Γενναία αυτοκριτική… και όχι συγχωροχάρτια. Ο Δημήτρης Μπούζας αρθρογραφεί για τις μεγάλες ομάδες που χτίζονται πάνω στην αλήθεια, την υπευθυνότητα, τη σοβαρότητα και την αυτογνωσία

Είχα μία σχετική (ομολογώ και ενοχλητική) περιέργεια για το «πώς» θα παρουσίαζαν την προχθεσινή εμφάνιση του ΠΑΟΚ και τον βέβαιο πλέον αποκλεισμό του τα ΜΜΕ της πόλης. Και ιδιαίτερα μία μικρή παρεούλα όπου περιέργως έχει αναλάβει τον επικοινωνιακό εξωραϊσμό της εικόνας συγκεκριμένων προσώπων τα οποία χρεώνονται –αντικειμενικά- με ευθύνες για λάθη και εξαιρετικά ευδιάκριτες ανεπάρκειες.

Η περιέργειά μου αυτή με οδήγησε στο να «διαβάσω» αλλά και να «ακούσω» πολλά και διάφορα –πράγματα και θαύματα- γύρω από το προχθεσινό παιχνίδι. Ετσι, είχα την ευκαιρία μέσα από αυτά να επιβεβαιωθώ για ακόμη μια φορά ότι ορισμένοι εξακολουθούν να συμπεριφέρονται ανοήτως και παιδαριωδώς σαν εργολάβοι νόθευσης της ενημέρωσης και συγκάλυψης εξόφθαλμων άστοχων και ασόβαρων ενεργειών.

Δεν ξέρω –και ούτε θέλω να μάθω- ποια είναι τα κίνητρα που τους εξωθούν να αυτοαναγορεύονται συνήγοροι υπεράσπισης και αυτόκλητοι προστάτες σε κάθε περίπτωση που διαφαίνονται στον ορίζοντα ευθύνες, είτε για συλλόγους, είτε για παίκτες, είτε για παράγοντες, είτε ακόμη και για προπονητές. Μένω στα απλά, κατανοητά και αντικειμενικά που δύσκολα ανατρέπονται από μπουρδολογίες και καφενειακές αμπελοφιλοσοφίες. Σε αυτά που θα πρέπει να τα λάβουν σοβαρά υπόψη τους οι ελεγχόμενοι και ευδιάκριτοι πλέον δια γυμνού οφθαλμού εργολάβοι της κατά παραγγελία ενημέρωσης. Ότι δηλαδή μια μεγάλη ομάδα (όπως είναι ο ΠΑΟΚ) πρέπει να «χτίζεται» από συγκεκριμένα υλικά και να «τσιμεντάρεται» αντίστοιχα με βάση τις αξίες, τις αρχές της και το οπαδικό της DNA. Είναι κρίμα και μεγάλο λάθος να μη τα λαμβάνουν σοβαρά υπόψη τους οι συγκεκριμένοι τύποι και να συνεχίζουν την ίδια τακτική και αποφεύγοντας να «κοιτάξουν στα μάτια» την πραγματικότητα καταφεύγοντας σε τακτικές ξεπερασμένες, αλλά και επικίνδυνα αυτοκαταστροφικές.

Το να προσπαθείς μονίμως να κρύβεις τα σκουπίδια κάτω από το χαλάκι επιχειρώντας να συμμαζέψεις τα ασυμμάζευτα έχει αποδειχθεί ότι είναι κωμικό και ατελέσφορο. Η αλήθεια είναι πως η σοβαρή εκτίμηση των γεγονότων, η αυτογνωσία και η θαρραλέα ανάληψη ευθυνών, αποτελούν  τη βάση κάθε σχολιασμού και κάθε κριτικής που αφορά ένα μεγάλο οργανισμό όπως είναι ο λαοφιλής ΠΑΟΚ. Προχθές είχαμε μια πολύ κακή εμφάνιση με σαφέστατους λανθασμένους χειρισμούς. Διαπιστώσαμε πολλά λάθη και από τους παίκτες και από τον κόουτς. Αυτό το καταγράψαμε αμέσως την επομένη.

Δεν είδαμε να κάνουν όμως το ίδιο και κάποιοι άλλοι. Να πουν ή να γράψουν δύο κουβέντες για αυτή την κακή παρένθεση, όπως είπαν και είπαμε μαζί τους κι εμείς, πολλαπλάσιες καλές για την μέχρι τούδε καλή εικόνα της ομάδας. Να πεις βρε αδερφέ ότι σε αυτό το 3-0 έγιναν λάθη σοβαρά. Και σε αυτά μερτικό και ευθύνη έχουν και ο κόουτς και οι παίκτες. Επίσης, να καταθέσεις, να τεκμηριώσεις και να συμβουλεύσεις όλους αυτούς που τους χειροκροτείς στα καλά τους ότι θα πρέπει  να έχουν το νου τους και να αναλαμβάνουν τις ευθύνες τους και για μερικά στραβά τους. Απλά πράγματα δηλαδή.

ΥΓ: Ο αναγνώστης μας Νίκος Ασπασίδης αναρωτιέται αν ο κόσμος του ΠΑΟΚ διαπίστωσε όπως ο ίδιος ότι ο τερματοφύλακας και ορισμένοι αμυντικοί είχαν ακριβώς την ίδια απόδοση και τις ίδιες ευθύνες με το αλήστου μνήμης παιχνίδι του Ατρομήτου. Και θέλει απάντηση αν ο συσχετισμός αυτός οδηγεί και πάλι στο ότι υπήρξαν υποψίες μίας νέας συνωμοσίας.

ΥΓ2: Η συνεχιζόμενη έρευνα για το ναρκόπλοιο «Noor 1»  σιγά σιγά βγάζει στον αφρό μεγάλα λαβράκια. Εγκυροι νομικοί κύκλοι ισχυρίζονται ότι αν δεν υπάρξουν «διαμεσολαβήσεις» και άνωθεν εντολές συνοδευόμενες από ισχυρή πολιτική βούληση θα υπάρξουν καταιγιστικές αναταράξεις στη μεγάλη κατηγορία. Κι αυτό γιατί πρόεδρος ΠΑΕ της Σούπερ Λίγκας και μάλιστα «μεγάλης» όπως ανεπισήμως διαρρέεται, φέρεται αναμεμιγμένος σε κάποιες έκνομες συμπεριφορές
http://www.metrosport.gr/article/gennea-aftokritiki-ke-ochi-sigchorochartia

Γενναία αυτοκριτική… και όχι συγχωροχάρτια. Ο Δημήτρης Μπούζας αρθρογραφεί για τις μεγάλες ομάδες που χτίζονται πάνω στην αλήθεια, την υπευθυνότητα, τη σοβαρότητα και την αυτογνωσία Reviewed by GEORGE GEOPONOS on Φεβρουαρίου 19, 2017 Rating: 5
All Rights Reserved by GEOPONOS BET PAOK © 2013 - 2017
Powered By Blogger, Designed by Sweetheme

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Εικόνες θέματος από merrymoonmary. Από το Blogger.