Τον πήρε ο αέρας. Το λάθος του Κοτάρσκι και τα πολλά μποφόρ έφεραν την ήττα


 Φιλικό Νο2 για τον ΠΑΟΚ στην Ολλανδία, που αντιμετώπισε την Χιμπέρνιαν και γνώρισε την ήττα με 1-0.

Αντιμετωπίζοντας μία καλή οργανωμένη ομάδα, που δε δέχεται εύκολα γκολ, ο Ραζβάν Λουτσέσκου επέλεξε ξανά να μοιράσει το χρόνο σε δύο ενδεκάδες, βάσει προγραμματισμού, με την ομάδα του να συνεχίζει την προετοιμασία της και να μπαίνει στη δεύτερη εβδομάδα. Ο ΠΑΟΚ, στο πρώτο μέρος μπήκε δυνατά με μία καλή στιγμή του Ντεσπόντοφ, αλλά μετά από μεγάλο λάθος του Κοτάρσκι, οι Σκωτσέζοι ήταν αυτοί που άνοιξαν το σκορ, με τον Μπόιλ να βάζει σωστά την προβολή στον Κροάτη και να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα για το 1-0. Οι “ασπρόμαυροι” είχαν καλές στιγμές στη συνέχεια, με τους Μπράντον, Τάισον και Μουργκ, αλλά δεν είχαν τη μεγάλη ευκαιρία για το γκολ και κάπως έτσι, το πρώτο μέρος έκλεισε με τη Χιμπέρνιαν να προηγείται.

Στο δεύτερο μέρος, η ποιότητα ήταν μικρότερη μεσοεπιθετικά και παρά το γεγονός ότι ο ΠΑΟΚ είχε την κατοχή, αδυνατούσε να βρει την καλή στιγμή για να απειλήσει πραγματικά την αντίπαλη εστία, με τον δυνατό αέρα να παίζει τον δικό του ρόλο στο παιχνίδι και στην εξέλιξή του. Οι “ασπρόμαυροι”, μετά τη νίκη τους επί της ΑΕΚ Λάρνακας, ηττήθηκαν με 1-0 από τους Σκωτσέζους και την Τετάρτη, έχουν μπροστά τους ένα ακόμη “τεστ”, αυτή τη φορά με αντίπαλο την Γκενκ.

Oι δύο ενδεκάδες του Λουτσέσκου 

Όπως αναμενόταν, το πρώτο μέρος στο φιλικό ξεκίνησε με τον Κοτάρσκι να είναι στο τέρμα και τους ΣάστρεΕκόνγκΚουλιεράκη και Ράφα Σοάρες να συνθέτουν την τετράδα στην άμυνα.

Στη μεσαία γραμμή, ήταν ο Καμαρά με τον Σβαμπ και μεσοεπιθετικά οι ΝτεσπόντοφΜουργκΤάισον και Μπράντον.

Στο δεύτερο μέρος, ο Ταλιχμανίδης ήταν στο τέρμα και οι ΌττοΘυμιάνηςΜιχαηλίδης και Μπάμπα στην άμυνα.

Στα χαφ, ήταν το δίδυμο ΤσιγγάραςΟζντόεφ και μεσοεπιθετικά οι ΒιεϊρίνιαΓκούμαςΚουαλιάτα και Σαμάτα.

Πλήρωσε το λάθος

Το παιχνίδι στο Σβόλγκεν ξεκίνησε με τον ΠΑΟΚ να χάνει απίστευτη ευκαιρία, όταν μόλις στο 4ο λεπτό, ο Μουργκ έβγαλε σε θέση βολής τον Ντεσπόντοφ, αλλά ο αντίπαλος τερματοφύλακας είχε απάντηση και στο 5′ η Χιμπέρνιαν βρήκε το γκολ σε μία… απίστευτη φάση. Ο Κοτάρσκι έκανε μεγάλο λάθος και… πούλησε την μπάλα πηγαίνοντας να δώσει πάσα, με τον Μπόιλ να του βάζει την προβολή για να την στείλει στα δίχτυα, για το 1-0 των Σκωτσέζων, ενώ στο 20′ και μετά από αρκετές απειλητικές προσπάθειες εντός περιοχής, ο “Δικέφαλος” λίγο έλειψε να ισοφαρίσει, με τον Καμαρά να στέλνει την μπάλα άουτ μετά από φάουλ του Τάισον.

Στο 29′ λίγο έλειψε να γίνει νέο λάθος, όταν μετά από απομάκρυνση του Εκόνγκ, η μπάλα πήρε περίεργη τροχιά και έδιωξε δύσκολα ο Κοτάρσκι, ενώ στο 35′ ο ΠΑΟΚ σκόραρε με τον Μουργκ, αλλά ο Αυστριακός υποδείχθηκε σε θέση οφσάιντ. Στο 36′, ο “Δικέφαλος” είχε νέα καλή στιγμή, με τον Ντεσπόντοφ να σεντράρει και τον Μπράντον εξ επαφής να στέλνει την μπάλα άουτ, ενώ το ίδιο συνέβη και δύο λεπτά μετά, σε σουτ του Μουργκ. Γενικότερα, ο ΠΑΟΚ είχε αρκετές τελικές, αλλά όχι μεγάλη φάση μετά από αυτή του Ντεσπόντοφ στο ξεκίνημα του φιλικού, έχοντας κακές επιλογές κατά βάση στην τελική προσπάθεια.

Αλλαγές, κατοχή και λίγες ευκαιρίες

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με έντεκα αλλαγές για τον ΠΑΟΚ, με τον Ραζβάν Λουτσέσκου να μοιράζει το χρόνο -όπως αναμενόταν- και να βάζει μία νέα ενδεκάδα. Ο “Δικέφαλος” ήταν αυτός που είχε την κατοχή, αλλά στο ξεκίνημα ήταν ακίνδυνος, σε ένα ημίχρονο χωρίς ιδιαίτερες συγκινήσεις και στο 64′, ο Σαμάτα έκανε ωραία ενέργεια, με τον Βιεϊρίνια να μη βρίσκει την μπάλα για λίγο για να την στείλει στα δίχτυα.

Το παιχνίδι δεν είχε ιδιαίτερη ποιότητα και φάσεις, με τον δυνατό αέρα να παίζει επίσης τον δικό του ρόλο κι έπρεπε να φτάσει στο 85ο λεπτό, για να σημειωθεί φάση, με τον Κουαλιάτα να σουτάρει και τον αντίπαλο γκολκίπερ να διώχνει σε κόρνερ. Στα τελευταία λεπτά, όποτε υπήρξαν προϋποθέσεις για απειλή, οι “ασπρόμαυροι” δεν είχαν τις σωστές επιλογές, για να πάρει η Χιμπέρνιαν τη νίκη σε αυτό το φιλικό.

Οι συνθέσεις του αγώνα:

Η ενδεκάδα του 1ου μέρους: Κοτάρσκι, Σάστρε, Εκόνγκ, Κουλιεράκης, Ράφα Σοάρες, Καμαρά, Σβαμπ, Ντεσπόντοφ, Μουργκ, Τάισον και Μπράντον

Η ενδεκάδα του 2ου μέρους: Ταλιχμανίδης, Όττο, Θυμιάνης, Μιχαηλίδης, Μπάμπα, Τσιγγάρας, Οζντόεφ, Βιεϊρίνια, Γκούμας, Κουαλιάτα και Σαμάτα

Η ενδεκάδα της Χιμπέρνιαν: Ο Μπούρσικ, Μίλερ, Εκπιτέτα, Οχόρα, Ομπίτα, Μόρια-Ουέλς, Κάμπε, Κάντεν, Μπόιλ, Βέντε και Νιούελ.

https://www.paok24.com/preseason/502181/ton-pire-o-aeras/

Τον πήρε ο αέρας. Το λάθος του Κοτάρσκι και τα πολλά μποφόρ έφεραν την ήττα Reviewed by GEORGE GEOPONOS on Ιουλίου 06, 2024 Rating: 5
All Rights Reserved by GEOPONOS BET PAOK © 2013 - 2017
Powered By Blogger, Designed by Sweetheme

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Εικόνες θέματος από merrymoonmary. Από το Blogger.