H «σταχτοπούτα» Εγνατία στον δρόμο του ΠΑΟΚ! Το προφίλ των νταμπλούχων Αλβανίας

Ο ΠΑΟΚ έμαθε πως στον δρόμο του προς τ’ «αστέρια» θα συναντήσει ως πρώτο αντίπαλο, για τον δεύτερο προκριματικό του Champions League, είτε την  είτε την Μπόρα Μπάνια Λούκα.

Ποια όμως είναι η «σταχτοπούτα» από την Αλβανία που κατέκτησε τη σεζόν που ολοκληρώθηκε το πρώτο πρωτάθλημα της ιστορίας της, κι αναζητά την πρώτη, ιστορική ευρωπαϊκή πρόκριση της ιστορίας της;

Η KF Egnatia με έδρα τη Ρογκοζίνα, πόλη των Τιράνων με κάτι παραπάνω από 7.000 κατοίκους και όνομα που πήρε το 1998 από την αρχαία οδό των Ρωμαίων Via Egnatia που διαπερνά την περιοχή.

Η Εγνατία ιδρύθηκε το 1934 και κέρδισε την άνοδό της στην πρώτη κατηγορία το 2021, ενώ είχε μείνει και για μία σεζόν σ’αυτή το 2004/2005. Η αλβανική ομάδα κατέκτησε τον τίτλο της δεύτερης κατηγορίας το 2020/21, ενώ κατέκτησε και το νταμπλ τη σεζόν που ολοκληρώθηκε (2023-24), αλλά κι ένα Κύπελλο την προηγούμενη σεζόν.

Προπονητής:

«Αρχιτέκτονας» της ομάδας των τριών τίτλων σε δύο σεζόν είναι Προπονητής της είναι ο Εντλίρ Τέτοβα, τον οποίο προσέλαβε στις 27 Ιουνίου του 2023. Μαζί της έχει πανηγυρίσει φυσικά ένα πρωτάθλημα και δύο Κύπελλα. Συνολικά έχει καθίσει στην άκρη του πάγκου της 71 φορές, με απολογισμό 34  νίκες, 29 ισοπαλίες και 17 ήττες.

Το ρόστερ  

 

 Πολυτιμότερος με βάσει το Transfermarkt είναι ο Φερνάντο Μαδέιρος. Ο 28χρονος Βραζιλιάνος αμυντικός μέσος κοστολογείται με 450 χιλιάδες ευρώ. Πέρσι είχε 46 συμμετοχές, επτά γκολ κι επτά ασίστ.

Ευρωπαϊκή εμπειρία: 

Η μοναδική της ευρωπαϊκή εμπειρία ήταν τα δύο περσινά παιχνίδια για τα προκριματικά του Conference League. Μια ισοπαλία και μία ήττα από την Αραράτ Αρμένια την άφησαν εκτός συνέχειας της περσινής διοργάνωσης, με τον νικητή να τίθεται αντιμέτωπος με τον Άρη.

 

Το γήπεδο: 

Η Εγνατία χρησιμοποιεί το «Egnatia Stadium», μόλις 4.000 θέσεων για το πρωτάθλημα. Το περσινό ευρωπαϊκό της ωστόσο το έδωσε στο Ελμπασάν, σε γήπεδο που χωρά 6.600 κόσμου.

https://inpaok.com/824971/h-stachtopouta-egnatia-ston-dromo-tou-paok/

H «σταχτοπούτα» Εγνατία στον δρόμο του ΠΑΟΚ! Το προφίλ των νταμπλούχων Αλβανίας Reviewed by GEORGE GEOPONOS on Ιουνίου 19, 2024 Rating: 5
All Rights Reserved by GEOPONOS BET PAOK © 2013 - 2017
Powered By Blogger, Designed by Sweetheme

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Εικόνες θέματος από merrymoonmary. Από το Blogger.