της γενοκτονίας των Ποντίων και του διωγμού των Ελλήνων της Μικράς Ασίας, με φιλοσκοπιανές και φιλοτουρκικές απόψεις στα συγγράμματά τους, αλλά και μερικούς που σήμερα βρίσκουν στέγη και θαλπωρή σε κυβερνητικές θέσεις. Σε αυτούς απευθυνθείτε και όχι στους βορειοελλαδίτες. Αυτοί την Ελλάδα την έχουν μέσα στην ψυχή τους και δεν πρόκειται για κανέναν λόγο να τη διχάσουν και να την πληγώσουν.

Απολαύστε το πολυτελέστατο Μετρό σας, που κοντεύει να φτάσει στη Λαμία, και αφήστε μας στην τρύπα μας, που υπάρχει εδώ και μια 20ετία. Το αεροδρόμιο της συμπρωτεύουσας λειτουργεί έξι μήνες τον χρόνο! Και οι κάτοικοι της Θεσσαλονίκης κινδύνευσαν εν έτη 2018 να αποτελέσουν τα τραγικά θύματα μιας απίστευτης και ακατανόητης λειψυδρίας. Απλά και χαρακτηριστικά δείγματα «διχασμού» και διαφοράς.  Να μην προχωρήσουμε σε απαρίθμηση παρόμοιων συγκρίσεων. Μένουμε απλά σε μια και μόνο δική μας προειδοποίηση προς τους Αθηνοπειραιώτες. Μην κυνηγάτε την ουρά σας. Εσείς είστε εκείνοι που σε κάθε βήμα σας και σε κάθε λέξη σας προκαλείτε τον διχασμό.

Υ.Γ.: Ο Γιώργος Τουρσουνίδης ήταν συγκλονιστικός. Του αξίζουν θερμά συγχαρητήρια. Όσο για τον βουλευτή, Αριστείδη Φωκά, οφείλω να ομολογήσω ότι τον χάρηκα στο σύνολο της τοποθέτησής του, εξαιρουμένου του συνθήματος που αφορούσε το «επίπεδο» του κοινοβουλίου. 
http://www.metrosport.gr/article/chronia-kalliergousan-ton-dichasmo-ke-tora-xorkizoun-to-fantasma-tou
Χρόνια καλλιεργούσαν τον διχασμό και τώρα ξορκίζουν το φάντασμά του! Ο Δημήτρης Μπούζας αρθρογραφεί και σχολιάζει τη στάση της Αθήνας απέναντι στον Τουρσουνίδη και τον Φωκά Reviewed by GEORGE GEOPONOS on Απριλίου 18, 2018 Rating: 5
All Rights Reserved by GEOPONOS BET PAOK © 2013 - 2017
Powered By Blogger, Designed by Sweetheme

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Εικόνες θέματος από merrymoonmary. Από το Blogger.