Οι «αναγεννημένοι»

Η αλλαγή στην τεχνική ηγεσία του Δικεφάλου άλλαξε και τα δεδομένα στην ομάδα της Θεσσαλονίκης.
Ο Βλάνταν Ιβιτς έδειξε στα δυο πρώτα του παιχνίδια στον πάγκο να εμπιστεύεται παίκτες που στην εποχή του Τούντορ είχαν αρχίσει να θεωρούνται περισσότερο ως εναλλακτικές λύσεις, αλλά και να αξιοποιεί με διαφορετικούς τρόπους ποδοσφαιριστές που δεν είχαν δείξει και πολλά το προηγούμενο χρονικό διάστημα.
Το μεγαλύτερο παράδειγμα ποδοσφαιριστή που έδειξε να μεταμορφώνεται μετά την αλλαγή προπονητή δεν είναι ο Στέφανος Αθανασιάδης που έχει σκοράρει τρία γκολ από τα έξι γκολ του Δικεφάλου στα δύο παιχνίδια με προπονητή τον Ιβιτς που έδωσε ο ΠΑΟΚ με τον Παναιτωλικό στο Αγρίνιο και την Καλλονή στην Τούμπα, αλλά ο Μαρίν Λέοβατς.
Ο Τούντορ έβαζε το χέρι του στη φωτιά για τον συμπατριώτη του που ήταν άλλωστε προσωπική επιλογή του, ωστόσο ο Κροάτης ακραίος αμυντικός δεν δίστασε δημόσια να εκφράσει τις αντιρρήσεις του για το πόσο μπορεί να αποδώσει σε μια ομάδα που αγωνίζεται με τρεις αμυντικούς σε 3-5-2 καλύπτοντας όλη την πλευρά. Και το έκανε -και αυτό έχει τη δική του αξία- πριν βγει το διαζύγιο του ΠΑΟΚ με τον 37χρονο τεχνικό. Ακόμη και σε δηλώσεις που έκανε στην πατρίδα του ο Λέοβατς τόνιζε πως δυσκολεύεται να καλύπτει μόνος του ολόκληρη την αριστερά πλευρά του ΠΑΟΚ και πως προτιμά να παίζει ως καθαρόαιμος μπακ.
Βέβαια το μεγάλο στοίχημα που έχει να κερδίσει ο Σέρβος τεχνικός είναι η αξιοποίηση του Ντίμιταρ Μπερμπάτοφ όταν ο Βούλγαρος επιστρέψει στις αγωνιστικές υποχρεώσεις της ομάδας του. Περίπου δυο εβδομάδες ακόμη χρειάζεται ο Μπερμπάτοφ για να ξεπεράσει τη θλάση που υπέστη στην ήττα από τον Ηρακλή και θα περιμένει και αυτός να δει ποιος θα είναι ο ρόλος που θα του επιφυλάξει ο Βλάνταν Ιβιτς, κυρίως στα κρίσιμα παιχνίδια των πλέι οφ. Το σίγουρο είναι ότι και αυτός θα πρέπει να είναι απελευθερωμένος μετά την απόλυση του Τούντορ.
Στέφανος Αθανασιάδης
Η επιστροφή του αρχηγού
Στο 4-3-3 του Ιβιτς αγωνίζεται μόνος στην κορυφή της επίθεσης του ΠΑΟΚ και φαίνεται να του ταιριάζει ο ρόλος αυτός. Στον αγώνα με τον Παναιτωλικό στο Αγρίνιο έκανε την καλύτερή του φετινή εμφάνιση όχι μόνο για τα δύο γκολ που πέτυχε, αλλά με τη γενικότερη παρουσία του στην επίθεση του Δικεφάλου. Κατά της Καλλονής σκόραρε και πάλι και στο δεύτερο ημίχρονο ήταν αρκετά επικίνδυνος. Ο Αθανασιάδης με δημόσιες δηλώσεις του στήριζε την παρουσία του Τούντορ.
Μαρίν Λέοβατς
Βρήκε τη θέση του
Οσοι περίμεναν ότι η φυγή του συμπατριώτη του Τούντορ από την Τούμπα θα επηρέαζε τον Κροάτη αμυντικό έπεσαν έξω. Ο Ιβιτς τον εμπιστεύτηκε και η επιστροφή στο σχήμα με τους τέσσερις αμυντικούς τον ωφέλησε περισσότερο από κάθε άλλον συμπαίκτη του. Και ενώ στον ρόλο του αριστερού μπακ χαφ η απόδοσή του ήταν σταθερά κάτω του μετρίου στα δύο τελευταία παιχνίδια έδειξε ότι όταν έχει συμπαίκτη του μπροστά του μπορεί να βοηθήσει και αμυντικά και δημιουργικά την ομάδα του.
Αλέξανδρος Τζιόλης
Εγινε και πάλι βασικός
Ο Ιγκόρ Τούντορ στο πρώτο μισό της σεζόν έδειχνε να του έχει δώσει τη φανέλα του βασικού να την πάρει στο σπίτι και μάλιστα σε δηλώσεις του χαρακτήριζε τον Τζιόλη ως έναν από τους «άντρες» που έχει στα αποδυτήρια. Οταν όμως επανήλθαν από τους τραυματισμούς τους Τσίμιροτ και Χαρίσης, άρχισε ολοένα και περισσότερο να τον αφήνει στον πάγκο. Ο Τζιόλης ξεκίνησε και στα δύο παιχνίδια του Ιβιτς σε θέση «6» μπροστά από τους δύο στόπερ κάνοντας πολύ καλές εμφανίσεις.
Εργκους Κάτσε
Δεν ήταν θέμα συμβολαίου
Πολλά ακούστηκαν για το γεγονός ότι ο Τούντορ τον είχε σε πολλά παιχνίδια εκτός ενδεκάδας ή και εκτός αποστολής. Ο Κροάτης επέμενε ότι η επιλογή του ήταν καθαρά αγωνιστική και δεν είχε να κάνει με όσα ακούστηκαν για την πρόταση ανανέωσης του συμβολαίου του που ο νεαρός Αλβανός δεν αποδέχθηκε. Ο Ιβιτς τον επανέφερε και αυτόν στην ενδεκάδα αποδεικνύοντας στην πράξη ότι η μη συμμετοχή του δεν ήταν ωφέλιμη ούτε και για τον παίκτη ούτε και για την ομάδα του.
Νίκος Κοροβέσης
Δύο αγώνες, δύο γκολ
Ο Νίκος Κοροβέσης δεν ήταν στις επιλογές του Τούντορ για καιρό. Οταν ξεκίνησε να παίζει χρησιμοποιήθηκε και αυτός ως αριστερός μπακ χαφ, θέση στην οποία προσπάθησε να ανταποκριθεί περισσότερο ανασταλτικά. Οπως φαίνεται ο Ιβιτς έχει αφήσει τους πειραματισμούς. Τον χρησιμοποιεί ως προωθημένο ακραίο και αυτός τον δικαιώνει έχοντας σκοράρει δύο γκολ, τα πρώτα του στο πρωτάθλημα, στα τελευταία ισάριθμα παιχνίδια μπαίνοντας μάλιστα ως αλλαγή στον αγωνιστικό χώρο.
Οι «αναγεννημένοι» Reviewed by GEORGE GEOPONOS on Μαρτίου 24, 2016 Rating: 5
All Rights Reserved by GEOPONOS BET PAOK © 2013 - 2017
Powered By Blogger, Designed by Sweetheme

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Εικόνες θέματος από merrymoonmary. Από το Blogger.