Τα 5 μυστικά του Μαντί Καμαρά. Έρχεται στις 19 του μήνα για να αποτελέσει την πρώτη φετινή μεταγραφή του ΠΑΟΚ. Κώστας Πετρωτός

Η προοπτική της παρουσίας στο league stage του Champions League σε συνδυασμό με την πολύ καλή πρόταση του Δικεφάλου (1,2 εκατ. ευρώ ετησίως, συν 1,2 εκατ. ευρώ μπόνους υπογραφής), έπεισαν τον Μαντί Καμαρά να αφήσει στην άκρη τις προτάσεις της ΑΕΚ, της Λανς και άλλων-γαλλικών και ισπανικών-ομάδων και η εφημερίδα «Μetrosport» σας παρουσιάζει ορισμένα άγνωστα για εκείνον δεδομένα. 

Ήρθε στην Ελλάδα για λογαριασμό του Ολυμπιακού το 2018 έναντι 700.000 ευρώ από την Αζαξιό, ακολουθώντας τον δρόμο που είχε ανοίξει 1,5 χρόνο νωρίτερα ο Σισέ. Την καθοριστική εισήγηση είχε κάνει ο Φρανσουά Μοντεστό, επικεφαλής του scouting των «ερυθρολεύκων» και υπεύθυνος για μία άτυπη συνεργασία που είχε η γαλλική ομάδα με τον σύλλογο του Πειραιά. Αρχικά, η αξία του στο transfermarkt ήταν 300.000 ευρώ, κατάφερε να την εκτοξεύσει στα 15.000.000 ευρώ το 2021 (όταν άρχισαν και οι πρώτες κρούσεις και ο Ολυμπιακός τον κοστολογούσε 20 εκατομμύρια) και πλέον βρίσκεται στα 6 εκατομμύρια. 

Παρότι πρόσφατα, στο αποχαιρετιστήριο μήνυμά του, ο Μαντί ευχαρίστησε τους «ερυθρόλευκους» για την ώθηση που έδωσαν στην καριέρα του, το γυαλί στις σχέσεις τους είχε γυαλίσει νωρίτερα. Οι Πειραιώτες του είχαν κάνει πρόταση ανανέωσης τον Ιανουάριο (την οποία απέρριψε), παρότι λίγο καιρό πιο πριν διέρρεαν κρούσματα απειθαρχίας (αργοπορία έλευσης στην προπόνηση). Ο ίδιος σε συνέντευξη που είχε δώσει κατηγόρησε τον Μαρινάκη ότι ήθελε να τον ανανεώσει για να τον πουλήσει στην Νότιγχαμ και άρα πάντα «κανάλι του», ενώ θεώρησε τους «ερυθρόλευκους» και υπεύθυνους γιατί δεν διευκόλυναν την Ρόμα να τον αγοράσει.

Υπάρχουν ορισμένοι αριθμοί που στην περίπτωση του Καμαρά έχουν αξία. Η Ρόμα είχε δώσει 1,2 εκατομμύρια ευρώ για τον δανεισμό του το 2022 κατόπιν εισήγησης του Μουρίνιο, δεν έδωσε, όμως, τα σχεδόν 12.000.000 ευρώ της ρήτρας αγοράς στο φινάλε του δανεισμού. Αξίζει να σημειωθεί ακόμη ότι το περασμένο καλοκαίρι, με βάσει τα ρεπορτάζ, η Γαλατασαράι πρόσφερε 4 εκατομμύρια ευρώ για να τον αποκτήσει, αλλά οι ερυθρόλευκοι ζητούσαν τα διπλά χρήματα από τους Τούρκους. Είναι αξιοσημείωτο πως όταν τον απέκτησε ο Ολυμπιακός, λίγο πάνω από την ηλικία των 20, του έδινε λίγο πάνω από 100.000 ευρώ ετησίως.

Έχει τρομακτική αδυναμία στην μητέρα του, την οποία έχει και ως ίνδαλμά του. «Πάλεψε πολύ στην ζωή της και έχει βοηθήσει πολύ κόσμο. Αν σταματούσα το ποδόσφαιρο για έναν λόγο, θα ήταν για να την βοηθήσω», έχει δηλώσει ο ίδιος. Φορά καλαμίδες στις οποίες έχει το πρόσωπό της, όπως και εκείνο της μικρής αδερφής της, της θείας του (ένθετη φωτογραφία). Και ο ίδιος είναι δοτικός και απόδειξη ότι πρόσφατα έκανε δώρο από ένα κινητό νέας γενιάς apple στους τέσσερις συμπαίκτες του.

epikalamides-cmara.jpg

Ο τυχερός αριθμός του είναι το 4 και γι’ αυτό φορούσε αυτή την φανέλα στον Ολυμπιακό. Όταν πήγε δανεικός στην Ρόμα πήρε το νούμερο 20, γιατί το 4, το φορούσε ο Κριστάντε. Στον ΠΑΟΚ δεν θα βρει διαθέσιμο κανένα από τα δύο. Τη φανέλα με το 4 φορά ο Κουλιεράκης, ενώ το 20 ανήκει στον αρχηγό της ομάδας, τον Βιεϊρίνια. Θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον να δούμε ποια επιλογή θα κάνει ο 27χρονος άσος από τη Γουινέα που , όπως έχει δηλώσει, δεν φανταζόταν ποτέ ότι θα μοιραζόταν τα ίδια αποδυτήρια με τον Γιάγια Τουρέ.

https://www.metrosport.gr/ta-5-mystika-toy-manti-kamara-988769

 

Τα 5 μυστικά του Μαντί Καμαρά. Έρχεται στις 19 του μήνα για να αποτελέσει την πρώτη φετινή μεταγραφή του ΠΑΟΚ. Κώστας Πετρωτός Reviewed by GEORGE GEOPONOS on Ιουνίου 17, 2024 Rating: 5
All Rights Reserved by GEOPONOS BET PAOK © 2013 - 2017
Powered By Blogger, Designed by Sweetheme

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Εικόνες θέματος από merrymoonmary. Από το Blogger.