Προστασία σε θερμοκρασία… βρασμού! Αρις Νικολάκης

Λοιπόν, ξεκινούμε και σήμερα την κατάθεση της (πάντοτε, ταπεινής…) άποψης μας με την (γνωστή τοις πάσι…) πεποίθηση μας. Ουδεμία σημασία ή… Εάν προτιμάτε… Ελάχιστη σημασία έχει ποιοι θα παίξουν την Κυριακή στον τελικό του Πρωταθλήματος. Σημασία έχει και δη μέγιστη, πως θα παίξουν. Αυτό μετρά για τον εφετινό ΠΑΟΚ. Αυτό τουλάχιστον, αντιληφθήκαμε κι αντιλαμβανόμαστε εμείς για τον εφετινό ΠΑΟΚ

Τούτο δε, κατά κανόνα. Υπάρχει βλέπετε… Εάν όχι, οι εξαιρέσεις, η εξαίρεση του. Κι έχει όνομα: Ίνγκι Ίνγκασον. Όσο και να προσπαθήσουν, οι διαθέσιμοι για την αντικατάσταση του, δεν καλύπτουν πλήρως το κενό του. Δεν το λέμε. Το λένε τα αποτελέσματα.

Ο Ισλανδός είναι αναντικατάστατος! Ίσως δε, να είναι κι ο μοναδικός τέτοιου είδους παίκτης σε μία ομάδα συνόλου. Τέτοιου είδους ομάδα είναι ο εφετινός ΠΑΟΚ.

Είναι δε , καλό για μία ομάδα να είναι ομάδα συνόλου. Δεν είναι καλό να υπάρχει έστω κι ένας παίκτης της, ο οποίος να είναι αναντικατάστατος….

Εδώ βέβαια, δεχόμαστε κάθε ένσταση σχετική με τη μη δοκιμή – ως αντικαταστάτη του Ίνγκι Ίνγκασον – του Γιάννη Μιχαηλίδη. Για να μη χωρά κουβέντα σας στην ανάδειξη μας ως αναντικατάστατου του Ισλανδού.

Στην προκειμένη περίπτωση εμείς έχουμε την εντύπωση πως ο Ραζβάν Λουτσέσκου γνωρίζει περισσότερα από όσα, όλοι μας. Έτσι κρατά τον δυναμικό νεαρό αμυντικό καθηλωμένο στον πάγκο…

Ως εκ τούτων, οι κανονικές προπονήσεις τελευταία του Ισλανδού κεντρικού αμυντικού είναι καλός οιωνός ενόψει του Τελικού της Κυριακής, με τον Ολυμπιακό. Καλός οιωνός είναι κι οι κανονικές προπονήσεις του Ντόουγκλας Αουγκούστο αλλά… Ο Ισλανδός ως «ιθύνων νους» της άμυνας, προσδίδει μεγαλύτερη αγωνιστική – συνάμα και ψυχική και πνευματική - ισχύ στις «μηχανές» του ΠΑΟΚ. Δίχως να μειώνεται ούτε κατ’ ελάχιστον η μέγιστη σημασία της παρουσίας του Βραζιλιάνου. Όπως και να το κάνουμε όμως, ο Ίνγκι Ινγκασον είναι και «λίρα εκατό» σε ό, τι αφορά την απόδοση προσωπικής ισχύος. Έτσι;

Στον μεθαυριανό Τελικό μετρούν, όλως ιδιαιτέρως, οι παρουσίες παικτών και για τη μια και για την άλλη πλευρά του «μετώπου» της Τούμπας. Κι εδώ ο ΠΑΟΚ μειονεκτεί έναντι του Ολυμπιακού. Να εξηγηθούμε, για να μην παρεξηγηθούμε. Για τους φιλοξενούμενους ο Τελικός της Κυριακής δύναται να καταστεί κι ως νυν υπέρ πάντων αγώνας τους. Έχει την ίδια ακριβώς σημασία γι’ αυτούς με τη σημασία την οποία έχει για τους γηπεδούχους.

Για τους γηπεδούχους όμως, δύναται να καταστεί ως νυν υπέρ πάντων αγώνας τους με μία διαφορά. Γι’ αυτούς έπεται κι ένας άλλος ανάλογος αγώνας. Ο τελικός του Κυπέλλου!

Χρειάζεται ξεχωριστή προσέγγιση ο Τελικός της Κυριακής από τον ΠΑΟΚ. Έπεται κι ο άλλος, βλέπετε. Εδώ ακριβώς είναι το πλεονέκτημα του Ολυμπιακού. Ο προπονητής των «ερυθρόλευκων» θα παίξει τα ρέστα του. Ο προπονητής του «δικέφαλου» οφείλει, να προσέξει παίζοντας τα. Έπεται κι άλλος Τελικός. Σύγκριση τους δε χωρά αλλά… Και γιατί να γίνει σύγκριση; Ο ΠΑΟΚ και θέλει και μπορεί να πάρει νίκη και στους δυο.

Εξάλλου σε αυτόν της Κυριακής έχει και το σημαντικότατο και καθοριστικότατο πλεονέκτημα της έδρας. Τούμπα είναι αυτή. Με ατμόσφαιρα – εμείς επιμένουμε – σε θερμοκρασία… βρασμού!

Με την επισήμανση της ύψιστης ανάγκης επίδειξης ξεχωριστής προσοχής από την κερκίδα. Η πρόκληση παρεκτροπής της είναι στα πλάνα κάθε αντιπάλου του ΠΑΟΚ. Η εικόνα της απόπειρας εξ οικείων μαχαιριάς στην πλάτη του «δικέφαλου» με τη μπουκάλι στον τελευταίο αγώνα της Τούμπας είναι νωπή ακόμη...

Με λίγα λόγια; Προστασία για την - σε θερμοκρασία… βρασμού – Τούμπα, σημαίνει ξεκάθαρα, προστασία για τον ΠΑΟΚ!

https://www.metrosport.gr/prostasia-se-thermokrasia-vrasmoy-770742

 

Προστασία σε θερμοκρασία… βρασμού! Αρις Νικολάκης Reviewed by GEORGE GEOPONOS on Μαΐου 12, 2023 Rating: 5
All Rights Reserved by GEOPONOS BET PAOK © 2013 - 2017
Powered By Blogger, Designed by Sweetheme

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Εικόνες θέματος από merrymoonmary. Από το Blogger.