Αήττητο; Θα σέβεστε!

Ο ΠΑΟΚ “ξέρανε” τον Ολυμπιακό επικρατώντας με 0-1 χάρη σε γκολ του Μιχάι στο 90′
Ο ΠΑΟΚ έβγαλε καρδιά και πέρασε για άλλη μια φορά από το “Καραϊσκάκη” επικρατώντας με 0-1 του Ολυμπιακού χάρη σε γκολ του Μιχάι στο 90′. Οι νταμπλούχοι Ελλάδας έτσι έσπασαν το φετινό αήττητο των “ερυθρολεύκων” και έμειναν ζωντανοί για τη 2η θέση του πρωταθλήματος.
Ξανά με τριάδα στην άμυνα και σύστημα 3-5-2 ήταν το βασικό σχήμα που παρέταξε ο Αμπέλ Φερέιρα. Ο Πασχαλάκης ήταν κάτω από τα δοκάρια, οι Ίνγκασον, Βαρέλα και Μιχαηλίδης ήταν η τριάδα των στόπερ, οι Γιαννούλης και Ροντρίγκο τα δυο φουλ μπακ στις πλευρές, οι Μαουρίσιο και Ελ Καντουρί στα χαφ, λίγο μπροστά τους ο Μπίσεσβαρ, ενώ οι Τζόλης και Άκπομ κινούνταν στην επίθεση. Από την πλευρά του, ο Πέδρο Μαρτίνς δεν άλλαξε το γνωστό 4-3-3 επαναφέροντας όλα τα βασικά του όπλα, με τον Τσιμίκα στο αριστερό άκρο της άμυνας, και τους Βαλμπουενά-Μασούρα να πλαισιώνουν τον Ελ Αραμπί στην επίθεση.
Ο ΠΑΟΚ μπήκε με μεγάλη ένταση και διάθεση στο ματς και μετέτρεψε σε μονόλογο το πρώτο 20λεπτο. Οι παίκτες του Δικεφάλου είχαν ψηλά τις γραμμές τους, κράτησαν σωστά την μπάλα και έβγαιναν συχνά μπροστά για να πετύχουν κάποιο γκολ. Ο Μπίσεσβαρ ήταν το σημείο αναφοράς στη δημιουργία αλλά και την εκτέλεση των επιθέσεων. Στο 3′, ο Ολλανδός βρήκε τον Τζόλη σε καλή θέση, ενώ στο 7′ με προσωπική προσπάθεια και σουτ απείλησε τον Σα. Στο 14′ ήρθε η καλύτερη ευκαιρία, και πάλι με πρωταγωνιστή τον Μπίσεσβαρ, ο οποίος όμως αστόχησε από πλεονεκτική θέση.
Ο Ολυμπιακός δυσκολευόταν να πάρει την κατοχή της μπάλας και να φτιάξει παιχνίδι, και έπρεπε να περάσει το πρώτο μισάωρο για να ισορροπήσει. Στο 32′ μάλιστα έκανε την πρώτη του φάση, από στημένη μπάλα και κεφαλιά του Σεμέδο που έφυγε λίγο άουτ. Με τον ρυθμό να έχει πέσει αρκετά, ο ΠΑΟΚ ξαναφώναξε “παρών” επιθετικά προς το φινάλε του ημιχρόνου. Στο 41′ και 42′, τα σουτ των Μπίσεσβαρ και Μαουρίσιο σταμάτησαν όμως στον Σα. Έτσι, το 0-0 παρέμεινε μέχρι το τέλος του πρώτου μέρους.
Με μια αναγκαστική αλλαγή ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο για τον ΠΑΟΚ καθώς ο Μιχάι πέρασε στη θέση του τραυματία Ίνγκασον. Το παιχνίδι ήταν περισσότερο μοιρασμένο με τις δυο ομάδες να ψάχνουν εξίσου το γκολ. Η μεγάλη ευκαιρία ήρθε από το Δικέφαλο στο 58′, όταν ο Γιαννούλη από πλεονεκτική θέση έστειλε με σουτ την μπάλα άουτ, ενώ λίγο μετά ο Σφιντέρσκι πήρε τη θέση του Άκπομ.
Στο 66′, ο Μπίσεσβαρ είχε νέο σουτ που έφυγε άουτ, λίγο πριν δώσει τη θέση του στον Στοχ. Ο Σλοβάκος απείλησε με κάποιες επικίνδυνες εκτελέσεις στημένων φάσεων, την ώρα που ο ΠΑΟΚ ήταν η ομάδα που έψαχνε περισσότερο το γκολ της νίκης.
Αυτό τελικά ήρθε στο 90′. Μετά από υπέροχη προσπάθεια του Μαουρίσιο και σέντρα στο Ροντρίγκο, ο Μιχάι με κεφαλιά έκανε το 0-1. Στο 92′, ο Πασχαλάκης έβγαλε εντυπωσιακά εξ επαφής σουτ του Χασάν, ο ίδιος πέτυχε γκολ στο 95′ αλλά υποδείχθηκε ορθώς οφσάιντ, έτσι το 0-1 έμεινε ως το τελικό σκορ.
Γκολ: Μιχάι 90′ (κεφαλιά)
Δοκάρι: –
Κίτρινες: Ομάρ 38′, Μπουχαλάκης 50′, Σισέ 71′ / Γιαννούλης 33′, Ελ Καντουρί 47′, Μπίσεσβαρ 52′, Μιχάι 85′
Κόκκινη: –
Ολυμπιακός: Σα, Τσιμίκας, Σεμέδο, Σισέ, Ελαμπντελαουί, Μπουχαλάκης, Καμαρά, Γκιλιέρμε (Φορτούνης 62′), Βαλμπουενά (Ραντζέλοβιτς 86′), Μασούρας (Μπρούνο 62′), Ελ Αραμπί (Χασάν 77′).
ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης, Ίνγκασον (Μιχάι 46′), Βαρέλα, Μιχαηλίδης, Ελ Καντουρί (Εσίτι 79′), Μαουρίσιο, Ροντρίγκο, Γιαννούλης, Μπίσεσβαρ (Στοχ 72′), Τζόλης (Λημνιός 79′), Άκπομ (Σφιντέρσκι 59′).
Διαιτητής: Μανούχος (Αργολίδας)
Βoηθοί: Μπουξμπάουμ (Αν. Αττικής), Καρατζίκας (Αθηνών)
https://inpaok.com/649704/aittito-tha-seveste/
Αήττητο; Θα σέβεστε! Reviewed by GEORGE GEOPONOS on Ιουλίου 13, 2020 Rating: 5
All Rights Reserved by GEOPONOS BET PAOK © 2013 - 2017
Powered By Blogger, Designed by Sweetheme

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Εικόνες θέματος από merrymoonmary. Από το Blogger.