Η προσωπικότητα του Λουτσέσκου… τρυπάει το ταβάνι εκεί που άλλους θα τους πλάκωνε!

Για τον Ραζβάν Λουτσέσκου έχω τοποθετηθεί άπειρες φορές. Είναι προπονητάρα και σε τούτο δεν χωράει αμφισβήτηση. Όπως επίσης, είναι ιδανικός στο να σπάει τα νεύρα κάθε φυσιολογικού ανθρώπου με ρεσιτάλ «γκρίνιας», επαναλήψεις-ανακαλύψεις για το «καθεστώς της Αθήνας» και διάφορες άλλες χοντρές «παραμύθες» που έχουν σκοπό να απευθυνθούν μόνο στο θυμικό του οπαδού, κάθε φορά που κρίνει ότι τον εξυπηρετεί.

Όμως όπως ουδείς μπορεί να του αμφισβητήσει την προπονητική ικανότητα, άλλο τόσο δεν δύναται να μην παραδεχθεί ότι μιλάμε για τύπο με φοβερή προσωπικότητα. Τέτοια που «τρυπάει το ταβάνι»!

Τις περισσότερες στιγμές ο Λουτσέσκου «δεν βλέπει κανέναν» πέρα από τα αποδυτήρια και τους παίκτες του. Ούτε τον ίδιο τον Σαββίδη με τον οποίο, αποδεδειγμένα έχει εξαιρετική σχέση. Για τον Λουτσέσκου το βασίλειό του είναι τα αποδυτήρια. Κι όποιος «τα θίξει» τον βρίσκει απέναντι. Έτοιμο ακόμη και για ρήξη.

Μιλάμε για τον ίδιο άνθρωπο που πριν από λίγα χρόνια παράτησε τον πρωταθλητή (του) ΠΑΟΚ στα κρύα του λουτρού, στο ξεκίνημα της προετοιμασίας, επειδή δεν είχαν γίνει δεκτές οι εισηγήσεις για παραμονή κάποιων παικτών. Με αυτό το «βάρος» επέστρεψε και αρκετοί είναι εκείνοι (οπαδοί του ΠΑΟΚ) που μέχρι σήμερα δεν του το έχουν συγχωρέσει. Ακόμη και μετά το περσινό συναρπαστικό πρωτάθλημα που κατέκτησε. Θυμάστε ότι έπειτα από κάθε ήττα γινόταν «Ο Ρουμάνος» στον οποίο χρέωναν τα πάντα! Ενώ μετά τις νίκες ήταν ξανά «Ο στρατηγός»!

Ο Λουτσέσκου έχει τις εμμονές του, είναι πολύ δύσκολος χαρακτήρας, δεν αποβάλλει με τίποτα τη γκρίνια –ουσιαστικά την «πουλάει» όταν κρίνει ότι αυτό πρέπει για την ομάδα του- δεν τον ενδιαφέρει εάν γίνεται αντιπαθής, όμως η προσωπικότητά του είναι «βουνό»!

Στη Λιβαδειά, λίγη ώρα μετά από μια πολύ σημαντική νίκη κορυφής του ΠΑΟΚ (ο οποίος «ακροβάτησε» για ώρα με τη γκέλα και γλίτωσε από ένα πέναλτι στο δοκάρι), ο Λουτσέσκου στάθηκε μπροστά στις κάμερες και έκανε αυτό που σπάνια βλέπεις-ακούς από προπονητή στην Ελλάδα: Ουσιαστικά τα «έχωσε» στη διοίκηση του ΠΑΟΚ για το πρόστιμο που επέβαλλε στους ποδοσφαιριστές μετά την ήττα από τη Στεάουα.

Οποιοσδήποτε άλλος δεν θα άνοιγε το στόμα του, δεν θα… διανοούνταν να στραφεί κατά μιας παντοδύναμης διοίκησης με ατάκα του στυλ «Δεν έχω πρόβλημα να πάω στη Θεσσαλονίκη και να ετοιμάσω βαλίτσες για Βουκουρέστι εάν κάποιοι δεν καταλαβαίνουν τη διαδικασία. Είμαι ήρεμος με καθαρό μυαλό και ψυχή. Έχω δείξει τι μπορώ να κάνω. Εάν κάποιος δεν είναι ευχαριστημένος μπορώ να φύγω».

Η διοίκηση του ΠΑΟΚ έκρινε, ως είχε δικαίωμα, ότι έπρεπε να επιβάλλει πρόστιμο στους ποδοσφαιριστές. Ο Λουτσέσκου όμως ουσιαστικά θίχθηκε θεωρώντας ότι αυτό έπληξε το δικό του άβατο, τα αποδυτήρια. Και δεν δίστασε να το επικοινωνήσει δημόσια. Ούτε «μάσησε» ούτε έκανε δεύτερες σκέψεις για τη… δουλίτσα του. Προσωπικότητα ονομάζεται αυτό.

Για τους ποδοσφαιριστές τέτοια συμπεριφορά είναι ασπίδα. Και λειτουργούν ιδανικά στο δεδομένο της σκέψης «Παίζω και για τον προπονητή μου».

Για τη διοίκηση; Θαρρώ πως ξέρουν πολύ καλά στον ΠΑΟΚ «Ποιον έχουν στον πάγκο». Γι αυτό και επέλεξαν να συνεργαστούν ξανά μαζί του μετά από εκείνο το ξαφνικό (και απαράδεκτο ως προς το τάιμινγκ) φευγιό. Και δικαιώθηκαν για την επιλογή τους.

Για την ομάδα; Ιδανική συνθήκη το «πάντρεμα» όπως έχει ήδη αποδειχθεί.

https://www.sdna.gr/podosfairo/1242699_i-prosopikotita-toy-loytseskoy-trypaei-tabani-ekei-poy-alloys-tha-toys-plakone

 

Η προσωπικότητα του Λουτσέσκου… τρυπάει το ταβάνι εκεί που άλλους θα τους πλάκωνε! Reviewed by GEORGE GEOPONOS on Οκτωβρίου 09, 2024 Rating: 5
All Rights Reserved by GEOPONOS BET PAOK © 2013 - 2017
Powered By Blogger, Designed by Sweetheme

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Εικόνες θέματος από merrymoonmary. Από το Blogger.