Νεο Windows 10 tablet Samsung Galaxy TabPro S με οθόνη διαγωνίου 12 ιντσών Super AMOLED 2160 x 1440

Η Samsung έχει κατασκευάσει αρκετά ποιοτικά Android tablets από το 2010 αλλά όχι κάτι το εξεζητημένο, ενώ έχει εμπλακεί ενεργά και στην κατασκευή κάποιων Windows tablets παλαιότερα. Ωστόσο το νέο Galaxy TabPro S, είναι ομολογουμένως το πιο όμορφο και άκρως παραγωγικό tablet της εταιρείας, ενώ όπως χαρακτηριστικά τονίζει ο αρθρογράφος του huffingtonpost, υπερτερεί σημαντικά έναντι του iPad Pro. Αναφέρει επίσης ότι μπορεί η τιμή του να ανέρχεται στα 899 δολάρια, αλλά αυτή δικαιολογείται πλήρως. Από την άλλη πλευρά, τονίζει, ότι δεν διαθέτει έναν ποιοτικό επεξεργαστή όπως συμβαίνει με το Surface Pro 4. Συγκεκριμένα η συσκευή καταφθάνει με επεξεργαστή Core m3 έκτης γενιάς χρονισμένος στα 2.2 GHz και με 4 GB RAM, που καλύπτει σε γενικές γραμμές τις ανάγκες σε εργασίες όπως το Photoshop, Microsoft Word και Internet browsing.

Ο Daryl Deino, ο αρθρογράφος του άρθρου, εκφράζει την εμπειρία του, ότι σε σχέση με το Surface Pro 4 που καταφθάνει στη τιμή των 1500 δολαρίων με επεξεργαστή Intel i7 δεν εντοπίζει μεγάλες διαφορές στην ταχύτητα σε καθημερινή χρήση. Η μεγαλύτερη διαφορά μεταξύ του TabPro S και του iPad Pro είναι ότι το πρώτο καταφθάνει με ένα πλήρες λειτουργικό σύστημα επιτραπέζιου ηλεκτρονικού υπολογιστή, ενώ το δεύτερο με iOS, που κατά πολλούς θεωρείται ως το καλύτερο OS φορητών συσκευών. Και εδώ ακριβώς εντοπίζεται το πρόβλημα, είναι απλώς ένα λειτουργικό σύστημα φορητών συσκευών και οι ισχυρισμοί της Apple ότι μπορεί το iPad Pro να αντικαταστήσει ένα laptop, είναι το ελάχιστο ψευδείς και ανυπόστατοι, σύμφωνα με τον ίδιο.

Το πιο χαρακτηριστικό και ενδιαφέρον στοιχείο πάνω του, είναι η οθόνη διαγωνίου 12 ιντσών Super AMOLED που για πρώτη φορά χρησιμοποιείται σε ένα Windows 10 tablet. Επίσης, ο Deino μας προτείνει να σκεφθούμε τις οθόνες συσκευών Galaxy S ή Galaxy Note σε μεγέθυνση και πιο συγκεκριμένα στις 12 ίντσες. Έτσι περίπου είναι και αυτή του TabPro S. Το μόνο πρόβλημα είναι η ανάλυση των 2160 x 1440 που για τα δεδομένα του 2013 είναι ικανοποιητική, όχι όμως και για το 2016 που έχουμε γνωρίσει συσκευές με οθόνες διαγωνίου 12 ιντσών, όπως του Razer Blade Stealth που έρχεται με ανάλυση 4K. 

Το Galaxy TabPro S έρχεται με ένα πληκτρολόγιο το οποίο τυλίγεται γύρω από τη συσκευή όταν δεν το χρησιμοποιεί ο χρήστης. Είναι γεγονός ότι η ποιότητά του, είναι αντίστοιχη του Smart Keyboard για το iPad Pro, το οποίο ο χρήστης μπορεί να το αποκτήσει καταβάλλοντας ένα πρόσθετο χρηματικό ποσό, της τάξεως των 169 δολαρίων. Σε αντίθεση με το Surface Pro 4, η Samsung δεν συνοδεύει τη συσκευή με γραφίδα, αν και η ίδια έχει δηλώσει ότι σύντομα κάτι τέτοιο θα γίνει. Άγνωστη παραμένει η τιμή στην οποία θα κυκλοφορήσει. Η Samsung ισχυρίζεται ότι η μπαταρία του TabPro S μπορεί να προσφέρει μέχρι και 10.5 ώρες χρήσης με μια πλήρη φόρτιση. Με την φωτεινότητα να φθάνει στο 50% και να γίνεται streaming μέσω Netflix, ο Deino διαπίστωσε ότι το δικό του μοντέλο του προσέφερε περίπου 7 ώρες χρήσης, κάτι το εξαιρετικό σύμφωνα με τον ίδιο, για μια συσκευή σαν αυτή. 

Εσείς συμφωνείτε με τις απόψεις που εκφράζονται στο άρθρο; Υπερέχει το Galaxy TabPro S έναντι του iPad Pro;
http://www.myphone.gr/forum/showthread.php?t=433253&utm_source=dlvr.it&utm_medium=facebook
Νεο Windows 10 tablet Samsung Galaxy TabPro S με οθόνη διαγωνίου 12 ιντσών Super AMOLED 2160 x 1440 Reviewed by GEORGE GEOPONOS on Μαρτίου 25, 2016 Rating: 5
All Rights Reserved by GEOPONOS BET PAOK © 2013 - 2017
Powered By Blogger, Designed by Sweetheme

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Εικόνες θέματος από merrymoonmary. Από το Blogger.