ΤΟ «ΟΧΙ» ΤΟΥ ΙΒΑΝ… απομάκρυνε την επικίνδυνη εσωστρέφεια και κράτησε όρθιο και πανέτοιμο τον ΠΑΟΚ. Δημήτρης Μπούζας

Η ηρεμία και η αισιοδοξία αποκαταστάθηκαν και οι πρωταθλητές απερίσπαστοι επικεντρώνουν την προσπάθεια τους, στην αναγκαία ενίσχυση του ρόστερ. Οι ευοίωνες προοπτικές παραμένουν άθικτες και οι χρυσοφόροι όμιλοι του Τσάμπιονς Λιγκ τους περιμένουν.

Απογοητεύτηκαν οι υποστηρικτές και ντελάληδες της πιθανής αυτοκαταστροφικής πώλησης. Ο όμιλος «Metromedia», πρώτος υπερασπιστής της παραμονής του Κωνσταντέλια.

Απόφαση λογική και δίκαιη. Θα την χαρακτηρίζαμε και γενναία, αν δεχθούμε ότι πάρθηκε κάτω από την πίεση… «ειδικών συνθηκών». Ο Ιβάν πήρε το θέμα πάνω του και έκλεισε τον φάκελο και τον επικίνδυνο κύκλο μιας υφέρπουσας εσωστρέφειας, πριν προκληθούν δυσάρεστες καταστάσεις. Οι οποίες θα εκτροχίαζαν το τρένο από τις ράγες της ιδανικής ψυχολογίας και των ευοίωνων προοπτικών («θείο δώρο» της κατάκτηση του κορυφαίου πρωταθλήματος της ιστορίας του ποδοσφαίρου).

Είναι αλήθεια πως ο κόσμος του ΠΑΟΚ πέρασε μια μεγάλη δοκιμασία, βιώνοντας μια απίστευτη και απρόσμενη κατάσταση, όντας υποχρεωμένος να παρακολουθεί για μεγάλο χρονικό διάστημα ένα ακατανόητο «παζάρι», στο οποίο οι επίσημες και ανεπίσημες διαρροές, ερχόντουσαν και έφευγαν η μία μετά την άλλη, σαν στιλέτα στην καρδιά και στην σκέψη του. Το ίδιο αλήθεια είναι ότι ποτέ δεν πέρασε από το μυαλό των ΠΑΟΚτσήδων, πως θα ζούσαν μια τέτοια κατάσταση, τη στιγμή που ακόμη δεν είχαν απολαύσει τις υπέροχες στιγμές που τους χάρισε η ομάδα τους, κατακτώντας το φετινό πρωτάθλημα.

Οι ημέρες που άρχισαν και τελείωσαν και συμπεριέλαβαν στην διάρκεια τους αυτή την περίεργη «ιστορία», θα παραμείνουν στην ιστορία του λαοφιλέστατου συλλόγου, σαν ένα ιδιαίτερο και ξεχωριστό κεφάλαιο. Κι αυτό γιατί στο διάστημα τους χωρίς να αντιληφθούν, έδωσαν εξετάσεις αρκετοί σημαντικοί παράγοντες. Τα τεστ στα οποία υποβλήθηκαν ήταν δύσκολα.

Ποιοι τα πέρασαν με επιτυχία; Απλά και σταράτα: Ο λαός του ΠΑΟΚ που αντέδρασε με πρωτοφανή ομοψυχία και απόλυτη πλειοψηφία, ο ηγέτης του που αφουγκράστηκε με σεβασμό στο τι ήθελε αυτός ο υπέροχος κόσμος και όσοι από το δημοσιογραφικό μετερίζι, πολέμησαν με πάθος και στην πρώτη γραμμή για να ματαιωθεί η προσχεδιασμένη για ανεξήγητους λόγους πώληση. Στους τελευταίους θα μας επιτρέψετε να συμπεριλάβουμε τον «όμιλο» μας, ο οποίος πρωτοστάτησε και προσπάθησε όσο λίγοι, για να μείνει ο Κωνσταντέλιας στην Τούμπα.

Οι χαμένοι; Αυταπόδεικτα και αυτονόητα όσοι σαν έμποροι σε επαρχιακή εμποροπανήγυρη, διαλαλούσαν το εμπόρευμα τους, χρησιμοποιώντας εκφράσεις οι οποίες προκαλούσαν υποψίες πολλές φορές και γέλιο. Μονίμως κρατούσαν και το κομπιουτεράκι στο χέρι τους, υπολογίζοντας το πόσο ωφελημένος θα είναι ο ΠΑΟΚ, τονίζοντας ιδιαίτερα και το ποσό που θα μπορούσε να εισπράξει από τις μεταπωλήσεις. Ως ένα σημείο βέβαια θα πρέπει να τους ευγνωμονούν οι παράγοντες του ΠΑΟΚ, γιατί με τόσο πάθος υπερασπιζόντουσαν τα καλώς ή κακώς – κατά περίσταση - συμφέροντα του ΠΑΟΚ. Αυτούς τους τελευταίους θα τους βρείτε και μέσα στην οικογένεια του ΠΑΟΚ, αλλά και στις γνωστές παρασκηνιακές αντιΠΑΟΚτσήδικες δημοσιογραφικές παρεούλες.

Το «όχι» λοιπόν του Ιβάν έφραξε το δρόμο σε μια πιθανή και σίγουρα αυτοκαταστροφική εσωστρέφεια, επαναφέροντας την ηρεμία και την καλή ψυχολογία και δίνοντας την ευκαιρία στους καθ ύλην αρμόδιους (δεν γνωρίζουμε αν και πλην της κυρίας Γκοντσάρεβα, υπάρχουν και άλλα μέλη) να ξεμπλοκάρουν τις όποιες συμφωνίες έχουν βραχυκυκλώσει και για μεγάλο διάστημα όπως όλα δείχνουν έχουν βαλτώσει.

Οι ανεπίσημες διαρροές - δυστυχώς πάλι ανεπισήμως πληροφορούμαστε τα περί μεταγραφών του ΠΑΟΚ – παρουσιάζουν για μια ακόμη φορά, την υπόθεση Μεϊτέ να έχει κλείσει με την ομάδα αλλά όχι με τον παίκτη, του Μαντί Καμαρά να έχει μπει στο περιθώριο, ενώ εντείνονται οι επαφές για τους Ετζούκε και Μπρέιθγουεϊτ. Παράλληλα περιμένουμε και τις ανανεώσεις των συμβολαίων (!) των Σβαμπ και Κετζιόρα, την παραμονή των οποίων έχει εισηγηθεί ο Λουτσέσκου.

https://www.metrosport.gr/to-ochi-toy-ivan-apomakryne-tin-epikindyni-esostrefeia-kai-kratise-orthio-kai-panetoimo-ton-paok-985179

 

ΤΟ «ΟΧΙ» ΤΟΥ ΙΒΑΝ… απομάκρυνε την επικίνδυνη εσωστρέφεια και κράτησε όρθιο και πανέτοιμο τον ΠΑΟΚ. Δημήτρης Μπούζας Reviewed by GEORGE GEOPONOS on Ιουνίου 10, 2024 Rating: 5
All Rights Reserved by GEOPONOS BET PAOK © 2013 - 2017
Powered By Blogger, Designed by Sweetheme

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Εικόνες θέματος από merrymoonmary. Από το Blogger.