Δια πυρός και σιδήρου! Με δυο γκολ στα τελευταία λεπτά, ο ΠΑΟΚ πήρε το διπλό με 0-2 στη Λιβαδειά

Ο ΠΑΟΚ τα βρήκε σκούρα στη Λιβαδειά, είδε τους γηπεδούχους να κερδίζουν πέναλτι στο 70’, αλλά τελικά κατάφερε να φύγει με το διπλό επικρατώντας του Λεβαδειακού με 0-2. Λυτρωτής στο 86’ ο Καμαρά με κεφαλιά, ο Σβαμπ με πέναλτι έγραψε το τελικό σκορ.

Με πλήθος καινούριων προσώπων και ντεμπούτο Λόβρεν ήταν η αρχική ενδεκάδα που παρέταξε ο Ράζβαν Λουτσέσκου, σε σχηματισμό 4-2-3-1. Κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Κοτάρσκι, οι Γκόμεζ, Κόλεϊ, Λόβρεν και Ότο στην τετράδα της άμυνας, οι Σβαμπ – Μπακαγιόκο στα χαφ, και Σορετίρε-Μουργκ-Αντρίγια γύρω από τον φουνταριστό Τισουντάλι στην επίθεση. Από την πλευρά του, ο Νίκος Παπαδόπουλος είχε επιτελικό τον Μπάλτζι, δεξιά της επίθεσης τον Ζίνι, αριστερά τον Πεντρόσο και στην κορυφή τον Ρόμο.

Η αναμέτρηση δεν είχε ιδιαίτερα γρήγορο ρυθμό, ο ΠΑΟΚ είχε περισσότερο την κατοχή της μπάλας και την πρωτοβουλία των κινήσεων, όμως ήταν εμφανής η αγωνιστική του ανομοιογένεια λόγω των πολλών νέων προσώπων στην ενδεκάδα του.

Είναι χαρακτηριστικό ότι το πρώτο ημίωρο συμπληρώθηκε χωρίς να υπάρχει κάποια τελική προσπάθεια προς τις δυο εστίες, τους φιλοξενούμενους να δημιουργούν κάποιες προϋποθέσεις αλλά να μην είναι σε θέση να φτάσουν σε καθαρή φάση για γκολ.

Ο Λεβαδειακός αναθάρρησε με το πέρασμα των λεπτών, πήρε μέτρα στο γήπεδο και είχε 1-2 άστοχα τελειώματα που δεν ανησύχησαν τον Κοτάρσκι, αλλά και ένα σουτ υπό καλές προϋποθέσεις του Τσόκαϊ στο 37’ που κατέληξε κόρνερ.

Η πιο σημαντική στιγμή για τους Βοιωτούς ήρθε στο 40’ μετά από ένα σοβαρό λάθος του Μπακαγιόκο λίγο έξω από την περιοχή. Ο Ζίνι ήταν αυτός που το εκμεταλλεύτηκε αλλά το σουτ του έφυγε άουτ. Έτσι, το 0-0 παρέμεινε.

Με τον Βιεϊρίνια αντί του Ότο που ένιωσε ενοχλήσεις, άρχισε το δεύτερο ημίχρονο για τον ΠΑΟΚ. Οι Πρωταθλητές Ελλάδας έβγαλαν κάπως μεγαλύτερη ένταση στο παιχνίδι τους και απείλησαν πρώτη φορά στο 51’ με επικίνδυνη παράλληλη σέντρα του Βιεϊρίνια που κατέληξε κόρνερ.

Τα πράγματα πάντως δε βελτιώθηκαν τόσο, έτσι στο 60’ ο Λουτσέσκου πέρασε στο γήπεδο τους Καμαρά και Τάισον. Στο 61’ ο Γκόμεζ βρέθηκε σε θέση βολής εντός περιοχής αλλά σούταρε πάνω στον Γκαραβέλη.

Στο 65’, ο Γκόμεζ έδειξε την απειρία του και έκανε πέναλτι πάνω στον Γιαννιώτα (υποδείχθηκε μετά από παρέμβαση το VAR). Την εκτέλεση ανέλαβε ο Μπάρτσι αλλά έστειλε την μπάλα στο δοκάρι και άουτ!

Στο 71’ μπήκαν στο γήπεδο και οι Κωνσταντέλιας-Ντεσπόντοφ, χωρίς όμως να αλλάξει κάτι στη γενική προβληματική εικόνα του Δικεφάλου. Στο 72’ ο Γιαννιώτας – δημιούργησε πολλά προβλήματα στην πλευρά – είχε ένα δυνατό σουτ που έφυγε άουτ, ίδια ήταν η κατάληξη και στο μακρινό σουτ του Καμαρά στο 80’.

Η λύτρωση για τον ΠΑΟΚ ήρθε στο 86’. Μια γλυκιά σέντρα του Βιεϊρίνια από δεξιά και μια καρφωτή κεφαλιά του Καμαρά έφεραν το 0-1. Το κερασάκι στην τούρτα μπήκε στις καθυστερήσεις, όταν ο Λιάγκας έκανε χέρι-πέναλτι, την εκτέλεση ανέλαβε ο Σβαμπ και έγραψε το τελικό 0-2.

Γκολ: Καμαρά 86’ (κεφαλιά), Σβαμπ 92’ (πέναλτι)
Χαμένο πέναλτι: Μπάλτσι 70’ (δοκάρι)
Κίτρινες: Μπάλτσι 31’, Γιαννιώτας 72’, Κωστής 79’, Παπαδόπουλος 88’, Λιάγκας 90’ / Ότο 29’, Γκόμεζ 41’, Λόβρεν 63’, Σβαμπ 67’, Βιεϊρίνια 88’
Λεβαδειακός: Γκαραβέλης, Λιάγκας, Μεχία (Πλέγας 64’), Παπαδόπουλος, Τσόκαϊ (Κάσος 89’), Μορέιρα, Ρόμο (Όζμπολντ 89’), Ζίνι (Γιαννιώτας 53’), Πεντρόζο (Κωστής 64’), Μπάλτσι, Τσάπρας.
ΠΑΟΚ: Κοτάρσκι, Ότο (Βιεϊρίνια 46’), Λόβρεν, Κόλεϊ, Γκόμεζ, Μπακαγιόκο (Καμαρά 60’), Σβαμπ, Μουργκ (Κωνσταντέλιας 71’), Ζίβκοβιτς (Ντεσπόντοφ 71’), Σορετίρε (Τάισον 60’), Τισουντάλι
Διαιτητής: Βεργέτης Χρήστος (Αρκαδίας)
Βοηθοί: Νικολακάκης Βασίλειος (Λασιθίου), Πετρόπουλος Τρύφων (Αρκαδίας)
Γήπεδο: Δημοτικό Στάδιο Λιβαδειάς «Λάμπρος Κατσώνης»
Θεατές: 2.000


https://inpaok.com/837907/dia-pyros-kai-sidirou-2/

 

Δια πυρός και σιδήρου! Με δυο γκολ στα τελευταία λεπτά, ο ΠΑΟΚ πήρε το διπλό με 0-2 στη Λιβαδειά Reviewed by GEORGE GEOPONOS on Οκτωβρίου 06, 2024 Rating: 5
All Rights Reserved by GEOPONOS BET PAOK © 2013 - 2017
Powered By Blogger, Designed by Sweetheme

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Εικόνες θέματος από merrymoonmary. Από το Blogger.