Ο ΠΑΟΚ προοδεύει, δεν εκτοξεύτηκε… Ο Δημήτρης Κανελλάκης αρθρογραφεί για το αληθινό τεστ δυνατοτήτων του ΠΑΟΚ κόντρα στη Σάλκε και την αδυναμία του Ιβιτς να αντιδράσει στο ματς

Στο πρώτο αληθινό τεστ δυνατοτήτων, στην πρώτη ουσιαστική ευκαιρία για να αποδείξει ότι αυτό που προκαλεί ενθουσιασμό στον κόσμο του το τελευταίο δίμηνο είναι αρκετό για να τον κρατήσει και σε ένα πολύ υψηλότερο επίπεδο, ο ΠΑΟΚ δεν τα κατάφερε.

Απέναντι σε μια ομάδα η οποία δεν παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο στο γερμανικό Πρωτάθλημα αλλά διαθέτει αποδεδειγμένα ποιότητα, δεν μπόρεσε να δείξει απολύτως τίποτε.

Αν και είναι μια πολύ σοβαρή συζήτηση αυτή που αφορά στο κατά πόσο ήταν λάθος η τακτική του Ιβιτς κι αν παγιδεύτηκε ο ΠΑΟΚ εξαιτίας της απειρίας του προπονητή του και της αδυναμίας του να αντιδράσει στην διάρκεια του ματς, προσωπικά θα αποφύγω την πρόκληση να συμμετάσχω.

Όχι για κανέναν άλλο λόγο, αλλά επειδή μου αρκούν οι διαφορές που μπορούσε ο καθένας να διαπιστώσει το βράδι της Πέμπτης, ακόμη κι αν δεν είναι προπονητής, ακόμη κι αν δεν διαθέτει εξειδικευμένες γνώσεις.

Ακουσα από κάποιους να λένε ότι ο ΠΑΟΚ είναι δύο και τρεις ταχύτητες κάτω από την Σάλκε. Ισως… Προσωπικά, νομίζω ότι είναι, τουλάχιστον, μία.

Ηταν ολοφάνερο πως ο ΠΑΟΚ ούτε ποδοσφαιρικά, ούτε πνευματικά, ούτε τακτικά μπορούσε να ακολουθήσει τους Γερμανούς.

Χωρίς οι παίκτες της Σάλκε να κάνουν κάτι ιδιαίτερο στο παιχνίδι, μπορούσαν να είναι πάντα πρώτοι στην μπάλα, ήταν τις περισσότερες φορές νικητές στις μονομαχίες, δεν άφηναν κανένα περιθώριο στον ΠΑΟΚ να αναπτυχθεί, το καταλάβαινες ότι διέθεταν πολύ καλύτερο ποδοσφαιρικό… πακέτο.

Αισθάνομαι ότι όλη την συζήτηση που έγινε τις μέρες που προηγήθηκαν του ματς περί των μεγάλων δυνατοτήτων που μας έχει παρουσιάσει τελευταία ο ΠΑΟΚ και του δικαιώματος που αποκτά εξ αυτού του λόγου να πιστεύει ότι «την έχει την Σάλκε», την διέλυσε σαν χάρτινο πύργο η αλήθεια της Τούμπας.

Αποδείχθηκε ότι είναι άλλο πράγμα να κερδίζεις με άνεση οποιαδήποτε μικρομεσαία ομάδα της Superleague και άλλο να διεκδικείς την πρόκριση στους «16» του Europa League.

Ηταν ένα μάθημα το προχθεσινό στραπάτσο για όσους βιάζονται να βγάλουν συμπεράσματα, για όσους αρέσκονται να υπερβάλλουν, να μην ξεχωρίζουν ότι άλλο τα διθυραμβικά σχόλια για το ωραίο ποδόσφαιρο κι άλλο τα επόμενα βήματα.

Διότι πρέπει να καταλάβουν όλοι στον ΠΑΟΚ ότι όσα εντυπωσιακά πέτυχε το τελευταίο δίμηνο, δεν είναι παρά η… μικρή εικόνα. Η μεγάλη εικόνα, αυτή που αποτελεί το βασικό ζητούμενο, είναι να φτάσει στο σημείο να διαθέτει χαρακτηριστικά σαν της… Σάλκε, ας πούμε.

Γιατί, ο ΠΑΟΚ απέχει πολύ ακόμη από αυτό το σημείο. Προς το παρόν προοδεύει, δεν εκτοξεύτηκε… 
http://www.metrosport.gr/article/paok-proodevi-den-ektoxeftike
Ο ΠΑΟΚ προοδεύει, δεν εκτοξεύτηκε… Ο Δημήτρης Κανελλάκης αρθρογραφεί για το αληθινό τεστ δυνατοτήτων του ΠΑΟΚ κόντρα στη Σάλκε και την αδυναμία του Ιβιτς να αντιδράσει στο ματς Reviewed by GEORGE GEOPONOS on Φεβρουαρίου 19, 2017 Rating: 5
All Rights Reserved by GEOPONOS BET PAOK © 2013 - 2017
Powered By Blogger, Designed by Sweetheme

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Εικόνες θέματος από merrymoonmary. Από το Blogger.