ΠΑΟΚ: Ο απολογισμός των εννέα πρώτων αγώνων – Οι 13 διαφορετικοί σκόρερ και οι Κεντζιόρα – Ντεσπόντοφ που… συνεχίζουν

Μετά την νίκη του ΠΑΟΚ στο Περιστέρι με το γκολ του Μαντί Καμαρά στο 90λεπτό, που έφερε και το 3/3 στο πρωτάθλημα, έφτασε η ώρα για την πρώτη διακοπή στην σεζόν λόγω των υποχρεώσεων των εθνικών ομάδων. Ο πρώτος κύκλος στην σεζόν είχε διάρκεια εννέα αγώνων για τον Δικέφαλο και είναι η ώρα για τον πρώτο απολογισμό, πριν αρχίσει η καταιγίδα των αγώνων σε Ελλάδα και Ευρώπη από τα μέσα του Σεπτέμβρη.
Εννέα παιχνίδια σύνολο για τους πρωταθλητές (έξι στην Ευρώπη και τρία στο πρωτάθλημα) με την πρώτη σούμα να «γράφει» επτά νίκες, μια ισοπαλία και μια ήττα. Βέβαια η ήττα ήρθε για τον ΠΑΟΚ στο χειρότερο δυνατό παιχνίδι, σε αυτό με την Μάλμε στην Τούμπα όπου έφερε τον οδυνηρό αποκλεισμό από την συνέχεια στο Champions League σε μια βραδιά που σίγουρα θέλουν να ξεχάσουν άπαντες.
Ο απολογισμός ασφαλώς δεν μπορεί να ειναι κακός για τον Δικέφαλο, όταν μετράει επτά νίκες σε εννέα ματς μέχρι στιγμής ωστόσο παραμένει απωθημένο η παρουσία του στην τελική φάση της κορυφαίας ευρωπαϊκής διοργάνωσης. Το βήμα παραπάνω έγινε, μιας που από τις παρουσίες του (δυο φορές στα προημιτελικά) στο Conference League, φέτος θα παίξει στο εντελώς αναβαθμισμένο League Phase του Europa League, αν και αυτή η συμμετοχή σε αυτό το νέο φορμάτ δεν μπορεί να χρυσώσει το χάπι για την αποτυχία στα προκριματικά του Champions League.
Από τις δυο νίκες (εντός και εκτός έδρας) απέναντι στην Μπόρατς Μπάνια Λούκα, στις δυο νίκες με την Σάμροκ (εντός και εκτός έδρας), αφού είχαν μεσολαβήσει η ισοπαλία στην Σουηδία με την Μάλμε και η ήττα στην Τούμπα με 4-3. Σε ότι αφορά το πρωτάθλημα οι δυο νίκες εντος Τούμπας με Πανσερραϊκό (3-2) και Παναιτωλικό (2-0) έκαναν την αρχή και μαζί με το διπλό στο Περιστέρι έχουν τον ΠΑΟΚ στην κορυφή της βαθμολογίας από νωρίς.
Συνεχίζει από εκεί που σταμάτησε ο Κεντζιόρα, το απόλυτο συμμετοχων επτά παίκτες!
Πάμε τώρα από τις.. ομαδικές στις ατομικές επιδόσεις σε αυτά τα πρώτα εννέα παιχνίδια της σεζόν σε Ελλάδα και Ευρώπη, όπου φαίνεται μέσα από τα στοιχεία πως ο Ραζβάν Λουτσέσκου προσπαθεί να χτίσει τον κορμό για όλη την χρονιά. Χωρίς πολλές μεταβολές οι ενδεκάδες από παιχνίδι σε παιχνίδι με τον Ρουμάνο προπονητή να έχει συνολικά επτά παίκτες που τους έχει χρησιμοποιήσει και στα εννέα παιχνίδια της σεζόν μέχρι τώρα, είτε ως βασικούς, είτε ως αλλαγή.
Το SFINA.GR έκανε την έρευνα του και σας παρουσιάζει τα αποτελέσματα…
Και σε αυτούς τους επτά δεν βρίσκεται καν ο Ντόμινικ Κοτάρσκι, που δεν έπαιξε στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος με τον Πανσερραϊκό. Οι επτά που έχουν το 9/9 σε αυτό το ξεκίνημα της σεζόν ειναι (κατά σειρά λεπτών που αγωνίστηκαν σε αυτά) οι Στέφαν Σβαμπ, Μαγκομέντ Οζντόεφ, Γιάννης Κωνσταντέλιας, Αντρίγια Ζίβκοβιτς, Τομας Μουργκ, Μαντί Καμαρά και Κιρίλ Ντεσπόντοφ.
Μπορει ο Τόμας Κεντζιόρα να μην βρίσκεται σε αυτή την κατηγορία των επτά παικτών που έχουν παίξει και στα εννέα πρώτα παιχνίδια της σεζόν, αλλά ο Πολωνός λόγω θέσης και λόγω του ότι δεν υπάρχει άλλος δεξιοπόδαρος στόπερ από την στιγμή που έφυγε ο Εκόνγκ ειναι ο παίκτης που έχει τα περισσότερα λεπτά συμμετοχής μέχρι τώρα. Ο Κεντζιόρα μπήκε στην ενδεκάδα του πρώτου αγώνα με την Μάλμε στην Σουηδία και έκτοτε δεν έχει πάρει… ανάσα, μετρώντας ήδη 660 λεπτά συμμετοχής!
Με εξαίρεση τον Κοτάρσκι που έχει το 8/9 και ως τερματοφύλακας βγαινει εκτός – εσωτερικού – ανταγωνισμού, ο Κεντζιόρα συνεχίζει από εκεί σταμάτησε την περσινή σεζόν, όπου στο δεύτερο μισό της σεζόν δεν έπαιξε μόνο σε ένα παιχνίδι (σε αυτο του Κυπέλλου με τον Πανσερραϊκό).
Την πρώτη δεκάδα αγωνιστικών λεπτών σε αυτά τα πρώτα εννέα παιχνίδια της σεζόν, μετά τον Κεντζιόρα, συμπληρώνουν οι :
ΣΤΕΦΑΝ ΣΒΑΜΠ 652
ΜΠΑΜΠΑ ΡΑΧΜΑΝ 646
ΜΑΓΚΟΜΕΝΤ ΟΖΝΤΟΕΦ 644
ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΕΛΙΑΣ 586
ΑΝΤΡΙΓΙΑ ΖΙΒΚΟΒΙΤΣ 547
ΖΟΑΝ ΣΑΣΤΡΕ 445
ΤΟΜΑΣ ΜΟΥΡΓΚ 438
ΤΑΪΣΟΝ 416
ΜΑΝΤΙ ΚΑΜΑΡΑ 386
ΚΙΡΙΛ ΝΤΕΣΠΟΝΤΟΦ 383
Πρώτος σκόρερ ο Τάισον και ο «λύκος» Κουλιεράκης
Σε ότι αφορά τα πρώτα εννέα ματς της σεζόν ο ΠΑΟΚ έχει σκοράρει σε όλα μεχρι τώρα, δείχνοντας πως με αυτά τα 24 του τέρματα μέχρι τώρα δεν έχει θέμα στο σκοράρισμα αλλά το πρόβλημα παραμένει στην άμυνα. Αξιοσημείωτος ειναι ο πλουραλισμός στα γκολ και φέτος για τον Δικέφαλο με 13 διαφορετικούς σκόρερ ήδη σε αυτό το πρώτο κομμάτι της νέας σεζόν!
Από τους 13 διαφορετικούς σκόρερ σε αυτά τα 24 γκολ του Δικεφάλου, πρώτος σκόρερ μέχρι στιγμής ειναι ο Τάισον έχοντας ήδη πετύχει τρία, ενώ τρία σημαντικά γκολ πέτυχε φέτος ο Κωνσταντίνος Κουλιεράκης που πλέον ειναι κάτοικος Βόλφσμπουργκ.
Από δυο γκολ έχουν οι Σβαμπ και Οζντόεφ, ενώ αρχίζουν να γράφουν ήδη γκολ συνεχίζοντας από πέρσι ο Αντριγια Ζίβκοβιτς και ο Μπάμπα Ράχμαν.
Οι σκόρερ του ΠΑΟΚ μέχρι στιγμής στην σεζόν :
ΤΑΙΣΟΝ 3
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΟΥΛΙΕΡΑΚΗΣ 3
ΣΤΕΦΑΝ ΣΒΑΜΠ 2
ΜΑΓΚΟΜΕΝΤ ΟΖΝΤΕΦ 2
ΑΝΤΡΙΓΙΑ ΖΙΒΚΟΒΙΤΣ 2
ΜΠΑΜΠΑ ΡΑΧΜΑΝ 2
ΤΟΜΑΣ ΜΟΥΡΓΚ 1
ΚΙΡΙΛ ΝΤΕΣΠΟΝΤΟΦ 1
ΖΟΑΝ ΣΑΣΤΡΕ 1
ΜΑΝΤΙ ΚΑΜΑΡΑ 1
ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΕΛΙΑΣ 1
ΤΑΡΙΚ ΤΙΣΟΥΝΤΑΛΙ 1
ΓΟΥΙΛΙΑΜ ΤΡΟΟΣΤ ΕΚΟΝΓΚ 1
Άρχισε το κρεσέντο των ασίστ από νωρίς ο Ντεσπόντοφ!
Ο Κιρίλ Ντεσπόντοφ ήρθε τον περασμένο Αύγουστο στον ΠΑΟΚ και από την στιγμή που μπήκε στην εξίσωση έγινε ένας απαραίτητος παίκτης επιθετικά για την ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου.
Ο αρχηγός της εθνικής Βουλγαρίας κατά την διάρκεια της περσινής σεζόν έκανε double-double σε γκολ και ασίστ, με τον εντυπωσιακό απολογισμό των 26 γκολ σε συνεισφορά στην ομάδα (13 δικά του και άλλα 13 που έδωσε σε συμπαίκτες του) και φέτος συνεχίζει από εκει που σταμάτησε πέρσι.
Ήδη ο «Ντέσπο» μετράει τέσσερις ασίστ στα πρώτα 383 λεπτά συμμετοχής του, με πιο πρόσφατη αυτή στον Μαντί Καμαρά στο 90ο λεπτό του αγώνα με τον Ατρομητο στο Περιστέρι, δείχνοντας ξανά πως οι φαρμακερές εκτελέσεις φάουλ και κόρνερ είναι ένα ισχυρό όπλο για τον Δικέφαλο (και) φέτος.
Ο Αντρίγια έχει προλάβει να μοιράσει δυο ασίστ ήδη φέτος και φαίνεται πως και φέτος ο Σέρβος μεσοεπιθετικός μαζί με τον Βούλγαρο θα κουβαλήσουν τον ΠΑΟΚ στον τομέα της δημιουργίας, ενώ σιγά-σιγα θα αρχίσουν να μπαίνουν σε διαδικασία δημιουργίας και εκτέλεσης οι νεοφερμένοι Τσάλοφ, Τισουντάλι και Σορετίρε.

 

ΠΑΟΚ: Ο απολογισμός των εννέα πρώτων αγώνων – Οι 13 διαφορετικοί σκόρερ και οι Κεντζιόρα – Ντεσπόντοφ που… συνεχίζουν Reviewed by GEORGE GEOPONOS on Σεπτεμβρίου 03, 2024 Rating: 5
All Rights Reserved by GEOPONOS BET PAOK © 2013 - 2017
Powered By Blogger, Designed by Sweetheme

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Εικόνες θέματος από merrymoonmary. Από το Blogger.