Θέλημα αρχηγού και Καμαρά! Ο κάκιστος ΠΑΟΚ βρήκε τις λύσεις και έφυγε με τρίποντο από την Λειβαδιά

Ήθελε να πάρει το διπλό για πολλούς λόγους. Ήθελε και χρειαζόταν το τρίποντο και το πήρε. Ο ΠΑΟΚ κέρδισε με 2-0 τον Λεβαδειακό, με τα γκολ των Καμαρά και Σβαμπ, στο πλαίσιο της 7ης αγωνιστικής της Stoiximan Super League.

Για ένα ακόμη παιχνίδι, ο “Δικέφαλος” δεν έθελξε με την εικόνα του, ωστόσο, αυτή τη φορά βρήκε την ουσία και πήρε αυτό που είχε τόσο πολύ ανάγκη σε αυτή την έξοδο στη Λιβαδειά. Πήρε το διπλό, πήρε τους τρεις βαθμούς και επέστρεψε στην κορυφή, πηγαίνοντας στο διάστημα της διακοπής με καλύτερη ψυχολογία για να δουλέψει και να κάνει το δικό του, comeback με φόντο μία άκρως απαιτητική συνέχεια σε όλα τα επίπεδα.

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου επέλεξε μία ενδεκάδα με… δέκα διαφορετικά πρόσωπα, σε σχέση με το πρόσφατο ματς με την Στεάουα Βουκουρεστίου, με τους Λόβρεν και Γκόμεζ να κάνουν ντεμπούτο και τον Σορετίρε να ξεκινάει βασικός και ήταν φανερό πως το σύνολο αυτό δεν είχε ομοιογένεια. Το πρώτο μέρος έκλεισε με τον ΠΑΟΚ να μην έχει ξεκάθαρα μεγάλη ευκαιρία, πέρα από κάποιες στιγμές που επιχείρησε να γίνει απειλητικός ο Τισουντάλι, ενώ ο Λεβαδειακός “άγγιξε” το γκολ με τον Ζίνι, που εκμεταλλεύτηκε το λάθος του Μπακαγιόκο έξω από την περιοχή και σούταρε, όντας άστοχος.

Το δεύτερο μέρος είχε να προσφέρει συνολικά πολλά περισσότερα, με τον Λουτσέσκου να βάζει μέσα παίκτες με σαφώς καλύτερο ρυθμό που έκαναν τη διαφορά, αν και λίγο νωρίτερα ο Λεβαδειακός λίγο έλειψε να κάνει τη… ζημιά. Στο 68ο λεπτό, οι γηπεδούχοι είχαν τον Βεργέτη να σφυρίζει πέναλτι, για αντικανονικό μαρκάρισμα του Γκόμεζ στην περιοχή, στον Γιαννιώτα κι αυτός που ανέλαβε την εκτέλεση ήταν ο Μπάλτσι, που έστειλε την μπάλα δοκάρι και άουτ.

Ο ΠΑΟΚ άρπαξε από τα… μαλλιά τη δεύτερη ευκαιρία που του παρουσιάστηκε, μετά το χαμένο πέναλτι και στο 86′ ήρθε το πολυπόθητο γκολ, με τον Βιεϊρίνια να σεντράρει από τα δεξιά και τον Καμαρά να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα της εστίας του Γκαραβέλη με το κεφάλι, ενώ το παιχνίδι τελείωσε στις καθυστερήσεις. Ο Έλληνας ρέφερι έδωσε πέναλτι για χέρι του Λιάγκα, σε σουτ του Κωνσταντέλια και ο Σβαμπ ήταν εύστοχος, για να κάνει το 2-0 που ήταν και το τελικό σκορ της βραδιάς, με τον “Δικέφαλο” να περνάει από τη Λιβαδειά με ένα σημαντικό -και δύσκολο- διπλό, για να επιστρέψει στην κορυφή της Stoiximan Super League.

Ενδεκάδα με νέα πρόσωπα

Όπως αναμενόταν, ο Ραζβάν Λουτσέσκου επέλεξε να κάνει πολλές αλλαγές μαζί στο ματς της Λιβαδειάς, με τον Ρουμάνο τεχνικό να ξεκινάει στο τέρμα τον Κοτάρσκι και στην άμυνα τους Όττο, Λόβρεν, Κόλεϊ και Γκόμεζ.

Στη μεσαία γραμμή, ξεκίνησε απόψε το δίδυμο Σβαμπ-Μπακαγιόκο και μεσοεπιθετικά ήταν οι Ζίβκοβιτς, Μουργκ, Σορετίρε και Τισουντάλι.

Κατοχή, χωρίς ουσία

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τον ΠΑΟΚ να ψάχνει διαδρόμους, αλλά να μην τους βρίσκει και στο 13′, ο Ζίβκοβιτς δοκίμασε το πόδι του από τα όρια της περιοχής, αλλά η μπάλα σταμάτησε στα σώματα. Ο ΠΑΟΚ απείλησε ξανά, με τον Τισουντάλι να γίνεται επικίνδυνος στην περιοχή και τους γηπεδούχους να διώχνουν όπως-όπως και στο 35ο λεπτό, ο Μουργκ σέντραρε από τα αριστερά, ωστόσο, ο Μαροκινός δε βρήκε καλά την μπάλα με το κεφάλι, με τους “ασπρόμαυρους” να έχουν την κατοχή, αλλά όχι τη μεγάλη ευκαιρία.

Κάτι που έκανε ο Λεβαδειακός, όταν στο 40ο λεπτό, ο Μπακαγιόκο έπαιξε με τη… φωτιά στα όρια της περιοχής, με αποτέλεσμα να κλέψει ο Ζίνι και να σουτάρει από καλή θέση, ωστόσο, ήταν άστοχος με την μπάλα να φεύγει άουτ και κάπως έτσι, οι δύο ομάδες μπήκαν ισόπαλες στα αποδυτήρια μετά από ένα ημίχρονο με λίγες καλές στιγμές.

Παραλίγο τη… ζημιά ο Λεβαδειακός

Η εικόνα δεν άλλαξε σημαντικά στο δεύτερο μέρος, που ξεκίνησε με την είσοδο του Βιεϊρίνια στον αγωνιστικό χώρο που μπήκε αντί του Όττο, με τον Ισπανό να έχει κάποιες ενοχλήσεις στο πρώτο ημίχρονο και στο 48′, ο Λεβαδειακός απείλησε με τον Τσοκάι, που έκανε το σουτ έξω από την περιοχή, για να στείλει την μπάλα άουτ. Τρία λεπτά μετά, ήταν η σειρά του ΠΑΟΚ να γίνει απειλητικός, σε μία φάση όπου ο Βιεϊρίνια έκανε το γύρισμα από τα δεξιά και ο Τσάπρας έδιωξε σε κόρνερ, προλαβαίνοντας τους παίκτες που ήταν στην περιοχή, με τον Λουτσέσκου να βάζει στο παιχνίδι και τους Τάισον και Καμαρά.

Στο 61′ ο ΠΑΟΚ απείλησε με τον Τισουντάλι να κλέβει από τον Τσοκάι, αλλά τον Γκόμεζ να σουτάρει πάνω στον Γκαραβέλη και επτά λεπτά μετά, οι γηπεδούχοι φώναξαν για αντικανονικό μαρκάρισμα του Γκόμεζ στον Γιαννιώτα, που μπήκε ως αλλαγή στο παιχνίδι, με τον Βεργέτη να πηγαίνει να δει ο ίδιος τη φάση και να δίνει πέναλτι. Η τύχη -ωστόσο- ήταν με τους “ασπρόμαυρους”, με τον Μπάλτσι να εκτελεί χαμηλά στην αριστερή γωνία του Κοτάρσκι και την μπάλα να βρίσκει δοκάρι και έξω, ενώ στο 72′ ο Λεβαδειακός είχε νέα καλή στιγμή, με τον Γιαννιώτα να φεύγει στην κόντρα και να σουτάρει δυνατά, για να στείλει την μπάλα άουτ.

Οι αλλαγές έκαναν τη διαφορά

Ο Λουτσέσκου έκλεισε τις αλλαγές του με τον Ντεσπόντοφ και Κωνσταντέλια, με την ομάδα του να ανεβαίνει όλο και πιο πολύ στο γήπεδο και τον Λεβαδειακός, να προσπαθεί να “χτυπήσει” στην κόντρα. Το παιχνίδι απέκτησε μεγάλο ενδιαφέρον στο φινάλε, με τον ΠΑΟΚ να βελτιώνεται μετά τις αλλαγές και τον Καμαρά να δίνει τη λύση, ανοίγοντας το σκορ στο 86ο λεπτό, με τον Βιεϊρίνια να σεντράρει από τα δεξιά και τον Καμαρά να κάνει ωραίο άλμα, για να στείλει την μπάλα στα δίχτυα με το κεφάλι.

Οι “ασπρόμαυροι” έκαναν το έργο τους ακόμη πιο εύκολο, μπαίνοντας στις καθυστερήσεις, με τον Κωνσταντέλιας να βρίσκεται σε θέση βολής και τον Λιάγκα να τον σταματά με προβολή, για να καλέσει το VAR τον Βεργάτη να ελέγξει τη φάση και να δώσει αυτός πέναλτι για χέρι του άσου του Λεβαδειακού. Ο Σβαμπ ανέλαβε την εκτέλεση και ήταν εύστοχος και κάπως έτσι, ο ΠΑΟΚ “κλείδωσε” ένα σημαντικό και δύσκολο διπλό στη Λιβαδειά, για να πάρει στην διακοπή με μεγαλύτερη ηρεμία.

Οι συνθέσεις του αγώνα:

Λεβαδειακός (Νίκος Παπαδόπουλος): Γκαραβέλης, Τσάπρας, Παπαδόπουλος, Λιάγκας, Μορέιρα, Μεχία (Πλέγας), Τσοκάι (Κάσσος), Πεντρόσο (Κωστή), Μπάλτσι, Ζίνι (Γιαννιώτας), Ρομό

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Όττο (Βιεϊρίνια), Λόβρεν, Κόλεϊ, Γκόμεζ, Μπακαγιόκο (Καμαρά), Σβαμπ, Ζίβκοβιτς (Ντεσπόντοφ), Μουργκ (Κωνσταντέλιας), Σορετίρε (Τάισον) και Τισουντάλι.

https://www.paok24.com/podosfairo/517449/thelima-archigoy-kai-kamara/

 

Θέλημα αρχηγού και Καμαρά! Ο κάκιστος ΠΑΟΚ βρήκε τις λύσεις και έφυγε με τρίποντο από την Λειβαδιά Reviewed by GEORGE GEOPONOS on Οκτωβρίου 06, 2024 Rating: 5
All Rights Reserved by GEOPONOS BET PAOK © 2013 - 2017
Powered By Blogger, Designed by Sweetheme

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Εικόνες θέματος από merrymoonmary. Από το Blogger.