Δεν είχε ηγέτη και έχασε 1-0 από την Χιμπέρνιαν ο ΠΑΟΚ, από λάθος του Κοτάρσκι!

Ήττα για τον ΠΑΟΚ στο δεύτερο φιλικό επί ολλανδικού εδάφους, με 1-0 από την Χιμπέρνιαν, μετά από εμφάνιση που δεν ικανοποίησε και φάνηκε ότι έχει πολλά να διορθώσει ο Λουτσέσκου, ειδικά στην άμυνα, όπου γίνονται «παιδικά» λάθη.

Με ένα «ανόητο» λάθος του Κοτάρσκι ξεκίνησε το παιχνίδι, αφού ο Κροάτης γκολκίπερ πήγε να κάνει τεχνική πάσα στον Κουλιεράκη μέσα στη μικρή περιοχή του, εκμεταλλεύθηκε την χαλαρότητα ο Μπόιλ και με προβολή έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του ΠΑΟΚ, δίνοντας προβάδισμα στην Χιμπέρνιαν.

Από τον πάγκο, ο Λουτσέσκου έβγαζε φωτιές, γιατί είναι το δεύτερο λάθος ου κάνουν στην άμυνα, μετά το γκολ που δέχθηκαν στο πρώτο φιλικό με την ΑΕΚ Λάρνακας, αλλά από κει και πέρα, υπήρξε μια «αρρυθμία» στην αμυντική συμπεριφορά, οι αντίπαλοι έβγαιναν με ταχύτητα για να πετύχουν και δεύτερο γκολ, αλλά ο ΠΑΟΚ ισορρόπησε μετά το 20’ με Τάισον, Μπράντον και Καμαρά, που έπαιξαν πρωταγωνιστικό ρόλο και δημιούργησαν μικροευκαιρίες, όχι όμως κάποια που να φέρει γκολ.

Το πρόβλημα ήταν κυρίως στο κέντρο, όπου δεν έβγαιναν σωστά οι άμυνες από εκεί και οι παίκτες της Χιμπέρνιαν, έβρισκαν διαδρόμους, για να κάνει δυο καλές αποκρούσεις ο Κοτάρσκι και άλλες δυο, ο γκολκίπερ Μπούρσικ, που σταμάτησε τον Τάισον.

Γενικά όμως, δεν υπήρχε η τελική προσπάθεια για τους παίκτες του ΠΑΟΚ, που έφταναν μέχρι την περιοχή της Χιμπέρνιαν, αλλά εκεί όλα τελείωναν, ίσως γιατί δεν υπήρχε ο παίκτης που θα προωθούσε σωστά τη μπάλα στον φορ ή στους πλάγιους *εκτός ομάδας είναι ο Κωνσταντέλιας).

Ο Μουργκ, που είχε αναλάβει αυτό τον ρόλο, αλλά δεν ανταποκρίθηκε με επιτυχία, πέτυχε ένα γκολ από πάσα του Μπράντον (35’), αλλά το γκολ ακυρώθηκε ως οφσάιντ, φάση ελεγχόμενη βέβαια, γιατί δεν φαινόταν να είναι τόσο εκτεθειμένος. Όταν δεν υπάρχει VAR…

Μία ακόμη μεγάλη ευκαιρία έχασε ο Μπράντον στο επόμενο λεπτό, σουτάροντας άουτ από καλή θέση και αυτή ουσιαστικά, ήταν η καλύτερη ευκαιρία του δικεφάλου στο πρώτο μέρος.

Το ημίχρονο έκλεισε με πίεση από πλευράς ΠΑΟΚ για γκολ, αλλά χωρίς αποτέλεσμα και έτσι η Χιμπέρνιαν πήγε στα αποδυτήρια με το 1-0, από το λάθος του Κοτάρσκι, αλλά με το ξεκίνημα του β’ μέρους, ο Λουτσέσκου άλλαξε όλη την ενδεκάδα, κάτι που σήμαινε και αλλαγή πλάνων, δυσκολία στην ανάπτυξη και επιπλέον προβλήματα όταν έφταναν οι παίκτες έξω από την περιοχή.

Είπαμε: Έλειπε ο Κωνσταντέλιας, έλειπε η φαντασία και η τελική πάσα για το γκολ.

Μια καλή ευκαιρία έχασε ο Βιεϊρίνια, από ενέργεια του Σαμάτα (μακριά πάλι από το γκολ), γιατί ο Πορτογάλος αρχηγός του ΠΑΟΚ δεν πρόλαβε τη μπάλα, δεν υπήρχε όμως άλλη μεγάλη φάση και έτσι το φιλικό αυτό θα… ξεχαστεί γρήγορα, γιατί δεν είχε να προσφέρει κανένα ουσιαστικά συμπέρασμα στον Λουτσέσκου, εκτός από ένα: Όταν λείπει ο «Ντέλιας», πρέπει να βρει παίκτη να γίνει ηγέτης εντός αγωνιστικού χώρου.

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ (Α’ ΜΕΡΟΣ): Κοτάρσκι, Σάστρε, Εκόνγκ, Κουλιεράκης, Ράφα Σοάρες, Καμαρά, Σβαμπ, Ντεσπόντοφ, Τάισον, Μουργκ, Μπράντον.

Β’ ΜΕΡΟΣ: Ταλιχμανίδης, Ότο, Θυμιάνης, Μιχαηλίδης, Μπάμπα, Τσιγγάρας, Οζντόεφ, Βιεϊρίνια (83’ Σμυρλής), Γκούμας, Κουαλιάτα, Σαμάτα.

Χιμπέρνιαν: Μπούρσικ, Μίλερ, Εκπιτέτα, Οχόρα, Ομπίτα, Μόρια-Ουέλς, Κάμπε, Κάντεν, Μπόιλ, Βέντε , Νιούελ.

https://www.sfina.gr/den-eiche-igeti-kai-echase-1-0-apo-tin-ximpernian-o-paok-apo-lathos-tou-kotarski/

 

Δεν είχε ηγέτη και έχασε 1-0 από την Χιμπέρνιαν ο ΠΑΟΚ, από λάθος του Κοτάρσκι! Reviewed by GEORGE GEOPONOS on Ιουλίου 06, 2024 Rating: 5
All Rights Reserved by GEOPONOS BET PAOK © 2013 - 2017
Powered By Blogger, Designed by Sweetheme

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Εικόνες θέματος από merrymoonmary. Από το Blogger.