Οι «από πίσω» κρίνουν τον Τσάλοφ στον ΠΑΟΚ. Τότε θα κριθεί ο Τσάλοφ στον ΠΑΟΚ

Η συζήτηση για το θέμα του φορ στον ΠΑΟΚ έχει ανοίξει για τα καλά και πολλοί είναι αυτοί που διερωτώνται αν οι επιλογές που έκαναν οι πρωταθλητές Ελλάδας με Φεντόρ Τσάλοφ και Ταρίκ Τισουντάλι ήταν ορθές.

Όχι τόσο για την ποιότητα των δύο προαναφερθέντων αλλά για τα αγωνιστικά τους χαρακτηριστικά και το κατά πόσο αυτά «κουμπώνουν» στο παιχνίδι της ομάδας του Ραζβάν Λουτσέσκου.

Σε πρώτη φάση, παρότι ο Ρουμάνος τεχνικός δείχνει να θέλει να μοιράσει τον χρόνο στον Ρώσο και τον Μαροκινό (πλέον στην εξίσωση μπαίνει με την επιστροφή του και ο Μπράντον Τόμας), γίνεται αντιληπτή η ανάγκη για τη δημιουργία μιας σταθεράς στη γραμμή κρούσης.

Ο ΠΑΟΚ κατάφερε πέρυσι να φτάσει στην κατάκτηση της Super League χωρίς να λάβει ιδιαίτερα σημαντικές βοήθειες από τους επιθετικούς του.

Αυτό ήταν και το γεγονός που έκανε το θέμα ενίσχυσης στα φορ πιο καυτό από ποτέ.

Τα τρία εκατομμύρια ευρώ που δόθηκαν για τον Τσάλοφ και τα δύο και κάτι «χαρτιά» για τον Τισουντάλι έφεραν την αισιοδοξία πως ο όποιος προβληματισμός θα αποτελέσει οριστικά παρελθόν.

Παράλληλα όμως δημιούργησαν και την απαίτηση για άμεσα αποτελέσματα, Απαίτηση που δημιουργεί πίεση.

Κι αν η πίεση μπορεί να «πνίξει» στο άγχος έναν παίκτη.. αυτός είναι ο στράικερ. Αυτός δηλαδή που θρέφεται από τα νούμερα, γεμίζει ή αδειάζει ψυχολογικά από το αν η μπάλα καταλήξει στα δίχτυα.

Οι «από πίσω» κρίνουν τον Τσάλοφ στον ΠΑΟΚ

Οι «από πίσω» κρίνουν τον Τσάλοφ στον ΠΑΟΚ

Πότε όμως θα μπορούσαμε να πούμε πως είναι ικανό χρονικό διάστημα για να βγάλουμε ασφαλή συμπεράσματα για τον Τσάλοφ;

Η απάντηση μάλλον κρύβεται στην περσινή σεζόν. Κι αυτό γιατί είδαμε έναν ΠΑΟΚ να γίνεται πρωταθλητής με τα όσα έκαναν κατά κύριο λόγο για αυτόν, οι μεσοεπιθετικοί του.

67 γκολ και 55 ασίστ έγραψαν συνολικά οι Αντρίγια Ζίβκοβιτς, Γιάννης Κωνσταντέλιας, Τάισον , Κίριλ Ντεσπόντοφ και Τόμας Μουργκ την περασμένη αγωνιστική περίοδο, οδηγώντας τον ΠΑΟΚ στην πιο παραγωγική χρονιά της ιστορίας του.

Φέτος, μετά το πέρας 16 αγώνων, οι ίδιοι ποδοσφαιριστές έχουν σημειώσει μαζί μόλις 11 τέρματα και 8 ασίστ κάτι που ερμηνεύει ουσιαστικά και την όποια δυστοκία παρουσίασαν οι Θεσσαλονικείς σε αναμετρήσεις όπως κόντρα στον Παναθηναϊκό, τον Άρη ή την Στεάουα Βουκουρεστίου, όταν και σημείωσαν συνολικά περισσότερες από 60 τελικές προσπάθειες αλλά σκόραραν ένα τέρμα.

Με αυτόν τον τρόπο μπορούμε να καταλήξουμε στο συμπέρασμα πως ο ΠΑΟΚ έχει μπροστά του ακόμα πολλά περιθώρια βελτίωσης στο επιθετικό κομμάτι, περιμένοντας από τους μεσοεπιθετικούς του να «ρολάρουν» και να «γράψουν» νούμερα.

Τότε, η ποδοσφαιρική λογική λέει πως θα αυξηθούν τόσο οι τελικές προσπάθειες των κεντρικών του επιθετικών όσο και οι στιγμές που θα μπούνε περισσότερο στο παιχνίδι.

Εν ολίγοις, (και) οι… «από πίσω» κρίνουν τον Τσάλοφ στον ΠΑΟΚ τη δεδομένη στιγμή.

https://www.sportime.gr/podosfairo/paok/i-apo-piso-krinoun-ton-tsalof-ston-paok/ 

Οι «από πίσω» κρίνουν τον Τσάλοφ στον ΠΑΟΚ. Τότε θα κριθεί ο Τσάλοφ στον ΠΑΟΚ Reviewed by GEORGE GEOPONOS on Οκτωβρίου 23, 2024 Rating: 5
All Rights Reserved by GEOPONOS BET PAOK © 2013 - 2017
Powered By Blogger, Designed by Sweetheme

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Εικόνες θέματος από merrymoonmary. Από το Blogger.