Κωνσταντέλιας: Ο Γιάννης του Βόλου… έγινε ο μικρός μάγος ΠΑΟΚ! Κωστής Παναγιώτου


 ΠΑΟΚ και Γιάννης Κωνσταντέλιας αποφάσισαν να συνεχίσουν μαζί παρά τις αυστριακές σειρήνες, καθώς μετά από επικοινωνία που είχε ο 21χρονος με τον ισχυρό άνδρα του ΠΑΟΚ, Ιβάν Σαββίδη, διαπιστώθηκε η κοινή επιθυμία των δύο πλευρών να πορευτούν μαζί και τη νέα σεζόν.

Ο "δικέφαλος" εν τέλει αρνήθηκε την πρόταση 17.5 εκατομμυρίων (συν ποσοστό μεταπώλησης 18%) της Σάλτσμπουργκ για τον 21χρονο μεσοεπιθετικό και το παιδί θαύμα θα συνεχίσει να μαγεύει τα ελληνικά γήπεδα... και όχι μόνο!

Έρωτας με την πρώτη ματιά

Η αγάπη του Γιάννη Κωνσταντέλια για τη στρογγυλή θεά ήταν σαν έρωτας με την πρώτη ματιά. Από πολύ μικρή ηλικία ο Γιάννης δεν αποχωριζόταν με τίποτα την αγαπημένη του μπάλα, ακόμη και αν βρισκόταν μέσα στο σπίτι, δείχνοντας πως η σχέση του με το τόπι ήταν διαφορετική από τα άλλα παιδιά!

«Έπαιζα όλη μέρα μπάλα, επί πολλές ώρες, έπαιζα στα πάρκα, στο δρόμο. Έβρισκα πιο δημιουργικό το ποδόσφαιρο στο δρόμο, έτσι το ερωτεύτηκα», δήλωσε ο ίδιος στον επίσημο λογαριασμό του ΠΑΟΚ.

ntelias-1pBAM.jpg

Σε ηλικία εννέα ετών εντάχθηκε στις ακαδημίες της Αγίας Παρασκευής και γρήγορα απέδειξε πως διαθέτει ένα ταλέντο ξεχωριστό, που δύσκολα συναντάς στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Το 2013 οι δρόμοι του Ντέλια και του ΠΑΟΚ διασταυρώνονται και ο μικρός Γιάννης εντάσσεται στις ακαδημίες του "δικεφάλου". «Το πρότζεκτ του Κωνσταντέλια είναι μια εμμονή που είχε ο Πουρλιοτόπουλος από την πρώτη μέρα που τον είδε. Κίνησε γη και ουρανό για να τον πάρει. Θέλαμε αυτή τη συνεργασία και έγινε», είχε αναφέρει μεταξύ άλλων ο υπεύθυνος ακαδημιών της Αγίας Παρασκευής, Αλέξανδρος Μαλακασιώτης, στο Metropolis 95.5, για το πώς ο Κωνσταντέλιας μετακόμισε στον ΠΑΟΚ.

Αξίζει να σημειωθεί, πως το 2018 η Μπαρτσελόνα είχε καταθέσει επίσημη πρόταση στον ΠΑΟΚ για τον Κωνσταντέλια, αλλά ο "δικέφαλος" κατάφερε να τον κρατήσει στη Θεσσαλονίκη, καθώς την πρώτη μέρα που μπορούσε ο "Ντέλιας" να υπογράψει συμβόλαιο, σε ηλικία 15 ετών, έπεσαν οι υπογραφές, με τον ΠΑΟΚ να εξασφαλίζει στην οικογένεια του ποδοσφαιριστή όλα όσα συζητήθηκαν, δημιουργώντας μια σχέση εμπιστοσύνης.

«Ο Γιάννης μπαίνει και ξεχωρίζει στο γήπεδο. Η ποδοσφαιρική του ευφυΐα, η ταχύτητά του και οι αντιδράσεις του τον κάνουν να ξεχωρίζει στην ηλικία του. Απολαμβάνει το ποδόσφαιρο και δεν τον ενδιαφέρει κάτι άλλο εκτός από το να είναι στο γήπεδο και να κάνει αυτό που ξέρει καλά. Είναι στο χέρι του. Δουλεύει εξτρά και με προσωπικούς γυμναστές περισσότερο σωματοδομικά. Το κάνει και το προσπαθεί. Το θέλει. Αν δεν το ήθελε δεν θα έτρεχε στις παραλίες με έξτρα προπόνηση»ήταν τα λόγια του Αλέξανδρου Μαλακασιώτη στο Metropolis 95.5.

Μετά από 8 χρόνια στα τμήματα υποδομής του ΠΑΟΚ και πολλές στιγμές μαγείας, ο Κωνσταντέλιας πήρε το βάπτισμα του πυρός στην πρώτη ομάδα, τον Ιανουάριο του 2021, κόντρα στον ΟΦΗ. Και όλα αυτά πριν ακόμη κλείσει τα 18 του χρόνια.

Ακολούθησαν δύο γεμάτες σεζόν με τον "δικέφαλο" σε Ελλάδα και Ευρώπη, ανεβάζοντας κατά πολύ τις ποδοσφαιρικές μετοχές του, χαρίζοντάς μας μοναδικές στιγμές.

Το "άλμα" του Κωνσταντέλια

Η σεζόν 2023/24 ήταν η δεύτερη γεμάτη σεζόν του Κωνσταντέλια με την ασπρόμαυρη φανέλα, με τον 21χρονο άσο να πραγματοποιεί την πιο παραγωγική χρονιά του, κάνοντας, παράλληλα, άλμα στις επιδόσεις του.

Στο περσινό πρωτάθλημα αγωνίστηκε σε 30 αναμετρήσεις (2.176 λεπτά), έχοντας 2 γκολ και 4 ασίστ, ενώ τη σεζόν που μας πέρασε κατέγραψε σε 34 συμμετοχές (2.020 λεπτά), με απολογισμό 9 τέρματα και 7 ασίστ.

Ωστόσο, η σημαντική πρόοδος του Κωνσταντέλια δεν αφορά μόνο τη συνεισφορά του στα γκολ, αλλά τη συνολική παρουσία του εντός αγωνιστικού χώρου, καθώς παρουσιάζει βελτίωση σε όλους τις στατιστικές κατηγορίες.

Παρακάτω θα δείτε τη βελτίωση του διεθνή άσου στην Stoiximan Super League:

Ανά αγώνα

2022/23

2023/24

Ενέργειες με τη μπάλα

34.9

34.9

Πάσες

17.9 (80%)

18.4 (84%)

Πάσες πάνω από τη σέντρα

13.8 (74%)

12.9 (76%)

Πάσες-κλειδιά

1.3

0.9

xA

0.16

0.25

Τελικές (εντός εστίας)

1.4 (0.5)

1.5 (0.6)

xG

0.07

0.19

Ντρίμπλες

0.8 (48%)

1.4 (54%)

Κερδισμένες μονομαχίες

3.2 (44%)

3.8 (50%)

Με μια πρώτη ματιά παρατηρούμε πως ο Κωνσταντέλιας σημείωσε άνοδο σε όλες τις παραπάνω στατιστικές κατηγορίες σε σχέση με πέρυσι, αλλά το εντυπωσιακό είναι πως κατάφερε ταυτόχρονα να βελτιώσει τις επιδόσεις και στην απειλή και στη δημιουργία.

Το 0.16 xG ανά αγώνα της περσινής σεζόν έδωσε τη θέση του στο 0.25, ενώ αντίστοιχη βελτίωση σημείωσε και στο xA, από 0.07 σε 0.19. Μάλιστα, τη σεζόν που μας πέρασε δημιούργησε 9 μεγάλες ευκαιρίες για τους συμπαίκτες του, όντας τρίτος στο στρατόπεδο του ΠΑΟΚ, ενώ τη σεζόν 2022/23 είχε 5.

Εξίσου εντυπωσιακό είναι το γεγονός, πως ο "Ντέλιας" ολοκλήρωσε τη σεζόν ως ο κορυφαίος παίκτης του ΠΑΟΚ σε δύο κατηγορίες, καθώς ήταν πρώτος σε τελικές και πρώτος σε ντρίμπλες ανά αγώνα.

Ο 21χρονος άσος κατάφερε σε διάστημα 2,5 χρόνων με τον ΠΑΟΚ να αγαπηθεί από όλους τους φιλάθλους, ανεξαρτήτως ομάδας. Οι "μαγείες" εντός αγωνιστικού χώρου, αλλά και το χαμόγελο, που τον συνοδεύει σε κάθε ενέργειά του, αποτέλεσαν ένα κράμα ξεχωριστό, που λατρεύτηκε από τους φίλους του "δικεφάλου" και χειροκροτήθηκε από τους αντιπάλους του...και το ίδιο θα συνεχίσει να συμβαίνει και την επόμενη σεζόν!

https://www.metrosport.gr/konstantelias-o-giannis-toy-voloy-egine-o-mikros-magos-paok-983868

Κωνσταντέλιας: Ο Γιάννης του Βόλου… έγινε ο μικρός μάγος ΠΑΟΚ! Κωστής Παναγιώτου Reviewed by GEORGE GEOPONOS on Ιουνίου 09, 2024 Rating: 5
All Rights Reserved by GEOPONOS BET PAOK © 2013 - 2017
Powered By Blogger, Designed by Sweetheme

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Εικόνες θέματος από merrymoonmary. Από το Blogger.