Ο απολογισμός της ασπρόμαυρης εβδομάδας στην Ολλανδία: Από τον Λουτσέσκου, στον Καμαρά. Έξι προπονήσεις, δύο φιλικά, δηλώσεις με ενδιαφέρον και πρόσωπα που τράβηξαν την προσοχή περιλαμβάνει ο απολογισμός της ασπρόμαυρης εβδομάδας στο Χορστ της Ολλανδίας - To SDNA αναλύει...

Μία προετοιμασία διαφορετική από τις άλλες, μία προετοιμασία με τεράστιο ενδιαφέρον καθώς ο πρωταθλητής ΠΑΟΚ επέστρεψε σε ένα μέρος όπου είχε βρεθεί και πριν από πέντε χρόνια. Για την ιστορία, και πάλι ως πρωταθλητής. Αυτήν την φορά, με 30 ποδοσφαιριστές στη διάθεσή του για ένα πρόγραμμα δύο εβδομάδων από τον πάντα -απαιτητικό- Ραζβάν Λουτσέσκου. Το SDNA βάζει στο μικροσκόπιο τα πεπραγμένα της πρώτης εβδομάδας...

Ο Ραζβάν που το πήρε αλλιώς...

Δεν υπάρχει πιο ενδεικτική ατάκα για την ψυχοσύνθεση του Ραζβάν Λουτσέσκου, από αυτήν που ειπώθηκε στο ντοκιμαντέρ του ΠΑΟΚ, λέγοντας χαρακτηριστικά πριν την αναχώρηση της αποστολής για την Ολλανδία: «Μάκη, άκου. Ακόμη και η πτήση δεν θέλει να αναχωρήσει. Όταν το αεροπλάνο άκουσε τα ονόματα των παικτών που θα ταξιδέψουν, σταμάτησε». 365 ημέρες μετά, ο Ρουμάνος τεχνικός είναι σαφώς πιο ήρεμος, γνωρίζει πως φέτος δεν ξεκινά από το μηδέν, υπάρχουν βάσεις για να επενδύσει περαιτέρω στη δουλειά του και ποδοσφαιριστές που αντιλαμβάνονται τον τρόπο δουλειάς του και τις απαιτήσεις. Πέρσι δεν υπήρχε τίποτα... 

Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός πως πολλές φορές, κατά την διάρκεια των προπονήσεων, επισημαίνει σε έντονο ύφος στους ποδοσφαιριστές του: «Πάμε παιδιά, αυτά είναι πράγματα που τα κάνουμε ένα χρόνο τώρα...», σε μία προσπάθεια να τους «μπουστάρει».

Πέρσι, η ήττα ακόμη και στο φιλικό τον τρέλαινε, σε συνδυασμό με το άγχος και την πίεση που είχε να έρθουν άμεσα παίκτες, να κουμπώσει το παζλ και να δώσει μάχη με τον χρόνο. Φέτος, βγάζει μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση, εισπράττει την ήττα ως μία υπενθύμιση πως θα πρέπει το γκρουπ του να παραμένει ταπεινό και να διαβάζει σωστά τα λάθη και τις αδυναμίες που έχει. Όπως ακριβώς έπραξε και μετά την ήττα από το φιλικό με την Χιμπέρνιαν.

Ένα γκρουπ που έχει σφυρηλατηθεί στα δύσκολα

Προεξάρχοντος του Ραζβάν Λουτσέσκου που το πήρε αλλιώς, πολύ διαφορετικό είναι το κλίμα και εντός της ομάδας, του γκρουπ. Παιδιά που δεν πέρασαν και λίγα πέρσι, δοκιμάστηκαν όλοι μαζί στα δύσκολα, επιβίωσαν, πάλεψαν και κέρδισαν. Ένα σύνολο ποδοσφαιριστών που απολαμβάνουν αυτό που κάνουν, που βγάζουν γούστα σε κάθε προπόνηση, που έχουν χτίσει σχέσεις πάνω σε γερές βάσεις. Ένα από τα μυστικά της περσινής σεζόν για τον ΠΑΟΚ ήταν το «κούμπωμα» των χαρακτηριστικών, των ηλικιών και των χαρακτήρων που έκαναν, δημιουργώντας την τέλεια «χημεία». 

Ναι μεν, αλλά... τα φιλικά του ΠΑΟΚ

Μία νίκη και μία ήττα, ο απολογισμός των δύο φιλικών που έδωσε ο ΠΑΟΚ σε αυτό το διάστημα των επτά ημερών στην Ολλανδία. Το «ξεμούδιασμα» με την ΑΕΚ Λάρνακας (2-1) και ιδίως το α΄ημίχρονο πήγε αρκετά καλά για τους Θεσσαλονικείς, αποτυπώνοντας στο γήπεδο τα διαπιστευτήρια της περσινής δουλειάς. Ένα σύνολο με ομοιογένεια, συνοχή, συνεργασίες και αυτοματισμούς που πατούσε καλά στο γήπεδο αλλά μουντζούρωσε την καλή του εικόνα στο β΄με μία λάθος εκτίμηση του Αντώνη Τσιφτσή, στο ανεπίσημο ντεμπούτο του στα ασπρόμαυρα και με μία πειραματική ενδεκάδα. 

Ενα ακόμη ατομικό λάθος, αυτήν την φορά, του Ντόμινικ Κοτάρσκι κόστισε ένα γκολ και τελικά μια φιλική ήττα από την Χιμπέρνιαν. Μοτίβο δύο διαφορετικών ενδεκάδων και σε αυτό το παιχνίδι, με την ενδεκάδα των... βασικών να βγάζει φάσεις αλλά χωρίς την απαραίτητη συγκέντρωση και αποτελεσματικότητα στο πρώτο 45λεπτο. Πολύ λίγα πράγματα για τους ασπρόμαυρους στην επανάληψη του αγώνα. Κοινή συνισταμένη και των φιλικών; Το «ξεσκόνισμα» του ρόστερ από τον Ρουμάνο.

Με πρώτο τον... Καμαρά

Νομοτελειακά, από τα πρόσωπα που παρουσιάζουν εξαιρετικά μεγάλο ενδιαφέρον στην φετινή προετοιμασία είναι αυτό του Μαντί Καμαρά, ο οποίος αποκτήθηκε για να αλλάξει το στάτους στη μεσαία γραμμή του ΠΑΟΚ. Και προφανώς με τον Ραζβάν Λουτσέσκου να τον «κουμπώνει» στα χαφ με δίδυμο τον Σβαμπ, κάτι που δεν αποκλείεται -αν και είναι νωρίς ακόμη- να το δούμε στα πρώτα προκριματικά παιχνίδια, αντιλαμβάνεται κανείς πως όλα τα βλέμματα πέφτουν εκεί. Κατά τη διάρκεια της παρουσίας του στην Ολλανδία, ο 27χρονος από τη Γουινέα, παρά το γεγονός ότι προέρχεται από αγωνιστική απραξία μηνών, διαθέτει εξαιρετική ποιότητα και δείχνει πως είναι μεταγραφή που μπορεί να κάνει τη διαφορά. 

Χρόνο για να γίνουν κομμάτι του γκρουπ χρειάζονται δεδομένα οι Θυμιάνης - Τσιφτσής ενώ η αποκάλυψη της προετοιμασίας για το ποδοσφαιρικό θράσος που διαθέτει είναι ο 19χρονος Γκούμας, που αγωνίζεται σταθερά στο «δέκα» και έχει πάρει χρόνος συμμετοχής στα δύο φιλικά, συμμετέχοντας ενεργά στα προπονητικά «διπλά». 

https://www.sdna.gr/podosfairo/1214277_o-apologismos-tis-aspromayris-ebdomadas-stin-ollandia-apo-ton-loytseskoy-ston

 

Ο απολογισμός της ασπρόμαυρης εβδομάδας στην Ολλανδία: Από τον Λουτσέσκου, στον Καμαρά. Έξι προπονήσεις, δύο φιλικά, δηλώσεις με ενδιαφέρον και πρόσωπα που τράβηξαν την προσοχή περιλαμβάνει ο απολογισμός της ασπρόμαυρης εβδομάδας στο Χορστ της Ολλανδίας - To SDNA αναλύει... Reviewed by GEORGE GEOPONOS on Ιουλίου 07, 2024 Rating: 5
All Rights Reserved by GEOPONOS BET PAOK © 2013 - 2017
Powered By Blogger, Designed by Sweetheme

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Εικόνες θέματος από merrymoonmary. Από το Blogger.