ΠΑΟΚ: Που βρίσκεις κι άλλους Μπάμπα; Αν μπορούσε, δεν θα τον έβγαζε ποτέ εκτός ενδεκάδας. Ο Ράχμαν Μπάμπα είναι εκείνος ο τύπος που λατρεύουν προπονητές και συμπαίκτες, ο ορισμός του... τα κάνω όλα και συμφέρω, ο άνθρωπος που θα σε κάνει να εκτιμήσεις το βρετανικό χιούμορ.

Προτού καλά καλά μπει ο Νοέμβριος το κοντέρ του 30χρονου Γκανέζου έχει πάρει ήδη φωτιά. Γκολ με την Μάλμε εκτός, με Σάμροκ και Πλζεν εντός, με ΑΕΚ εκτός. Ο Ράχμαν Μπάμπα καραδοκεί κάπου εκεί στο δεύτερο δοκάρι για να πιάσει κεφαλιά ακριβείας, να αιφνιδιάσει και να σκοράρει. Κι αν δεν του κάτσει η στημένη φάση και δεν «χτυπήσει» από αέρος, θα βρει και πάλι τον τρόπο να «τρυπήσει» τον αντίπαλο, βάζοντας πλάτη στους επιθετικούς του σε αυτήν την μυστήρια περίοδο προσαρμογής για ορισμένους και στο κακό αγωνιστικό φεγγάρι για άλλους.

Στο ντέρμπι με την ΑΕΚ, ήταν ο μεγαλύτερος «πονοκέφαλος» για τον προπονητή του. Υπό την έννοια πως τον περίμενε μέχρι την τελευταία στιγμή για να τον συμπεριλάβει στο πλάνο του. Και για όσο αγωνίστηκε, μπορεί εύκολα να αντιληφθεί κανείς γιατί υπήρχε τέτοια πρεμούρα για τον Γκανέζο, ειδικά σε μία περίοδο που ο ΠΑΟΚ είχε γεμάτο ιατρικό δελτίο.

Τα νέα μετά το ντέρμπι στην OPAP Arena δεν ήταν καλά για τους ανθρώπους του Δικεφάλου. Στην περίπτωση του Μπάμπα θα πρέπει να προσέξουν για να... έχουν αυτόν τον υπερπολύτιμο ποδοσφαιριστή στη διάθεσή τους. Η ανάγκη να προφυλαχθεί ο Μπάμπα στο ματς με την Βικτόρια Πλζεν ήταν μεγαλύτερη του ρίσκου ενεργοποίησης του plan b με Ότο στ΄αριστερά και Σάστρε στα δεξιά.

Παρά την προσπάθεια του Ισπανού να μπει στα... παπούτσια του Μπάμπα και τις παραστάσεις σε Premier League και La Liga, το πλάνο του ΠΑΟΚ μοιάζει ραμμένο και κομμένο για τον Γκανέζο μπακ. Κάτι που φάνηκε και εχθές με την είσοδό του στο γήπεδο, συμβάλλοντας τα μέγιστα στο comeback του Δικεφάλου στο ματς. Προφανώς λειτούργησαν πολλά συνδυαστικά μαζί αλλά η επιστράτευση του Μπάμπα συγκαταλέγεται στους άσους στο μανίκι του Ραζβάν Λουτσέσκου, ο οποίος λατρεύει να δουλεύει μαζί του.

Αν μπορούσε, δεν θα τον έβγαζε ποτέ ενδεκάδας. Μία έκφραση σαφώς στην υπερβολή της, αλλά ενδεικτική της σχέσης των δύο ανδρών αλλά και του μοντέλου που έχει στο μυαλό του ο Ρουμάνος τεχνικός για τα χαρακτηριστικά του ιδανικού επιθετικογενή μπακ. Ένας παίκτης που λατρεύουν και οι συμπαίκτες του. Για την ποιότητά του, αλλά και για το βρετανικό χιούμορ του. Ρωτήστε να σας πουν για τον... Babinho.

Μία σχέση λατρείας όμως χτίζεται και με τον κόσμο του ΠΑΟΚ. Ο Ράχμαν Μπάμπα έριξε άγκυρα στην Θεσσαλονίκη και φρόντισε να βάλει τα ελληνικά στην καθημερινότητά του, επιλέγοντας να μιλήσει στους ασπρόμαυρους στη γλώσσα τους. «Απογοητευμένοι, δεν μπορέσαμε να πάρουμε τη νίκη, αλλά θα συνεχίσουμε να παλεύουμε γι' αυτόν τον σύλλογο. Είστε οι καλύτεροι οπαδοί στον κόσμο», έγραψε στα ελληνικά στον προσωπικό του λογαριασμό στο X, με τον κόσμο να περνά σε αντεπίθεση... αγάπης.

Πέρσι σε όλη την χρονιά, έπαιξε 44 ματς, μόνο... 3.564 αγωνιστικά λεπτά και σκόραρε έξι φορές. Πλέον, με τη σεζόν να έχει τόσο δρόμο μπροστά της, το challenge μοιάζει... ευκολάκι για εκείνον. Αν και αυτό που έχει καταφέρει στην επιστροφή του στον ΠΑΟΚ είναι πιο δύσκολο: όταν ο Μπάμπα είναι καλά, όλη η ομάδα είναι καλύτερα.

 https://www.sdna.gr/podosfairo/1248110_paok-poy-briskeis-ki-alloys-mpampa

 

ΠΑΟΚ: Που βρίσκεις κι άλλους Μπάμπα; Αν μπορούσε, δεν θα τον έβγαζε ποτέ εκτός ενδεκάδας. Ο Ράχμαν Μπάμπα είναι εκείνος ο τύπος που λατρεύουν προπονητές και συμπαίκτες, ο ορισμός του... τα κάνω όλα και συμφέρω, ο άνθρωπος που θα σε κάνει να εκτιμήσεις το βρετανικό χιούμορ. Reviewed by GEORGE GEOPONOS on Οκτωβρίου 25, 2024 Rating: 5
All Rights Reserved by GEOPONOS BET PAOK © 2013 - 2017
Powered By Blogger, Designed by Sweetheme

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Εικόνες θέματος από merrymoonmary. Από το Blogger.