Δεν υπάρχουν περιθώρια για λάθη και αστοχίες. Η κλήρωση για τον δεύτερο προκριματικό του Champions League, άνοιξε την αυλαία της περιόδου 2024-2025 για τον ΠΑΟΚ. Γράφει ο Κ.Βασιλόπουλος.

 

Μια μέρα νωρίτερα από την έναρξη της προετοιμασίας που έχει οριστεί για την Πέμπτη 20 Ιουνίου. Από το μεσημέρι της Τετάρτης, άλλαξε η ατζέντα συζήτησης στον ασπρόμαυρο οργανισμό.

Χωρίς κανείς να μπορεί να ξεχάσει τα έντονα (απερίγραπτα θα έγραφα για την ακρίβεια) συναισθήματα που δημιούργησε η κατάκτηση του πρωταθλήματος, ο οργανισμός είναι υποχρεωμένος να οργανωθεί για να ανταποκριθεί στη μεγάλη πρόκληση που δεν είναι άλλη, από την παρουσία του ΠΑΟΚ στους ομίλους της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Δικέφαλος διεκδικεί την παρουσία του στους ομίλους του Champions League. Πολλές φορές στο παρελθόν βρέθηκε σε παρόμοια θέση, χωρίς ωστόσο να καταφέρει να πετύχει το στόχο του. Σε κάποιες περιπτώσεις μάλιστα… φλέρταρε έντονα με την επιτυχία, έφτασε στη βρύση αλλά δεν κατάφερε ποτέ να γευτεί το δροσερό και γάργαρο νερό.

Λάθη, παραλείψεις, αστοχίες, κακός προγραμματισμός, ατυχία, στέρησαν στο παρελθόν από τον ΠΑΟΚ, το δικαίωμα να καταγράψει συμμετοχή στους «χρυσούς ομίλους». Εξαιρώντας τον παράγοντα ατυχία (που κακά τα ψέματα δεν μπορεί να ελέγξει καμία ομάδα στον πλανήτη γη), στην Τούμπα είναι υποχρεωμένοι να οργανωθούν για να αποφύγουν τα λάθη, τις παραλείψεις και τις αστοχίες του παρελθόντος.

Για να είμαι ακριβής, όλα τα κακώς κείμενα του παρελθόντος, πρέπει να αποτελέσουν παραδείγματα προς αποφυγή για να καταφέρει ο ΠΑΟΚ να πετύχει το στόχο του. Η ανεπανάληπτη επιτυχία της κατάκτησης του πρωταθλήματος, είναι η βάση πάνω στην οποία οφείλουν να χτίσουν στον Δικέφαλο για να κάνουν το επόμενο βήμα και να δομήσουν μια ομάδα που θα καταφέρει να κάνει το επόμενο -πετυχημένο- βήμα.

Η επιτυχία δεν θα είναι αποτέλεσμα της δουλειάς του προπονητή και των ποδοσφαιριστών. Η οργάνωση μιας ομάδας που θέλει να προκριθεί και να σταθεί επάξια στους ομίλους του Champions League, απαιτεί συλλογική προσπάθεια και οργάνωση μελετημένη και σχεδιασμένη με απόλυτη ακρίβεια. Και σε αυτή την προσπάθεια συμμετέχουν όλοι. Από τον ιδιοκτήτη μέχρι τον τελευταίο υπάλληλο στο οργανόγραμμα της ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Στο παρελθόν αποδείχθηκε πως σε κάποιες περιπτώσεις, η επιτυχία από την αποτυχία είναι ζήτημα λεπτομερειών. Τι σημαίνει αυτό; Πως δεν μπορεί ένα σύγχρονο και φιλόδοξο club, να αφήνει τίποτα στην τύχη.   

Δεν θα μπω στη διαδικασία ανάλυσης της Μπάνια Λούκα ή της Εγκνάτια που έφερε η κλήρωση στο δρόμο του ΠΑΟΚ για τον δεύτερο προκριματικό γύρο. Με κάθε σεβασμό στις δυο ομάδες, οι πρωταθλητές Ελλάδας είναι το ακλόνητο φαβορί. Θα κληθούν να το αποδείξουν μέσα στους αγωνιστικούς χώρους στο τέλος Ιουλίου.

Σε αυτό το επίπεδο, με τις εμπειρίες που έχει ο ΠΑΟΚ σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις, σημασία δεν έχει ποιες ομάδες θα βρει στο δρόμο του αλλά, πόσο καλά προετοιμασμένος είναι ο οργανισμός για να αντιμετωπίσει την πρόκληση. Τολμώ να γράψω πως οι συνθήκες είναι ευνοϊκές για τον ΠΑΟΚ (εκτός κι αν από… θαύμα εμφανιστεί στην κλήρωση ο Αγιαξ στο δρόμο του), αυτό όμως δεν αποτελεί εγγύηση για μια ενδεχόμενη επιτυχία. 

Ο δρόμος είναι μακρύς και δύσκολος. Επαναλαμβάνω όμως, πως έχουν μπει οι βάσεις στο ασπρόμαυρο οικοδόμημα για να κάνει το επόμενο βήμα που θα αλλάξει το επίπεδο του ΠΑΟΚ, σε κύρος και παράλληλα θα προσφέρει στα ταμεία της ΠΑΕ καύσιμη ύλη για το παρόν και το μέλλον.

Υ.Γ.: Η απουσία της Εθνικής μας ομάδας από το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα που διεξάγεται στη Γερμανία, είναι μια επώδυνη διαδικασία. Προκαλεί απογοήτευση και μελαγχολία, η απουσία της πρωταθλήτριας Ευρώπης το 2004, από πρωτάθλημα 24 εθνικών ομάδων το 2024. Είναι μια αποτυχία για την οποία έχουμε ευθύνη όλοι. Χωρίς εξαιρέσεις. Και οφείλουμε να συνεργαστούμε αρμονικά, ο καθένας από τη θέση του και το ρόλο του, προκειμένου να μην είμαστε στο μέλλον θεατές (φτωχοί συγγενείς δηλαδή), των μεγάλων ποδοσφαιρικών διοργανώσεων.

https://www.sdna.gr/podosfairo/1208921_den-yparhoyn-perithoria-gia-lathi-kai-astohies

 

Δεν υπάρχουν περιθώρια για λάθη και αστοχίες. Η κλήρωση για τον δεύτερο προκριματικό του Champions League, άνοιξε την αυλαία της περιόδου 2024-2025 για τον ΠΑΟΚ. Γράφει ο Κ.Βασιλόπουλος. Reviewed by GEORGE GEOPONOS on Ιουνίου 20, 2024 Rating: 5
All Rights Reserved by GEOPONOS BET PAOK © 2013 - 2017
Powered By Blogger, Designed by Sweetheme

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Εικόνες θέματος από merrymoonmary. Από το Blogger.