Ξύπνησε αργά, κατέθεσε ψυχή και έσωσε τον βαθμό

 

Ο ΠΑΟΚ βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο, αλλά αντέδρασε μετά το 65', κατέθεσε ψυχή και επέστρεψε από το 0-2 κόντρα στη Βικτόρια Πλζεν στην Τούμπα. Ο Δικέφαλος ισοφάρισε σε 2-2, με κεφαλιές του Τισουντάλι στο 84' και του Μπάμπα στις καθυστερήσεις και κατέκτησε τον πρώτο του βαθμό στη League Phase του Europa League.


Ο Δικέφαλος μπήκε «υπνωτισμένος» στο γήπεδο, η Πλζεν βρήκε χώρους και σκόραρε μόλις στο 2ο λεπτό. Ο Ότο έχασε τη μπάλα έξω από την περιοχή, στην εξέλιξη ο Αντού σκόραρε με πλασέ μετά από «ριμπάουντ», αλλά η εξέταση από το VAR έδειξε ότι ήταν εκτεθειμένος και το τέρμα ακυρώθηκε.

Στο 7' οι φιλοξενούμενοι άγγιξαν το 0-1, με τον Βίντρα να μη βρίσκει στόχο απέναντι από τον Κοτάρσκι, ενώ στο 10' ο ΠΑΟΚ κατέγραψε την πρώτη του τελική με σουτ του Σάστρε χωρίς ισορροπία που δεν πήγε στον στόχο.

Δύο γκολ μέσα σε οκτώ λεπτά

Ο ρυθμός στα επόμενα λεπτά έπεσε και η επόμενη φάση ήταν το πρώτο γκολ της Πλζεν στο 31'. Ο Χάβελ βρέθηκε αφύλακτος στο δεύτερο δοκάρι και με σουτ έστειλε τη μπάλα πρώτα στο δοκάρι και μετά στα δίχτυα.

Οι Τσέχοι πήραν... φόρα και στο 39' πέτυχαν και δεύτερο τέρμα. Έπειτα από λάθος του Τάισον, ο Αντού προχώρησε, σούταρε και μετά από ασταθή απόκρουση του Κοτάρσκι, ο Βίντρα ανενόχλητος έγραψε το 0-2.

Το πρώτο μέρος έκλεισε με δύο σουτ στις καθυστερήσεις, ένα του Μπακαγιόκο, που έφυγε πάνω από την εστία και ένα του Κωνσταντέλια, που κατέληξε στην αγκαλιά του Γεντλίσκα.

Το δεύτερο ημίχρονο άρχισε με καλή στιγμή για τον ΠΑΟΚ. Στο 49', ο Ότο είδε τον Γεντλίσκα να αποκρούει με υπερένταση σε κόρνερ την σέντρα σουτ που επιχείρησε και στο 54', έπειτα από νέο λάθος έξω από την περιοχή, ο Αντού σούταρε, αλλά είδε τον Κοτάρσκι να μπλοκάρει.

Ο ΠΑΟΚ δυσκολευόταν να βρει διαδρόμους και στο 61' ο Αντού προσπάθησε να απειλήσει με κεφαλιά, όμως, δεν ανησύχησε τον Κοτάρσκι, ενώ στο επόμενο λεπτό η κεφαλιά του Σβαμπ κατέληξε στην πάνω πλευρά των διχτύων.

Μεγάλη στιγμή με Τάισον, με δέκα η Πλζεν

Στο 65' ο ΠΑΟΚ έχασε τη μεγαλύτερη ευκαιρία του μέχρι εκείνη τη στιγμή. Ζίβκοβιτς, Μπράντον, Τάισον, συνεργάστηκαν, ο Βραζιλιάνος σούταρε μέσα από την περιοχή και απέκρουσε δύσκολα ο Γεντλίσκα.

Οι αριθμητικές ισορροπίες άλλαξαν στο 70', με την δεύτερη κίτρινη που αντίκρισε ο Ντουέ για μαρκάρισμα στον Ζίβκοβιτς. Ο Δικέφαλος άρχισε να πιέζει ασφυκτικά, προειδοποίησε στο 77' με εξ' επαφής πλασέ του Τσάλοφ στην κίνηση, που απέκρουσε με τα πόδια ο Γεντλίσκα, ενώ στο 80' ο Κωνσταντέλιας βρέθηκε στην καρδιά της περιοχής, αλλά το πλασέ του δεν είχε δύναμη.

Αντεπίθεση μετά το 83'

Η Πλζεν βρήκε ανοιχτούς χώρους και στο 83' ο Κοτάρσκι σταμάτησε τον Γίρκα σε τετ α τετ, σε μία κομβική επέμβαση, καθώς στο επόμενο λεπτό ο ΠΑΟΚ μείωσε με κεφαλιά του Τισουντάλι.

Στο 86' ο Μαροκινός είδε το πλασέ του να περνάει παράλληλα με την εστία και στο 88' χρειάστηκε διπλή επέμβαση από τον Γεντλίσκα για να σταματήσει το σουτ του Τσάλοφ.

Στις καθυστερήσεις ο Μπάμπα λύτρωσε τον Δικέφαλο, με κεφαλιά από την μικρή περιοχή, μετά από ασίστ του Καμαρά, μέσα σε αποθέωση.

MVP

Ο Καμαρά ήταν θετικός ακόμη και στο κακό πρώτο ημίχρονο του ΠΑΟΚ, ενώ είχε μεγάλη συμβολή για να φτάσει ο Δικέφαλος στο 2-2 με την ασίστ στο δεύτερο γκολ.

ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ

Στο 15' δεν υποδείχθηκε πέναλτι υπέρ του ΠΑΟΚ σε φάση που ο Ντουέ χτύπησε με το χέρι στον λαιμό τον Μπράντον. Το VAR δεν κάλεσε καν τον ρέφερι για να δει τη φάση.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΠΑΟΚ: Κοτάρσκι, Σάστρε (66' Μπάμπα), Κεντζιόρα, Κόλεϊ, Ότο (76' Τσάλοφ), Καμαρά, Μπακαγιόκο (59' Σβαμπ), Ζίβκοβιτς, Κωνσταντέλιας, Τάισον (66' Ντεσπόντοφ), Μπράντον (66' Τισουντάλι).

Βικτόρια Πλζεν: Γεντλίσκα, Γεμέλκα, Μάρκοβιτς, Ντούε, Καντού Χάβελ, Κάλβαχ, Σοϊκα (77' Τσερβ), Σούλτς, Άντου (73' Χέιντα), Βίντρα (61' Γίρκα).

https://www.metrosport.gr/ksipnise-arga-katethese-psixi-kai-esose-ton-bathmo-1066022

Ξύπνησε αργά, κατέθεσε ψυχή και έσωσε τον βαθμό Reviewed by GEORGE GEOPONOS on Οκτωβρίου 24, 2024 Rating: 5
All Rights Reserved by GEOPONOS BET PAOK © 2013 - 2017
Powered By Blogger, Designed by Sweetheme

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Εικόνες θέματος από merrymoonmary. Από το Blogger.