ΠΑΟΚ: Συγκλονιστικός Κουλιεράκης, κατάθεση ψυχής στους προκριματικούς της Ευρώπης

Σε μία πιο κυνική ανάγνωση της παρουσίας του, θα έλεγε κανείς πως η βιτρίνα της Ευρώπης του πάει. Τα σπουδαιότερα ματς με την ασπρόμαυρη φανέλα, ο Κουλιεράκης τα έδωσε στην Ευρώπη. Η φετινή σεζόν όμως ξεπέρασε με το... καλημέρα κάθε προσδοκία. Στα 4 παιχνίδια των προκριματικών του Champions League, o 20χρονος στόπερ σημείωσε τρία (!) γκολ, κατέγραψε μία ασίστ και είχε και τρία δοκάρια. Σε παιχνίδια που οι επιθετικοί του δεν κατάφεραν να σκοράρουν... 

Δύο γκολ στο πρώτο παιχνίδι με την Μπάνια Λούκα και δοκάρι στον επαναληπτικό. Νέο δοκάρι με την Μάλμε στο Eleda Stadion, για να έρθουμε στη ρεβάνς με τους Σουηδούς και στην ασύλληπτη γκολάρα από απόσταση 35 μέτρων που έδωσε το προβάδισμα στον ΠΑΟΚ για το 2-1. Δοκάρι ξανά στην επανάληψη, σε ένα ματς κατάθεση ψυχής από τον Κρητικό που έδειξε τσαγανό, θράσος και προσωπικότητα.

Στην περίπτωση του «Κούλιε» οι αριθμοί αποτυπώνουν την απόλυτη πραγματικότητα. Ο μικρός μπήκε μπροστά στα δύσκολα, έδωσε τα πάντα στην προσπάθειά του να ζήσει το όνειρο της Ευρώπης, της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης, φορώντας την φανέλα της ομάδας που τον γαλούχησε ποδοσφαιρικά. Στα 20 του έχει πετύχει στόχους με τον ΠΑΟΚ που κάποτε, ίσως και να φάνταζαν ως όνειρο. Και πολλά από τα όνειρα που είχε με τον Δικέφαλο, έγιναν πραγματικότητα.

Ο ίδιος λέει πάντα πως «αν σκέφτεσαι αρνητικά, αρνητικά πράγματα θα σου συμβούν». Και πίστευε πολύ στην πρόκριση. Ακόμη κι όταν όλα έδειχναν να στραβώνουν για τον ΠΑΟΚ, σε μία άκρη του γηπέδου, εντόπιζες τον Κουλιεράκη να κάνει χειρονομίες με τα χέρια του, να δίνει οδηγίες, να πουσάρει τους συμπαίκτες του. Ένας ηγέτης, ετών 20 παρακαλώ!

Στην περίπτωσή του δεν μιλάμε απλά για εξέλιξη, για βήματα προόδου αλλά για άλματα. Με διάθεση, δουλειά και πειθαρχία για να κατακτήσει τον κόσμο. Και τον κόσμο του ΠΑΟΚ αναμφίβολα τον κατέκτησε. Ο μικρός μεγάλωσε και στο πρόσωπό του, στο κλάμα του, αποτυπώθηκαν όλα τα συναισθήματα της στιγμής...

Για να επανέλθουμε στο σήμερα και στην σκληρή -για τους φίλους του ΠΑΟΚ- πραγματικότητα, είναι εύκολο να αντιληφθεί κανείς πως οι εξελίξεις με την Βόλφσμπουργκ ήταν μάλλον... αναμενόμενες. Αν δεν ήταν η Βόλφσμπουργκ, θα ήταν η Άιντραχτ. Η προοπτική του πακέτου που διαθέτει ο «Κούλιε» είναι τρομακτική, δυσεύρετη σε ευρωπαϊκό επίπεδο και προφανώς όλο αυτό το διάστημα, ο χρόνος μετρούσε αντίστροφα. Ο Δικέφαλος το πήγε μέχρι εκεί που τον έπαιρνε, τέλη Αυγούστου, θέτοντας σε προτεραιότητα την ομάδα με φόντο την Ευρώπη.

Προφανώς και για τον ίδιο δεν είναι μία εύκολη απόφαση. Ο ΠΑΟΚ είναι όλη του η ποδοσφαιρική ζωή, όλα όσα είναι σήμερα, όλα όσα ονειρεύθηκε να γίνει... Και αυτά τα οφείλει στον ΠΑΟΚ. Στο φινάλε του αποκλεισμού «λύγισε» καθώς είχαν προηγηθεί πολλά που τον αφορούσαν προσωπικά, αποφάσεις... ζωής και μία υπέρβαση εαυτού στο γήπεδο. 

https://www.sdna.gr/podosfairo/1225828_paok-sygklonistikos-koylierakis-katathesi-psyhis-stoys-prokrimatikoys-tis

 

ΠΑΟΚ: Συγκλονιστικός Κουλιεράκης, κατάθεση ψυχής στους προκριματικούς της Ευρώπης Reviewed by GEORGE GEOPONOS on Αυγούστου 14, 2024 Rating: 5
All Rights Reserved by GEOPONOS BET PAOK © 2013 - 2017
Powered By Blogger, Designed by Sweetheme

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Εικόνες θέματος από merrymoonmary. Από το Blogger.